Kina bygger Esport arena til 898 millioner dollars

shanghai-esport-center
Der er ingen tvivl om at Esport er kæmpe stort i Kina. Det bliver nu underbygget af et nyt projekt i Shanghai hvor der snart bygges en kæmpe arena dedikeret til Esport.

Byggeriet er begyndt på de nye faciliteter, der har fået det mundrette navn Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Centre. Hovedattraktionen vil være et Esport Stadium, men der vil være andre tilknyttede faciliteter, som for eksempel et hotel. Hele byggeriet vil dække 500.000 mog vil ud over stadium og hotel også komme til at huse gaming områder, spil udviklere og mulighed for hold hovedkvarter af forskellige art.

Samlet set kommer byggeriet til at koste omkring 5,8 milliarder kinesiske yuan, hvilket svarer til omkring 5,5 milliarder danske kroner. Det store byggeri forventes allerede, at kunne tages i brug i løbet af 2024. 

super-gen-esport-center-shanghai.jpg

Shanghai var sidste år vært for verdensmesterskabet i League of Legends, hvilket er et af de største events i løbet af Esports året. Med det nye byggeri ønsker kineserne at slå deres position på netop det marked fast. Det vurderes, at omkring 70% af den kinesiske befolkning spiller Esports spil, i en eller anden form. Så det nye byggeri er helt klart lavet, for at få en større andel af verdensmarkedet for Esport, der anslås at have tjent 1,1 milliarder dollars i 2020.

Vores partnere