Leak: Mangel på komponenter hæver prisen på PS5

Leak_Mangel_på_komponenter_tvinger_Sony_til_at_hæve_prisen_på_PS5
En ny rapport peger på at Sony har svært ved at skaffe nok komponenter til PlayStation 5, hvilket kan tvinge Sony til at skrue op for prisen.


Ifølge kilder der har snakket med BNN Bloomberg, lyder det til at Sonys jagt efter komponenter til PlayStation 5, er en sværere opgave end antaget, hvilket muligvis kan føre til en højere pris på PS5. Produktionsprisen for én PS5 ligger på omtrent 450 USD ifølge rygtet, hvilket er højere end PS4’s estimerede produktionspris, der lå på cirka 381 USD, da den blev lanceret tilbage i 2013.

Årsagen til dette kunne meget vel ligge i den store efterspørgsel på DRAM og NAND hukommelse blandt smartphone-producenterne. Dette kunne potentielt set få Sony til at prissætte konsollen imellem 470 USD – 500 USD. Det er dog ikke utænkeligt at Sony vælger at sluge en del af prisen, for at kunne prisfastsætte PlayStation 5 så konkurrencestærkt som muligt overfor Xbox Series X. Derved kan Sony højest sandsynligt få flest kunder over på deres vogn.

 

Vi skal dog lige nævne at rapporten stammer fra ukendte kilder, samt Sony ikke har udtalt sig om prisen på PS5, hvilket gør, at lækket skal tages med et gran salt.
Det er også muligt at Sony vælger at lancere PlayStation 5 med SSD-kapacitet i flere størrelser, der giver forbrugeren et valg imellem en billig udgave med mindre lagerplads og en dyrere udgave med mere lager.
 


Billede og kilder: Notebookcheck, Bloomberg

Vores partnere