GPU mining forårsager strømafbrydelser i Iran

blockchain Iran strømafbrydelse
Det lyder næsten som en ”noller” aprilsnar, men noget tyder på der er hold i historien. Ifølge El Chapuzas Informatico har en undersøgelse foretaget af iranske myndigheder afsløret, at nylige strømafbrydelser i Iran er forårsaget af den voksende popularitet af kryptomining i landet.

Kryptomining dræner markedet for grafikkort – ikke kun det danske, men det globale marked.

Kinesiske virksomheder flytter angiveligt deres kryptomining til Iran, hvor omkostningerne på el er 4 gange lavere end i Kina (1,8 til 2,2 cent pr. Kilowatt-time). Landet huser nu angiveligt for 14 store mining farme, der bruger omkring 300 megawatt strøm. Dette kan sammenlignes med strømforbruget i en by med 100.000 indbyggere. Ifølge igangværende forskning fra University of Cambridge er Iran blandt de seks populæreste destinationer for kryptomining i verden.

GeForce-RTX-30-GPU-Mining-1.jpg

GeForce-RTX-30-GPU-Mining-7.jpg

Billeder dukker konstant op, der viser forskellige virksomheder, der specialiserer sig i salg af udstyr til kryptomining, og hvor store bulks af GeForce RTX 30-grafikkort, er i drift hos kunderne. Kilden til disse grafikkort er ukendt, men det ser ud til, at såvel board-partnere eller NVIDIA har problemer med at sælge disse grafikkort til kryptominers selvom markedet skriger på grafikkort.

GeForce-RTX-30-GPU-Mining-6.jpg

GeForce-RTX-30-GPU-Mining-5.jpg

GPU-mining har endda påvirket de nyligt lancerede bærbare med de nye RTX 30 grafikkort fra NVIDIA.

Laptop-Mining.jpg

Kinesiske cryptocurrency køber angiveligt bærbare udstyret med den mobile version af RTX 30 GPU'en. Dermed rammes både desktop og det mobile område af mangel på computere og produkter.

Markedet for Bitcoin og Ethereum tager for alvor fart.


Relaterede artikler:

En Bitcoin Godfather

Windows 10 2004 endelig tilgængelig for alle


Source & Image credit:

El Chapuzas Informatico, @I_Leak_VN,  Blockchain Miners

Vores partnere