Fremtidens iPhones bliver måske knappeløse

knappeløs iphones apple fixit
Der har været rygter om, at Apple kunne udvikle en iPhone uden porte i fremtiden. Nu ser det ud til, at vi ikke kun kunne se en portløs iPhone, men en iPhone, der er designet uden nogen form for synlige knapper. Dette er ifølge et patent opdaget af AppleInsider, der antyder, at Apple udforsker et koncept med usynlige knapper.

Ifølge patentet taler Apple om, hvordan der er et kontinuerligt behov for at forbedre en enheds udseende, og at knapper eller inputenheder generelt kan forstyrre “continuity of the device housing”. Patentet omtaler også, hvordan det at have mekaniske knapper kan resultere i nedslidningstid og blive ødelagt af snavs eller fugt, der siver ind i åbningerne, som er svære at begrænse på blandt andet telefoner.

Læs også: Hvordan er iPhone 11 sammenlignet med iPhone XR

Som et resultat antyder patentet, at “invisible” knapper kan være svaret på udfordringen. Ifølge Apple ville en måde at nærme sig dette være “deflection based capacitive sensing”.

“Deflection of a metal frame of the input device causes a change in capacitance that is used to control a function of an electrical device. The input device appears invisible because it is made of the same material as the housing it is contained in. Invisible backlit holes may make the input selectively visible or invisible to the user.”

Apple

Konceptet lyder tiltalende. Apple nævner ikke iPhone specifikt, så for den sags skyld, kan ideen anvendes på andre Apple-produkter. Det er bestemt et spændende patent, men det er næppe noget vi vil se i produkt inden for nærmest fremtid.


Source & Image credit:

Apple, Macrumors

Vores partnere