Philips Hue Play Gradient Light Tube: Test

P1077694
Hvis du er til Smart Home belysning, så er det svært at komme udenom Philips Hue, som var en af de første på markedet, med solide løsninger på det område. Hue serien opdateres løbende med nye produkter, og en af de nyere ting i deres Play serie er deres Play Gradient Tube, som giver en række nye muligheder.

Philips Hue serien er efterhånden vokset til at omfatte et bedre udvalg af produkter. Så nu er det muligt at sikre sig smart home belysning både inde og ude. Vi har for eksempel tidligere taget et kig på deres Outdoor serie, som I kan læse om lige her. 

Dag skal vi dog se på deres Play Gradient Light Tube, som både kan bruges som almindelig belysning, men også som en del af din multimedie oplevelse. 


Specifikationer

  • Kabellængde: 2 m
  • Højde: 3,4 cm
  • Længde: 87,7 cm
  • Nettovægt: 0,655 kg
  • Bredde: 3,1 cm
  • Lysstyrke ved 4000 K: 1.540 lm
  • Levetid: 25.000 t
  • 230V: 100-240 V  50-60 Hz
  • LED: Ja
  • Indbygget LED: Ja
  • IP-kode: IP20
  • Beskyttelsesklasse: III - sikker, ekstra lav spænding
  • Lyskildens udskiftelighed: LED lyskilde, der skal udskiftes af en fagmand
  • Forkoblingens udskiftelighed: Betjeningselementer, der må udskiftes af en slutbruger
  • Lysudbytte ved 2700 K (out-of-the-box-indstilling): 1.100 lm

Play Gradient Light Tube er som udgangspunkt designet til at bruges sammen med dit TV, og måske flere af de allerede eksisterende produkter fra Hue Play serien. Den kan dog sagtens bruges som almindelig Hue lyskilde også, hvis man ønsker det. 

1642666265622.png

Hvis den skal bruges sammen med dit TV, så skal man være opmærksom på, at den findes i to størrelser. Den lille, som er beregnet til at passe sammen med 40-55” TV, og den store som passer til 60” TV eller større. 

Vi har modtaget den lille variant til test. På samme tid findes begge varianter med et sort og et hvidt finish, hvor vi har modtaget den med hvidt.


Rundt om Hue Play Gradient Light Tube

På overfladen er der naturligvis ikke så meget at se, når man pakker Hue Play Gradient Light Tube ud og har den på bordet. Indledningsvis ser det ud til man står med et lysstofrør, men blot i en lidt mere solid form. 

Philips Hue Play Gradient Light Tube

Det mest centrale er naturligvis selve lysrøret i midten. Det har en side med et frosted overflade, hvor lyset kommer til at være, og så en side med afskærmning. Røret er fæstnet i hver ende med fødder, som kan bruges enten til at stille den på en overflade, eller montere den på væggen eller en anden overflade. 

Philips Hue Play Gradient Light Tube fod

Røret kan drejes, så man sikre sig at lyset peger i den retning, man gerne vil have det. På hver fod er der en lille aftagelig del, som kan fæstnes med en skrue. Det er med de dele, at man kan montere Play Gradient Light Tube på væggen, hvis man går med den løsning.

Montering Philips Hue Play Gradient Light Tube

I den ene ende er der også en ledning, som sikre strøm til enheden. Her kan den lille fod roteres, så man kan sikre, at ledningen kan føres på den mest praktiske måde alt efter, hvordan man monterer tingene. En fin lille detalje at huske, som er med til at sikre tingene kan monteres pænt. 

Ledning Philips Hue Play Gradient Light Tube

Ledningen skal igennem en lille omformer enhed, der herefter forbindes til den medfølgende strømadapter. Der er to meter ledning at gøre godt med, så der burde være fornuftige muligheder for at montere det hele. 


Opsætning

Opsætningen sker, som med hele Philips Hue familien, igennem Hue appen på din smartphone. Det er en let og hurtig process, hvor de fleste trin sker automatisk. 

Appen kan sættes til at søge efter nye enheder og burde ret hurtigt finde den nye enhed. 

Screenshot_2022-09-12-11-22-10-24_37aa7df8076ee809f409ba29e0d01da1.jpg

Herfra er det blot at følge de forskellige trin, man præsenteres for via appen. Når du har tilføjet og navngivet den nye enhed, skal den tilføjes et rum i dit hjem. 

Screenshot_2022-09-12-11-22-41-07_37aa7df8076ee809f409ba29e0d01da1.jpg

Philips Hue Play Gradient Light Tube er, som navnet angiver, beregnet til at kunne bruges sammen med Hue enheder som Play HDMI Sync Box, hvilket gør det muligt at synkronisere dit lys, med hvad der foregår på dit TV. 

Screenshot_2022-09-12-11-23-27-07_37aa7df8076ee809f409ba29e0d01da1.jpg

Vi har tidligere set på netop Play HDMI Sync Box, som I kan se mere om ved at læse vores gennemgang her.

Hvis du har planer om at bruge Play Gradient Tube lyset med netop den løsning, skal den også tilføjes en underholdningszone i appen.

Alt i alt tog opsætningen for min mindre end fem minutter fra start til slut. 


