Gigabyte RTX 3070TI Gaming OC: Test

Gigabyte RTX 2070TI Gaming OC
Mens vi venter på den nyeste generation fra Nvidia lander på hylderne, vil vi tage et tilbageblik og se lidt nærmere på den nuværende generation. Det kan godt være den har et par år på bagen, men hvor langt kommer man egentligt, med de nu fornuftigt modnede kort.

Specifikationer

  • Graphics Processing: GeForce RTX™ 3070 Ti
  • Core Clock: 1830 MHz (Reference Card: 1770 MHz)
  • CUDA® Cores: 6144
  • Tensor Cores: 192
  • RT Cores: 48
  • Memory Clock: 19000 MHz
  • Memory Size: 8 GB
  • Memory Type: GDDR6X
  • Memory Bus: 256 bit
  • Memory Bandwidth (GB/sec): 608 GB/s
  • Card Bus: PCI-E 4.0 x 16
  • Digital max resolution: 7680x4320
  • Multi-view: 4
  • Card size: L=320 W=129 H=55 mm
  • PCB Form: ATX
  • DirectX: 12 Ultimate
  • OpenGL: 4.6
  • Recommended PSU: 750W
  • Power Connectors: 8 pin*2
  • Output: DisplayPort 1.4a x2 + HDMI 2.1 x2
  • SLI Support: No
  • WINDFORCE 3X Cooling System with alternate spinning fans
  • RGB Fusion 2.0

RTX 3070Ti kortene er faktisk ikke så gamle på markedet, og det er kun omkring et år siden de blev lancerede. Det skete i sommeren 2021, så selv om Ampere arkitekturen er ældre, så er denne specifikke del af familien det ikke. 

Vi kan se at kortet her fra Gigabyte kommer ind med en annonceret clock hastighed en anelse over standard specifikationen på 1770 MHz. Det er dog ikke unormalt, at Nvidias automatiske boost let klarer betydeligt over reference specifikationerne, hvis kortet er kølet fornuftigt. 


Rundt om Gigabyte RTX 3070Ti OC 8G

Gigabyte har ikke udviklet meget på designet på deres grafikkort, i denne del af segmentet over de seneste år. 

Gigabyte RTX 2070TI Gaming OC køler.JPG

Det som fylder mest er naturligvis det store triple fan Windforce 3X kølesystem på kortet. Det er bygget op af to 90mm og en enkelt 80mm blæser placeret over syv kobber heatpipes og en kobber coldplate, der har direkte kontakt med GPU elementerne på printpladen.

Gigabyte RTX 2070TI Gaming OC cooling.JPG

Det er et design som Gigabyte efterhånden har brugt med succes en årrække. Køleren på dette kort er faktisk 12 cm længere end selve kortet. Det betyder, at de sidste 12 cm af kortet og den sidste blæser udelukkede er kølefinner. På den del af kortet kan blæseren køre luften direkte igennem kølefinnerne. 

Gigabyte RTX 2070TI Gaming OC gennemstrømning.JPG

Materialerne på kortet er plast på forsiden omkring de tre blæsere, men bagsiden har fået en metal backplate. 

Bagside.JPG

Der er en smule RGB belysning o Gigabyte logoet på siden af kortet, men ellers er det ikke det som præger kortet.

Gigabyte RTX 2070TI Gaming OC RGB logo.JPG

Der er tale om et 2,5 slots kort, som kræver to seks pins PCIe stik fra din strømforsyning. Gigabyte anbefaler en 750W strømforsyning sammen med kortet. 

Hvis vi ser på tilslutningerne så er det helt standard for serien med to DisplayPort 1.4a og to HDMI 2.1. 

Gigabyte RTX 2070TI Gaming OC tilslutninger.JPG

Gigabyte har også inkluderet en BIOS kontakt, der lader brugeren vælge imellem en OC og en Silent profil på kortet. 

Gigabyte RTX 2070TI Gaming OC BIOS .JPG


Testen

Med alle de tørre tal bag os, er det blevet tid til at se nærmere på, hvordan kortet yder. Det blev gjort på vores AMD Ryzen baserede open bed test bench, med følgende hardware: 

  • Bundkort: MSI MEG X570 Godlike
  • CPU: AMD Ryzen 7 3700X
  • RAM: 32 GB G.Skill Trident Z @3200 MHz

Første trin i processen er at finde en baseline for ydelse og temperatur, hvilket klares med en halv times tid med Heaven Benchmark softwaren på loop. 

Her toppede GPU clock hastigheden med 1980 MHz, så altså godt over den boost clock, som Gigabyte selv har annonceret. Temperaturen toppede ved 62 grader mens støjen fra kortet landede lige omkring 45 dBA.

Næste trin var turen fordi det fornuftige udvalg af benchmarks i udvalget hos 3DMark. Selv om det ikke er eksempler fra den virkelige verden, kan de benchmarks tjene som et godt pejlemærke, der gør det let at sammenligne flere kort med hinanden. 


Time Spy

Vi starter med Time Spy, hvor vi lander med en score på 13672 point. I sammenligningen kan vi se, at det faktisk er en anelse foran sidste generations topkort RTX 2080Ti. 

