AMD Navi 21 XT: Nye leaks dukket op

Radeon rx 6000 event okt
Jungletrommerne tager som altid til i styrke, som vi når tættere på officiel lancering. Det gør sig også gældende for kommende AMD Navi 21 XT. Et nyt leak omtaler AMD Navi 21 XT til at komme med et ~2.3-2.4 GHz game clock, 250W+ TGP og 16 GB GDDR6 hukommelse.

Patrick SPatrick Schurchur offentliggjorde igår på de sociale medier, de foreløbige specifikationer for AMD Navi 21 XT GPU baseret på RDNA 2-arkitektur.

Værd at notere er, at disse data fra Patrick Schur ikke er baseret på AMD-referencedesign.

Patrick Schur.JPG

Vi har allerede fået at vide, at der er referencebaserede samples, der er clocket op til 2,3 GHz, men der er tilsyneladende også grafikkort, der når 2,4 GHz. Disse er dog AIB-modeller. Hertil kommer en neddroslet version (Navi 21 XL), som skal være clocket omkring 2,2 GHz.

En ukendt faktor er stadig XTX-varianten. Det ser alt ud til, at Navi 21 XTX er AMD-eksklusiv. Det er muligvis en højere clocket version med flere CU'er aktiveret.

Vi ved Navi 21 XT vil være Big Navi, som vi alle venter på. Grafikkortet, der skulle slå GeForce RTX 3070, men ydeevnen i forhold til RTX 3080 er ikke omtalt. AMD har offentliggjort de første benchmark-resultater for grafikkortet i 4K-opløsning (vedhæftet senere i artiklen).

Alle tre varianter (XTX, XT og XL) har 16 GB GDDR6-hukommelse på tværs af et 256-bit interface. Big Navi-kortet skulle komme med en specielt udviklet cache, muligvis med kodenavnet Infinity Cache, men detaljerne om dets funktion er stadig kun på rygteplan.

AMD-Radeon-RX-6000-4K-Gaming.jpg

Source: AMD

TGP (total graphics power) på 255W kan forventes for den brugerdefinerede AIB-variant. Hvorvidt det samme gør sig gældende for er stadig ikke omtalt, men man kan gætte på, at en AMD-version, der var 100 MHz lavere i frekvens, kunne have en lavere TGP.

AMD afslører Radeon RX 6000-serien den 28. oktober.