Test

Jeg har testet Hue Play Gradient Light Tube lyset sammen med den føromtalte Play HDMI Sync Box og et par andre Hue lys. Alt sammen for at skabe en underholdningszone, der kan synkroniseres med billederne på mit TV. 


Hvis man vil køre det setup, skal man naturligvis have det krævede udstyr ud over blot Play Gradient Light Tube lyset. I kan læse mere om funktionaliteten og opsætningen af det system i vores gennemgang her. 

Som det er lige nu, skal man have både den almindelige Hue app, og den separate Hue Sync app på sin telefon for at bruge mulighederne. Det vil dog snart ændre sig, da Hue holdet har meddelt, at de i løbet af de næste par måneder samler alle tingene i Hue app'en, så man ikke behøver at springe frem og tilbage mellem to apps.

Screenshot_2022-09-12-11-24-40-36_37aa7df8076ee809f409ba29e0d01da1.jpg

Da jeg have sat Play Gradient Light Tube lyset op, fungerede det naturligvis primært som lys, når jeg tændte det lys, som var en del af zonen omkring mit TV. 

Her indgik det som en naturlig forlængelse af de øvrige lys der var installeret. Den store forskel imellem Gradient Tube, og meget af det tidligere Hue lys er, som navnet også antyder, at lyset nu ikke kun kan være en fast farve. 

P1077690.JPG

I stedet for, så er der mulighed for at have flere forskellige farver, fordelt over Tube røret. I appen kan man vælge op til tre forskellige farver på en gang. Appen sørger så selv for at lave et flydende skift igennem de tre farver. 

Så reelt ser det ud til at der er seks lyszoner i alt, hvor du selv kan angive farverne på de tre og de øvrige bruges til den glidende overgang.

Bruger man nogen af de prædefinerede lysindstillinger, i det efterhånden ret store Hue scenegalleri, styres tingene automatisk, så det kommer til at passe ind i den valgte scene. Det er dog altid muligt selv at gå ind og tilpasse tingene, hvis man ikke synes det matcher helt som man vil have det. 

Philips Hue Play Gradient Light Tube sync

Der hvor Hue Play Gradient Light Tube kommer helt til sin ret, er dog hvis det sammen med andre lys bruges, som en del af en synkroniseret underholdningszone. 

Her har man i appen angivet, hvordan de forskellige lys er placeret i forhold til skærmen, som man ser sine film eller spiller sine spil på. Når man så starter synkronisering, vil lyset i rummet følge indholdet på skærmen. 

Det er en hurtigt process, som uden den store forsinkelse følger billederne på skærmen. Det kan være med til at skabe en oplevelse, der hiver dig lidt dybere ind i indholdet. Man skal dog være til den ekstra lag på sin oplevelse, og for nogen kan det også være et forstyrrende element. 

Min kone synes for eksempel, at det forstyrre hendes oplevelse af en film mere end den forbedre den. Det er muligt via app'en at indstille for kraftig effekten skal være, så man kan tone det ned, hvis man vil. 

play-hdmi-sync-box.jpg

Hue Sync egenskaberne kan bruges sammen med alle typer af indhold, som kan sendes igennem HDMI Sync boksen. Så det er både film, serier og spil der kan kobles op. 


Pris

Prisen for den lille version af Philips Hue Play Gradient Light Tube, som vi har haft på besøg er pt. omkring 1200 kroner online. 

Det er isoleret set naturligvis meget for en lampe. Hvis man udelukkende skal bruges det som en lampe, findes der også bedre og billigere løsninger. 

Så det skal være, hvis man har planer om at bruge Play og sync funktionerne, at det kan begynde at give mening. 


Konklusion

Philips Hue fortsætter med at udvikle på deres udvalg af smart home belysning. Philips Hue Play Gradient Light Tube er en solid tilføjelse til familien, som er målrettet til dem som ønsker at gøre noget specielt ud af deres belysning i hjemmet, og koble det op på deres underholdning. 

Isoleret set, udelukkende som lampe, kan Philips Hue Play Gradient Light Tube godt fungere, men den kommer dog først helt til sin ret, hvis den bliver en integreret del af et Hue Sync setup, sammen med dit underholdningssystem. 

P1077695.JPG

Prisen kan uden tvivl afholde mange fra at springe på en løsning som dette, som i den grad må siges at være i luksusafdelingen. Det er på ingen måde nødvendig for en lækker filmaften. Specielt når man tager med i ligningen, at man også skal investerer i yderligere udstyr, som HDMI Sync boksen, for at kunne bruges den med sit TV. 

Hvis man er typen, der nørder med smart home belysning, så er det dog svært at benægte den lette tilgang som Philips Hue tilbyder. Specielt når de inden længe strømliner app oplevelsen, og samler det hele et sted. 

Vi lander med en endelig karakter på 8 for en solid løsning, som dog er for entusiasterne med budgettet til ekstra lir. Prisen kan godt bide lidt hårdt.


Godt: 

  • Smukt lys
  • Let opsætning
  • Masser af tilpasningsmuligheder
  • Kan let kobles op på resten af dit Smart Home system


Skidt: 

  • Prisen er tung for hvad der bedst kan beskrives som “lir” 


Vores partnere