Google Translate vs. Apple Translate: Vinderen er?

guide Apple translate mod Google Translate
Som med de fleste tjenester har Google længe favnet markedet for oversættelsesapps. Apple lancerede sin Apple Translate-app med iOS 14, og spørgsmålet er så, om den konkurrerende gigant give Google Translate kamp til stregen? I denne Google Translate vs. Apple Translate artikel, sætter vi fokus på, hvor de to oversættelsesapps adskiller sig fra hinanden.

Google oversæt vs Apple oversæt, eller i daglig tale Google Translate og Apple Translate. Google har fået en konkurrent, og det er bestemt ikke en lille forsigtig Per, der forsøger at mænge sig med de store drenge i klassen – næh – det er ingen mindre end Apple, der sammen med lanceringen af iOS 14, sendte en oversættelsesapp online.



Brugerinterface (UI)

Både Google Translate og Apple Translate undgår ikon-rod og mental belastning, og sigter mod et umiddelbart læsbart og tilgængeligt design. Ikke desto mindre har Apple Translate-appen et mere rummeligt design. Appens to knapper, der hver repræsenterer den ene side af sprogoversættelsen, viser med det samme, hvilke sprog der er valgt. Derimod har Google Translate ikke knapper og har en menu i stedet. Det er ikke en dealbreaker på nogen måde, men noget vi mener kunne forbedres.

Google Translate vs Apple Translate UI.jpg

Apple Translate vs Google Translate guide tweakdk.jpg

Når det kommer til brugbarhed, slår Google Apple, fordi det er lettere at kopiere og indsætte den tekst, der har brug for oversættelse. Dette er en artefakt af iOS UI, hvor du skal fortsætte med at holde og vælge teksten. Igen er det ikke en væsentlig forringelse, men Android-brugere vil potentielt se dette som en begrænsning, de skal lære at acceptere.

Samlet set er Apple Translate mere behageligt for øjet, mens Google Translate er alt for utilitaristisk, som om det æstetiske design ikke engang skulle være en del af designligningen.

Hvad tænker du?

Google Translate vs Apple Translate: Oversættelsesnøjagtighed

Du har måske bemærket, at når du bruger Chromes oversættelsesfunktion, giver den mindre end ideelle resultater, hvis sætningerne ikke er enkle. Det samme gælder for begge apps i denne artikel. Det ser ud til, at machine learning hader komplekse og sammensatte sætninger, og det resulterer ofte i volapyk.

Google Translate vs Apple Translate: Sprogunderstøttelse

Desværre for Apple Translate går denne kategori mod Google-lejren. Apple understøtter kun 11 sprog fra den sidste officielle opdatering den 16. september 2020. Disse 11 understøttede sprog til Apple Translate er spansk, italiensk, tysk, engelsk, fransk, arabisk, russisk, kinesisk, japansk, koreansk og portugisisk.

Læste du også: Google Translate får nye sprog i nyeste opdatering

I skarp kontrast understøtter Google Oversæt over 100 sprog, som i alle henseender tegner sig for de fleste befolkninger på planeten. Ud af disse 100+ er tosprogede oversættelser kun tilgængelige på 43 sprog, hvilket stadig er fire gange højere end hvad Apple Translate tilbyder. Derfor mener vi Google Oversæt går med sejren i denne tvekamp om sprogunderstøttelse.

Når det kommer til kameraassisteret/oversættelse - billede til tekst - begrænser Google Translate det yderligere til 37 sprog. Hertil understøttes 32 til lydoversættelse. Eftersom Apple Translate ikke engang har et år på bagen, kan man forvente en sådan forskel i sprogstøtte.

HUSK at deltage i vores KÆMPE GIVEAWAY på Tweak.dk. Klik på banneret herunder for flere informationer. Se alle de fede præmier

medlem af tweak (1).jpg


Oversættelsesmetoder

Google oversæt har seks måder at oversætte sprog på: (officielt seks, da de selv omtaler både talking & Speaking).

- Indtastning
- Tale
- Visning af offline ordbog uden internetadgang
- Håndskrift med en stylus, hvis det understøttes af din smartphone
- Brug af kameraet: enten peger kameraet eller snapper teksten i visningen

Ud af disse funktioner understøtter Apple Translate kun tre: skrivning, tale og offline ordbog (indbygget). Imidlertid kan begge apps linke med deres respektive økosystemer: Assistent til Google Translate og Siri til Apple Translate. Stemmeoversættelse for begge er effektiv.

Endelig har begge apps en fleksibel parlør-funktion, hvor de mest oversatte sætninger kan gemmes til senere brug.


Indtægtsgenerering

Monetization/Indtægtsgenerering, hvad har det med noget at gøre?

Begge oversættelsesapps er annoncefrie og det samme gælder for andre for indtægtsgenerering. Du kan simpelthen downloade dem gratis fra deres respektive ”butikker”. Du kan finde Google Translate her til Android og her til Apple iPhones.

Læste du også: Google + 10 ting som gør en forskel [Opdateret]


Lad os konkluderer

Da Google Translate allerede er tilgængelig i Apple App Store, giver det ikke meget mening at prioritere Apple Translate frem for Google Oversæt. Den integrerede Apple-app mangler stadig en lang række funktioner og sprog, efter vores mening, men hvis de der understøttes er mere end nok til dine behov, udfører Apple Translate et lige så solidt oversættelsesjob som Google Translate gør.

Vi kårer, på nuværende tidspunkt, Google Translate som vindere af denne duel.


Source & Image credit:

Google, Apple, Twitter