3D Mark - Time Spy.png


Fire Strike Ultra

Vi springer videre til Fire Strike Ultra, hvor vi kortet lander med en score på 16500. Det slår igen sidste generations RTX 2080Ti med en fornuftig margen. 

3D Mark - Fire Strike Ultra.png


Spil

Med en god baseline på plads, var det tid til at se nærmere på, hvilke resultater vi så kunne klemme ud af spillene i vores test lineup. Udvalget er spil er blevet tilpasset lidt i forbindelse med denne test. 

Jeg benyttede testen til i samme omgang også at få gennemgået vores testmetode og process. I den forbindelse er valget af spil landet på fire spil Cyberpunk 2077, som repræsentant for et spil i den tungere ende. Assassin's Creed Valhalla og Outriders lander i mellemsegmentet, mens Overwatch runder af, som den lidt lettere ende. 

Alle spil er testet uden brug af kort- eller producentspecifikke funktioner, for at lave en så direkte sammenligning som muligt. Det vil sige, at ting som Ray Tracing og DLSS er slået fra. 


Cyberpunk 2077

Hvis vi starter med det tunge spil, så tager vi Cyberpunk 2077, som er testet på High Preset indstillingen. 

Cyberpunk 2077.png

Cyberpunk 2077 er et tungt spil med en masse muligheder grafisk, og kan være en udfordring for mange systemer. Vi kan dog se på resultaterne, at vi er ret godt med ved 1920x1080 og 2560x1440 opløsningerne, selv med High indstillinger. 

Ved 4K begynder det at blive en udfordring at trække spillet på denne indstilling, og der bør nok ind og lege lidt med indstillingerne. Alternativt kan man begynde at bruge ting som DLSS for at forbedre ydelsen. 

Cyberpunk 2077_sammenligning.png

Hvis vi ser på sammenligningen så er Gigabyte RTX 3070Ti  Gaming OC kortet dog rigtigt fint med og slår igen RTX 2080Ti kortet. 


Assasin's Creed - Valhalla

Vi springer videre til Assassins Creed Valhalla, som også har et hav af grafiske muligheder. Her kan vi dog se at kortet giver os fornuftige resultater, hvor selv 4K opløsningen kunne klares tæt på 60 FPS. 

Assasins Creed - Valhalla.png

Sammenligningen ligger igen RTX 2070Ti kortet i front. 

Assasins Creed - Valhalla_sammenligning.png


Outriders

Næste spil er Outriders og her kan vi se, at det er et spil som er en anelse lettere at tygge sig igennem. Vi har testet spillet på Ultra Preset indstillingen. 

Outriders.png

Selv ved 4K er vi på den fornuftige side af 60 FPS. 

Outriders_sammenligning.png

Sammenligningen overrasker ikke og giver igen en fin føring til RTX 3070Ti, over de andre kort i stakken. 


Overwatch

Vi runder vores benchmarks af med den lette dreng i klassen, som er Overwatch. Her har vi også testet på Ultra preset. Her er der tale om et FPS spil med en konkurrence element, så høje FPS er naturligvis endnu mere at foretrække. 

Det kan vi også se ikke er noget problem overhovedet. Hvor både 1080 og 1440 opløsningerne er tæt på at ramme FPS grænsen på 400 FPS i spillet. 

Overwatch.png

Selv med 4K indstillingen er vi godt oppe, hvor selv high end skærme kan have svært ved at følge med. 

Overwatch_sammenligning.png

Ser vi på sammenligningen falder det hele fint i tråd med de øvrige resultater i vores test. 


Pris

Gigabyte RTX 3070TI kan pt findes online med en pris på 5000 kroner, som det billigste alternativ. 

Hvis den pris holder, så ligger den omkring 1000-2000 kroner billigere end mange andre RTX 3070Ti kort på markedet lige pt. 

Det er naturligvis stadig en god luns af opsparingen for mange. På trods af det er det dog pt et af de billigste RTX 3070Ti kort jeg kan finde online. 


Konklusion

Gigabyte har med deres RTX 3070Ti Gaming OC kort skabet et afdæmpet kort der lander med en solid ydelse. Topkortet fra Nvidias 20 series bankes solidt af RTX 3070Ti.

Gigabyte RTX 2070TI Gaming OC cooling fan.JPG

Både temperatur og støj ligger i den lave ende, så her er der ikke noget at klage over. 

Der lægges ydelse for dagen i vores testede spil som burde tilfredsstille de fleste med mulighed for gode resultater selv ved 4K opløsning. Alt under 4K tygger kortet sig igennem uden de store udfordringer og endnu bedre resultater kan uden tvivl sikres hvis man begynder at udnytte features som DLSS eller generelt tweake indstillinger efter ens præferencer. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 for et solidt kort der pt kan findes til en rigtigt god pris. 


Godt: 

  • Solidt ydelse
  • I skrivende stund tilgængelig med en super god pris.


Skidt: 

  • RGB fans får ikke meget for pengene


Vores partnere