ASUS ROG Falchion Ace

TKL ASUS Gaming touch Falchion mechanical 60% wire ROG 65% Ace
Det er ikke første gang at vi bliver forsynet med et tastatur fra ASUS ROG i deres Falchion serie. Sidste gang var det Falchion NX som endte med en score på 9 ud af 10. Vi tager et nærmere kig på ASUS ROG Falchion Ace, om den kan leve op til forgængeren. Falchion Ace er et kompakt tastatur, som kommer med ROG NX røde mekaniske kontakter.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne på ROG Falchion ACE fra ASUS. Jeg har fundet oplysningerne frem fra ASUS’ hjemmeside.

Specifikationer på ROG Falchion ACE

  • Type: TKL 65% (60% Frame)
  • Materialer: Aluminum og plastik
  • Kontakter: ROG NX Mechanical 
  • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
  • Tilslutning: Kabel (USB-A til USB-C) 
  • Polling Rate: 1000 Hz (kablet)
  • Response Rate: 1ms
  • Profil i indbygget hukommelse: Ja
  • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
  • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
  • Windows lås knap: Ja 
  • Software: Armoury Crate
  • Dimensioner: 305 x 101 x 37,5 mm
  • Justerbar højde: Ja
  • Vægt: 599 gram (uden kabel)
  • Kompatible styresystemer: Windows 10 + 11

Rundt om ROG Falchion NX

ROG Falchion Ace fra ASUS kan både fås i sort og hvid. Det er sidste nævnte vi skal kigge på i dag. Tastaturet er et 65% kablet tastatur i en 60% ramme, som kommer med ASUS egne ROG NX mechanical switches, som både kan fås i Red, Blue og Brown. Den har touch på siden til at styre lydstyrke. Til sidst følger der også et beskyttelsescover med, som kan bruges når tastaturet transporteres. 

Gaming TKL 65% mechanical Falchion ASUS wire ROG Ace 60% touch.JPG

Går vi videre til indholdet, bliver vi forsynet med tastaturet, beskyttelsescoveret, USB-A til USB-C ledning og manualer. 

ROG Falchion 65% TKL Gaming Ace 60% mechanical touch wire ASUS.JPG

ROG Falchion Ace har er et meget lille format, den har dog fået et mindre opløft i vægten, som gør det stadig føles solidt i kvaliteten. Med den hvide model, får vi en flot aluminiums ramme i sølv, som ligger under kontakterne. Samt kontakternes overflade føles solid og i god kvalitet.  

TKL 65% Falchion wire ASUS Ace touch ROG mechanical 60% Gaming.JPG

Da ROG Falchion Ace har det lille format, har ASUS også været nød til at skabe et design, hvor mange af tingene er blevet komprimeret, for stadig at have de samme muligheder. Udover at have en masse ekstra funktioner i tasterne ved hjælp af FN knappen, så har ROG Ace også et touch panel i siden, hvor det er muligt at indstille funktionen på tasterne, som standard styre den lydstyrken. 

ROG mechanical 65% Ace 60% Gaming ASUS TKL wire touch Falchion.JPG

For at kunne tilslutte til tastaturet, skal der bruges den medfølgende USB-C til USB-A. På bagsiden findes der to USB-C indgange, sammen med en knap til at vælge hvilken indgang den skal bruges. Det gør det muligt at forbinde tastaturet til to forskellige enheder, og derved skifte rundt hvilken den skal være tilsluttet. 

Gaming 60% touch TKL mechanical wire ROG Ace ASUS Falchion 65%.JPG

På bagsiden har vi belægning til at holde tastaturet fast, selv på lidt mere glatte overfalder. Du kan også justere højden, på tastaturet, der er mulighed for tre forskellige højder. 

wire 60% TKL Falchion ROG mechanical Gaming Ace 65% ASUS touch.JPG

ROG Falchion Ace, har samme højde som tidligere Falchion NX. Det er stadig en smule lavere end mange andre mekaniske tasture. Dog er forskellen så lille at det tvivlsomt vil mærkes i praksis. Der medfølger ingen håndledsstøtte, til at kunne give en glidende overgang fra bordet til tastaturet. I stedet medfølger der et beskyttelsescover til at beskytte tastaturet under transport.   

Gaming wire 65% Falchion ASUS touch ROG Ace TKL 60% mechanical.JPG

Software

Inden vi går videre til selve testen, skal vi have kigget på softwaren som du kan bruge sammen med ROG Falchion Ace, nemlig Armoury Crate. 

Første menu er Keys, her har vi mulighed for at skifte funktioner på selve tasterne. Det er også muligt at deaktivere alt+tab og alt+f4 funktionerne. 

touch Falchion mechanical ASUS TKL Gaming 60% wire ROG 65% Ace.png

Den næste er er ”Touch Panel”, her er det muligt at ændre funktionerne ved handlingerne på panelet. Hvor det afhænger af swipe eller tryk på panelet. Det er også muligt at sætte touch panelet til at vise hvor meget strøm tastaturet har tilbage, eller integrere det med lyset på resten af tastaturet. 

