Android indsamler 20 gange mere brugerdata end iOS

brugerdata network World
Brugers privatliv er blevet et stort diskussionsemne i nyere tid. Vi ved alle, at tech bigwigs, såsom Google og Apple, indsamler brugerdata for at ”forbedre deres produkter og tilbyde os bedre tjenester. Det, vi dog ikke ved, er, hvor mange data de indsamler fra brugerne. En ny rapport indikerer, at Android indsamler omkring 20 gange flere brugerdata end iOS.

Douglas Leith, forsker ved Trinity College i Irland, gennemførte for nylig en undersøgelse omkring indsamling af data. I sin undersøgelse brugte han en Google Pixel 2, der kører Android 10 og en jailbroken iPhone 8, der kører iOS 13.6.1, for at finde ud af, hvor meget data Android og iOS sender til deres respektive moderselskaber, dvs. Google og Apple. Douglas Leith sammenlignede begge platforme side om side og opdagede, at selvom begge operativsystemer løbende sender data til virksomhederne, samler Android mere data fra brugerne end iOS.

Læs også: Skal du opgradere til den nye iPhone SE (2020)?

Ifølge Douglas Leith begynder begge platforme at indsamle data, så snart brugerne starter enheden op. Indsamling af data sker, selv når brugeren ikke er logget ind på enheden eller udfører simple handlinger, såsom at indsætte et SIM-kort eller gennemse produktets indstillinger. Desuden omtaler Leiths forskning, at både Android- og iOS-enheder opretter forbindelse til deres back-end-servere hvert 4,5 minut, selv når de er inaktive.

Android-collects-20-times-more-user-data-than-iOS.webp

Source: Douglas Leith

Nu er det ikke kun operativsystemerne, der sender data til serverne. System-apps og forudinstallerede apps, sender ligeledes data til back-end-serverne. Ifølge forskeren sender apps som Safari, Siri og iCloud i iOS automatisk data til Apples servere, og på den anden side af bordet sender Android-apps som Google Docs, Google Messenger, enhedens ur, SafetyHub og Google Search Bar data til Mountain View-giganten.

Desuden gennemførte forskeren testene i forskellige scenarier. I en opstartstest fandt forskeren, at Android sendte omkring 1 MB data til Google. iOS sendte tværtimod færre data til Apple ved opstartsfasen, der beløb sig til 53 KB. Førstnævnte viste sig også at sende 1 MB data til Google hver 12. time. Mens iOS sender omkring 52 KB data i samme tidsramme.

Google har benægtet forskerens fund ved at sige, at Leith brugte en forkerte fremgangsmetode til at udføre testen. Virksomheden erklærede også, at dataindsamling er en kernefunktion for enhver internetforbundet enhed.

På den anden side erklærede Leith, at dataindsamlingen vedrører brugere, da de indsamlede data er knyttet til brugernes navne, e-mail-adresser, betalingskortdata og andre enheder, som brugeren besidder.

Læs hele rapporten HER


Source & Image credit:

Douglas Leith, networkworld

 

Vores partnere