Synology C2 Backup Service

Synology C2 Backup Logo
C2 Backup servicen fra Synology er udviklet til automatisk at tage backup af brugerens filer til deres cloud server, så de er beskyttet mod nedbrud og data-korruption. I denne artikel kigger vi nærmere på Synologys C2 Backup løsning, som findes både til private og virksomheder.

Indledning.

Vi ser i dag et stigende behov for backup services som C2 fra Synology, Dropbox, Google Drev eller OneDrive fra Microsoft. Grunden til det stigende antal af backup services og cloud løsninger, er selvfølgelig et resultat af det høje antal af brugere, samt den stigende mængde af data, som folk fra hele kloden gemmer på daglig basis.

Big Data Globe.png

Private folk og virksomheder gemmer dagligt millioner af gigabyte af data i forskellig form, og en undersøgelse foretaget i 2021, viste at det samlede antal af internetbrugere globalt lå på omkring 4,9 milliarder brugere. 

Med så høje tal er det ikke forundrende, at cloud og backup-løsninger en god forretning, og at der er plads til mange udbydere af disse tjenester.


Vigtigheden af backup.

De fleste folk har på et eller andet tidspunkt, været ude for at miste vigtige filer den ene eller anden sammenhæng, hvad enten vi taler skole og arbejdsopgaver, eller familiefotos fra særlige begivenheder. 

Folk som har prøvet at miste deres vigtige data, ved hvor surt det føles ikke at have en ekstra kopi af de mistede filer. Det bliver derfor stadigt mere almindeligt for den gennemsnitlige bruger, at oprette en cloud eller backup service hos en af de mange udbydere der findes i dag.


C2 Backup fra Synology.

Synologys løsning C2 Backup er udviklet med henblik på fuld enheds-beskyttelse, hvilket betyder at programmet ikke blot er i stand til at tage backup af enkelte filer som tekst, billede, lyd,- og videofiler, men også er i stand til at tage en komplet backup af hele systemet, inklusiv operativsystemer som eksempelvis Windows eller Linux.

Synology C2 Backup Client.jpg

Programmet C2 Backup fra Synology, kan derfor også bruges til at gendanne et operativsystem til en tidligere version, hvis man kommer ud for alvorlige systemfejl eller ransomware angreb, og ikke er i stand til at løse problemet uden at geninstallere operativsystemet.


Nem administration af backup.

C2 Backup løsningen fra Synology kommer med et klientprogram som kan installeres på Windows og Linux systemer. Klienten gør det nemt at opsætte et automatisk skema for hvornår programmet skal foretage backup af de valgte filer og mapper.

Programmet kan endvidere køre med hændelses-udløst backup, hvilket gør det muligt for brugeren at sætte klienten til at foretage backup ved forskellige udløsere, som eksempelvis når computeren startes, lukkes ned, eller der foretages brugerskift.

Cloud Synchronisation.png

Derudover besidder programmet fleksible tilbageholdelses-politikker, der kan udnytte ændringer i filversioner, til at fjerne forældet data og derved maksimere den tilgængelige lagerplads.


Datasikkerhed.

C2 Backup fra Synology er udviklet med henblik på høj datasikkerhed. Synology beskytter derfor deres kunders data med AES-256 bit kryptering, der gør dataen ulæselig når den transmitteres imellem klienten og serveren.

Når først dataen fra kunderne ligger på Synologys servere, hævder de at dataen er beskyttet med 99,99% datasikkerhed.


Priser.

Klient-programmet C2 Backup fra Synology er gratis, men det er nødvendigt at leje en server hvor filerne kan uploades til. Denne del af løsningen har Synology kaldt for C2 Storage og den findes i nogle forskellige varianter.

Et basis abonnement som giver adgang til daglige backup, fast opbevaringspolitik, samt AES-256 bit kryptering, koster følgende.

  • 100 GB : 75 kroner om året.
  • 300 GB : 185 kroner om året.
  • 1 TB : 450 kroner om året.


Et udvidet abonnementet som giver adgang til backup hver time, tilpasset tilbageholdelses-politik, dublikations-fjernelse, udvidet filsynkronisering, samt AES-256 bit kryptering, koster følgende.

  • 1 TB : 520 kroner om året, hvorefter prisen stiger lineært.


Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i Synologys C2 Backup løsninger finder du nedenfor link til deres egen hjemmeside, hvor du kan finde mere information, samt oprette abonnement og downloade klienten.

C2 Backup for private

C2 Backup for virksomheder

Vores partnere