Intel udfordrer Nvidia og AMD fra midten af 2020

PKEYAL4yNAecVrBXMJLDXj-650-80
Holder planlægningen, vil Intel udfordrer AMD og NVIDIA på GPU-markedet fra midten af 2020. nu viser nye informationer, at gamerne meget vel kan ende med en skuffelse.


Intel forbereder sig på at lancere sit diskrete grafikkort, der er baseret på sin Xe arkitektur og bygget ved hjælp af 10nm processen i midten af 2020.

Dette betyder, at Nvidia og AMD, midtvejs i 2020, de to hovedaktører, når det kommer til diskrete GPU'er, skal dele markedet med en ny rival: Intel.

Rygterne om en lancering i midten af 2020 for Intel Xe grafikkortet kommer fra industrikilder, ifølge DigiTimes. Tilsyneladende har kilderne sagt, at:

“Instead of purely targeting the gaming market, Intel is set to combine the new GPUs with its CPUs to create a competitive platform in a bid to pursuit business opportunities from datacenter, AI and machine learning applications”

Det betyder, at Intels kommende grafikkort muligvis ikke er rettet mod gamerne. Fokus på applikationer til AI og machine learning kan især skabe rynket pande hos Nvidia, som har investeret meget på disse områder.

Så pc-spillere, der leder efter en ny GPU til at køre de nyeste spil, kan ende med en hængemule.

Ifølge DigiTimes kilder, søger Intel imidlertid at øge sin rentabilitet på pc- og datacentermarkederne, hvilket også øger sin indflydelse og rækkevidde på AI og i bilindustrien.

Selvom Intel er bedst kendt for at fremstille processorer sammen med integreret grafik (som er inkluderet i den samme chip som processoren), har de før forsøgt at blande sig i at fremstille diskrete GPU'er - men uden succes.

Det ser ud til, at virksomheden er mere fast besluttet på at få succes denne gang og har headhuntet AMD’s tidligere CTO for grafik, Raja Koduri. Intel har også oprettet et F & U center i Indien, hvis opgave er, at arbejde på 10nm Intel Xe GPU, som igen ifølge DigiTimes lanceres i 2020 med en 7nm GPU, der bruger Foveros 3D teknologi, der kommer i 2021.

Rygterne om en Intel Xe-grafikkortudgivelsesdato midt i 2020 svarer til en tidligere kryptisk tweet af Koduri, som antydede en frigivelse i juni 2020.

Rygterne om en Intel Xe grafikkortudgivelsesdato midt i 2020 svarer til et tidligere kryptisk tweet af Koduri, der antydede release i juni 2020.

Læs mere: Valg af grafikkort


Kilde & Image credit:

Raja Koduri