60% Ace ROG touch 65% Falchion Gaming wire mechanical ASUS TKL.png

Efterfølgende har vi Lighting, hvor vi kan vælge hvilken slags farve lyset i tastaturet skal have. Det kan være alt fra statisk lys, rainbow, raindrop med mange flere. 

mechanical 65% TKL Ace Falchion 60% ASUS ROG Gaming wire touch.png

Testen – Brugen og komfort

Det er blevet tid til selve testen af ROG Falchion Ace fra ASUS, inden vi slutter af med konklusionen på testen. Jeg har fået skiftet mit tastatur ud med ROG Falchion Ace og jeg skal nu have den igennem lidt almindelig PC-brug, sammen med noget gaming. 

Jeg vil starte med at kigge på funktionen omkring skrivning og det almindelige brug af tastaturet. De røde ROG NX kontakter er meget præcise, samt til dels lydløse og med en blød lyd når jeg skriver med dem. Tastaturet har en fornuftig højde, men jeg kan dog godt mærke manglen på en håndledsstøtte, til selve skrivningen. Som tidligere med Falchion modellen, oplever jeg tit fejl under hurtigere skrivninger, ved at tastaturet har det mindre format end hvad jeg er van til. Dette er uden tvivl en vane sag, og hvis jeg brugte tastaturet over en længere periode, ville dette opstå færre gange. 

Selvom jeg normalt bruger TKL tastatur til gaming, kan jeg godt mærke at Falchion Ace kommer med et mindre format, som krævede lidt ekstra tilvænning, men det gav dog stadig ekstra plads på den store musemåtte, og jeg havde fint føling med tasterne i gaming, om det var FPS, strategi eller andet. 

65% ASUS wire Falchion mechanical touch ROG 60% Ace Gaming TKL.JPG

Pris

Det har ikke været muligt at finde en pris på ASUS ROG Falchion Ace under testen. Men jeg er dog blevet oplyst omkring en MSRP på 1119,- DK.

TKL Ace 65% Falchion Gaming mechanical touch ASUS ROG wire 60%.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring ROG Falchion Ace fra ASUS kan du klikke på banneret ovenover.

 

Konklusion

Efter at have brugt ROG Falchion Ace i forskellige scenarier, havde jeg svært ved at mærke en stor forskel fra tidligere testet model ROG Falchion NX, andet end denne model køre med kabel. Det gør også mange af de både gode og dårlige ting går igen. Den største udfordring for mig er at gå ned på et 60% tastatur, selvom jeg bruger TKL til hverdag. Her handler det mest af alt omkring tasterne bliver lidt mere kompakte, og får givet tasterne en anden placering. Når det så er sagt, så er det et utroligt lækkert tastatur, og problemet opstår mest under skrivninger, hvor der specielt i starten, godt kan snige sig en masse slåfejl ind. Når det handler om gaming, er det en anden sag, her gør størrelsen, kun at der kommer mere plads på bordet til at musen frit kan bevæges rundt, sammen med tastaturet også får plads, til at ligge bedst muligt. Jeg ville dog stadig hellere have haft en håndledsstøtte med, fremfor beskyttelsescover, men dette er vidst uden tvivl en smagssag, og omkring brugen af tastaturet. Hvis jeg var en gamer, som tit skulle have tastaturet med mig, ved blandt andet at skulle ned til den lokale Esports forening, kan jeg godt se fordelen i at kunne beskytte mit tastatur under transport. 

Nu når denne model ikke er blevet trådløs, har ASUS dog valgt at tilføje en lille gimmick, hvilket jeg selv syntes er meget fed. Muligheden for at skifte placering for tilslutning af kablet. Det er muligt at vælge både højre eller venstre, an på hvor du vil have din ledning. Eller hvis du sidder med to computere, kan du også tilslutte en ledning til hver computer, og skifte bag på tastaturet, hvor den skal bruges henne.

Ved siden af det, har vi også et touch panel i siden, som også ses på andre Falchion modeller. Det kan, kan bruges til mediekontrol, medmindre du ændre dette. 

Selvom at tastaturet har en meget speciel målgruppe som de henvender sig til. Her vil jeg mene der er størst tilslutning ved gamerne som spiller FPS, så er det stadig et tastatur som har meget at byde på, i forhold til størrelse, funktioner og kvalitet. Det gør også at jeg ikke ved om den lille gimmick med at kunne tilslutte til flere computere, vil være relevant. Men stadig noget som kommer med. 

Prisen er dog lidt i den høje ende, taget betragtning det er med kabel, og merprisen i forhold til at vælge Falchion NX er meget lidt, hvor jeg personligt ville tage den trådløse udgave. 

Jeg slutter derfor testen af med at give ROG Falchion Ace en score på 8 ud af 10. For det er uden tvivl et tastatur som holder standarden i Falchion serien, og selvom denne model er med kabel, så får du lige så meget kvalitet, som hvis det havde været Falchion NX. Falchion Ace er stadig forsynet med ASUS egne kontakter, hvilket fungere upåklageligt, de har en god lyd når de bruges, de er præcise og hurtige, og den overordnet kvalitet føles utrolig lækker. ASUS Falchion Ace, er det oplagte tastatur til Esportsgameren, eller gameren som tit tager til LAN. 

Pros

  • Flot design
  • Beskyttelsescover
  • ROG NX kontakter
  • Touch panel
  • Flot RGB-Belysning
  • Solide knapper
  • To USB-C indgange til tilslutning/opladning 

Cons

  • Mangler håndledsstøtte
  • Pris

Score: 8TKL ASUS Gaming touch Falchion mechanical 60% wire ROG 65% Ace.JPG


Vores partnere