Nye afgifter fører til dyrere hardware i 2021

front_koler_asrock_rx_5700_xt_taichi_x
Hvis du var irriteret over det impact kryptominers har på manglen på grafikkort, så bliver du ikke mindre irriteret over sidste nyt fra hardwarefronten. Kinas toldfritagelser, der udløb med det nye år (via New York Times), betyder blandt andet, at priserne GPUer stiger markant i visse segmenter (som bemærket på Reddit).

Indtil videre har Asus allerede bekræftet, at det er nødvendigt at hæve priserne på GPU og bundkort på grund af logistiske komplikationer og importtakster, og andre GPU-leverandører, herunder Zotac, MSI, EVGA og Gigabyte, vil sandsynligvis følge trop eller gør det allerede. Faktisk er prisfastsættelsen på flere af produkter af tredjeparts-GPU'er fra disse GPU-producenter steget de sidste par dage.Juan Jose Guerrero III, teknisk marketingchef hos Asus, forklarede følgende:

"Update regarding MSRP pricing for ASUS components in 2021.

This update applies to graphics cards and motherboards*

We have an announcement in regards to MSRP price changes that are effective in early 2021 for our award-winning series of graphic cards and motherboards. Our new MSRP reflects increases in cost for components. operating costs, and logistical activities plus a continuation of import tariffs. We worked closely with our supply and logistic partners to minimize price increases. ASUS greatly appreciates your continued business and support as we navigate through this time of unprecedented market change.

*additional models may see an increase as we moved further into Q1."

Vi har forsøgt at få en udtalelse fra vores kontakt fra NVIDIA, men har endnu ikke fået svar retur på vores mail.

Dette kommer dette ikke som nogen overraskelse, og andre komponenter vil sandsynligvis også blive påvirket, herunder bundkort, SSD'er, strømforsyninger (som også stadig mangler), kabinetter og flere andre segmenter.

Heldigvis bliver den generelle prisstigning ikke så voldsom på andre enheder udover GPU’er. Med det sagt, vil du utvivlsomt mærke prisforskellen, når du tæller de samlede omkostninger sammen ved at opbygge et helt nyt system.

De udløbne toldudelukkelser skyldes importafgifter, der blev indført af Trump-administrationen i 2018. Skattesatsen varierer overalt mellem 7,5 procent og 25 procent, så afhængigt af hvilken prisfastsættelse GPU'er falder i, kan prisstigningerne for forbrugerne være betydelige.

Naturligvis hjælper de store forsyningsproblemer heller ikke på det samlede outcome, og selvom takster bestemt spiller en rolle, spiller andre faktorer også ind end importafgifter. Med COVID er internationale forsendelsesomkostninger steget betydeligt på grund af reduceret international persontransport, og arbejdsomkostninger er også steget på grund af andre logistiske udgifter, som medarbejdermangel på grund af nedlukninger og sygefravær.

gigabyte_rtx_2060_gaming_oc_front.jpg

Mange vil mene, at takstsituationen også kan bruges som en syndebuk til at øge MSRP'er midt i manglen på pc-hardware, især når man overvejer, at GPU-priserne stiger globalt og ikke kun i USA.

På kort sigt vil Q1 og Q2 sandsynligvis være de værste kvartaler for hardwarepriser. Målet med disse toldsatser er at øge produktionen i USA og øge den lokale beskæftigelse og mindske afhængigheden af importerede varer. Producenter kunne sende næsten færdige produkter til USA og afslutte samling og emballering lokalt for at forsøge at afskrække virkningen af disse øgede importafgifter, men her en tiden en altafgørende faktor og være dyrere end toldfritaget import.

Problemet er, at de fleste komponenter i forsyningskæden også er påvirket af taksterne, der anvendes, når disse komponenter sendes ud af Kina. Da taksterne kun gælder for varer, der sendes fra Kina til USA, er det mere sandsynligt, at virksomheder omdirigerer produktionen til andre billige arbejdslande for at undgå gebyrerne.

 

Source & Image credit:

New York Times, Reddit