Next-gen NVIDIA og AMD grafikkort i september

tweak_dk_msi_geforce_rtx_2080_ti_lightning_z_10
Efter måneder med leaks og rygter afslørede NVIDIA endelig sin Ampere arkitektur i sidste uge. Men mens virksomheden annoncerede A100 GPU, som er designet til cloud computing, AI og videnskabelig brug, blev der ikke nævnt noget om grafikkort til gaming eller konsumerområdet. Dette er der ændret på nu ifølge en ny rapport.

Ifølge en ny rapport ankommer den nye grafikkortsserie i september, samme måned som AMD’s Big Navi GPU'er får debut.

Kilden er DigiTimes, der hævder, at både AMD og NVIDIA er “set to launch their next-generation GPUs in September”

Publikationen nævner også, at leverandører af grafikkort er indstillet på at sænke priserne på aktuelle produkter i tredje kvartal for yderligere at stimulere efterspørgslen på produkterne.

DigiTimes navngiver ikke kilden eller specificerer, hvilke grafikkort der vil ankomme. Disse nye informationer om kommende AMD og NVIDIA grafikkort, stemmer dog fint overens med tidligere leaks. I slutningen af april påpegede et indlæg via China Times, at konsumer Ampere grafikkortene ville frigives i tredje kvartal, og at NVIDIA’s AIB-partnere, herunder Asus, Gigabyte og MSI, var ved at rydde lager i forberedelse til lanceringen af RTX 3000 grafikkort.

En anden rapport hævder ligeledes (DRAMeXchange research division), at både NVIDIA og AMD planlægger at frigive nye GPU'er i tredje kvartal af året. 

Markedet har ikke fået nye NVIDIA grafikkort siden Super-varianten af RTX 2000 serien ankom, og de var baseret på aktuelle produkter ved hjælp af den samme Turing-arkitektur. På AMD-siden lancerede Radeon RX 5700 og RX 5700 XT sidste år, men disse grafikkort har aldrig rigtig fået hold i brugerne, og kan ikke konkurrere med NVIDIA’s high-end grafikkort.

Tilbage i januar lovede AMD’s chef, Lisa Su, at vi ville se både Zen 3 og Big Navi i 2020, skønt dette var før Covid-19 spredte sig over hele verden, så tingene vil uden tvivl have ændret sin gang.

"I’ve heard a little bit through Twitter and Reddit that people are wondering about, you know, Big Navi. I can say you're gonna see Big Navi in 2020. There might be few people wondering about Zen 3 as well, and I can tell you that Zen 3 is doing really well, we are excited about it, and I look forward talking about that later in 2020”

- Lisa Su


Efter en udsættelse på grund af Covid-19 er Computex programsat mellem den 28. - 30. september. NVIDIA og AMD (og Intel) rygtes dog til at droppe planerne om Computex på grund af pandemien. Derfor må tiden vise, om dette holder stik, om de præsenterer noget digitalt, eller afholder nye events på et senere tidpunkt. 


Source & Image credit:

DigiTimes