Vi skal selvfølgelig have specifikationerne på ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI inden vi bevæger os videre i testen.
De tekniske Specifikationer:
ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI kommer i en sort og rød æske, som fint fremhæver ROG brandet. På fronten har vi billede af bundkortet sammen med navnet, oppe i venstre hjørne ROG logoet. I bunden har vi ASUS logoet, sammen med logo for Intel, Windows 11, samt at dette lille bundkort understøtter DDR5 RAM, LGA1700 og PCIe 5.0
Tager vi et kig på bagsiden, får vi lidt flere informationer omkring de funktioner som ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI byder på. Dens 10+1 power stages på 105A. Der medfølger et ekstra kort som giver plads til fire SATA indgange samt tilslutning af lyd fra kabinettet. Vi har dobbelt M.2 indgange med heatsinks og to thunderbolt 4 på I/O panelet.
ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI er så lille at det er næsten dækket i køling og skjolde. Selvom bundkortet byder på den lille størrelse, så byder det stadig på Z690 chipset og høj kvalitet og flot design.
ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI kombinerer én 8pin strøm forbindelser, med ASUS egne ProCool II forbindelser.
Tager vi et kig på PCI-e indgangene har vi én PCIe Gen 5.0 x16 sokkel. Som sørger for du kan give den højeste forbindelse til dit grafikkort.
DIMM soklerne bruger Dual Channel DDR5 RAM, og ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI giver mulighed for helt op til 64 GB non-ECC, med en maksimal frekvens på 6400 MHz.
ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI er blevet forsynet med Realtek ALC 4080 Codec, sammen med ROG SupremeFX, sørger den for god lyd og mulighed for 7.1 surround sound.
Bundkortet har to M.2 sokler, hvor begge understøtter PCIe gen 4.0. Hvis du har behov for mere lagerplads, kan du installere ROG Strix front panel SATA card, og få plads til fire SATA indgange.
ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI har forud installeret I/O skjoldet. Som er blevet forsynet med syv USB indgange, to USB-C, indgange til HDMI. Ved siden af det har vi 2.5G LAN indgang, Stik til Wifi antenner, og stik til 3.5mm jackstik, så selv med dette lille bundkort, så sørger ROG STRIX for at dette ITX bundkort har de nødvendige indgange og flere til.
Pris
ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI har en pris på 3325,- DKK. Hvilket må siges at være i den dyre ende for dette lille bundkort og sammenlignet med andre modeller.
Hvis du ønsker at læse mere om ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI fra ASUS, kan du klikke på banneret ovenfor.
Konklusion
ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI er et lille bundkort, med stadig mange muligheder. Vi får et lækkert design med gode komponenter. Det er et ITX bundkort som byder på Z690 chipset, Wi-Fi 6e samt ALC4080 Codec.
Selvom vi har den lille størrelse har ASUS stadig formået at presse to M.2 tilslutninger i bundkortet, ved siden af det får vi også PCIe 5.0 forbindelse til grafikkortet, samt bruges DDR5 RAM hvilket gør bundkortet fyldt op med lækkerier og der er ingen i tvivl om at ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI er blevet presset til det yderste for at ITX brugerne ikke skal føle sig udenfor.
Hvis vi endelig skal kigge på en af de mindre negative, så er det helt klart prisen. Desværre så kommer vi ikke udenom at bundkort med Z690 ligger i mange tilfælde i den lidt dyre ende, og kigger vi på andre Z690 med DDR5 RAM, så er prisen ikke meget anderledes end andre tilsvarende modeller. Så skal spørgsmålet handle om de fleste ville vælge Z690 chipset i ITX format. For der er ingen tvivl om at vælger du dette ITX bundkort, i sammenspil med I9 12900K, så vil du nok ende med at begrænse CPU’ens ydelse eller få mulighed for at lave spejlæg på kabinettet. Hvilket også gør vi begrænser os mere til I7 eller endda en I5 CPU, for både at få noget ydelse men stadig ikke begrænse os for meget på varmen i det lille kabinet, selvom vi eventuelt kun snakker gaming brug.
Jeg slutter testen af med at give ROG STRIX Z690-I Gaming WIFI en score på 9 ud af 10 med enthusiast only award. Det som trækker meget ned er prisen, men det er stadig et bundkort, hvor det er en lille gruppe som ville vælge denne løsning til deres kabinet. Enten fordi de ønsker at få mest muligt ud af deres bundkort og CPU eller fordi de ikke kan vente på en mindre chipset i ITX format.
Pros
Cons
Score: 9 + ”Enthusiast only" award