Som opfølger til Tweak.dks test af Gaming M7 fra MSI er vi nu klar med en test af denne storebroder; Gaming M9 ACK, der byder på mange af de samme funktioner men også en del nye. Hvad dette er, og hvordan kortet yder, tager vi et kig på om lidt.
MSI har sendt Tweak.dk redaktionen det helt store Z170 bundkort i Gaming M-serien, og vi tager her i dag et blik på M9 ACK, der byder på fede finesser som AC Wi-Fi, en vanvittig lydchip og hybridkølet strømstyring. Vi har nemlig mulighed for at køre med vandkøling sammen med den almindelige luftkøling.
Få overblikket:
Find priser på dit næste bundkort hos...
Gaming M9 ACK er en af MSI's topmodeller, og det er man heller ikke i tvivl om, når man ser på indpakningen. Kortet i sig selv stinker langt væk af høj kvalitet, og MSI har valgt at smide en stor backplate på kortet. Det skal selvfølgelig medvirke til en bedre køling og stabilitet på kortet.
På chipset heatsinken ser vi meget tydeligt, at dette kort kommer fra Gaming Dragon serien. Her har vi nemlig netop MSI's drage. VRM heatsinken er derimod yderst interessant. Her har vi nemlig to porte med propper i. Skruer vi propperne ud, finder vi et indvendigt gevind, hvori vi kan montere fittings til vandkøling og derved benytte den tidligere omtalte hybridkøling.
Ønsker vi at køre med flere grafikkort, så har Gaming M9 ACK to PCIe Gen. 3 x16 porte, der enten kan køre x16, x16/x8 eller x16/x4/x8. Dermed kan vi altså enten køre med 2-vejs SLI eller 3-vejs CrossFireX. Lydchippen er noget helt andet, end den Realtek ALC1150 chip, som vi er vant til at se på highend kort. MSI har nemlig valgt en Cmedia CM6632 chip, som kan levere meget af det samme som den foregående. Men den kan derimod klare helt op til 384 kHz og 32-bit lyd. Altså en virkelig highend lydchip, der leverer mere, end vi er vant til.
RAM soklerne kan klare op til 64 GB non-ECC unbuffered DDR4 RAM med en maksimal clock frekvens på 3600 MHz. Af SATA3 porte finder vi seks af slagsen, hvoraf de fire af dem kan bruges som SATA Express porte. Endvidere har vi to Ultra M.2 porte, der hver især kan levere op til 32 Gbps.
Vi har selvfølgelig også et par ekstra finesser rundt omkring, som I kan se på billederne. Funktionerne her byder lidt sig selv, og jeg vil ikke komme en masse ind på emnet.
Slutteligt har vi I/O panelet, som I ligeledes kan se herover. Det meste herfra siger igen sig selv, og derfor vil vi i stedet fokusere på modulet yderst til venstre. Her har vi nemlig et .ac Wi-Fi modul, som vi også får antenner med til i kassen.
På næste side kigger vi på ydeevnen.