SteelSeries Siberia 800 trådløst headset

Den verdenskendte producent SteelSeries har bedt os kigge på et af deres trådløse headsets. Dette headset har sin egen eksterne styreboks, som man bruger til setup og styring. Der er ingen software da headsettet er plug'n'play. Og så er det ydermere kompatibelt med spillekonsoller.

Så er SteelSeries tilbage hos os med et headset. Vi har før kigget på deres headsets her hos Tweak.dk, og det er stort set en fornøjelse hver gang (der har været lidt kritik undervejs). Læs med i denne anmeldelse af deres Siberia 800 headset, om det også er gældende denne gang.

 

SteelSeries logo

 

 

Headsettet kommer i en robust indpakning; en kraftig kasse med et pap sleeve udover. Alle de informationer man har brug for står uden på kassen, hvilket er super lækkert. Inde i kassen ligger headsettet rigtigt flot præsenteret, så man næsten ikke kan vente med at tage det i brug, når først man har åbnet kassen.

 

 

Pakken med tilhørende kabler er intet mindre end imponerende. SteelSeries har ikke holdt igen med de medfølgende kabler, hvilket er skønt. Der er en USB lader med til, som man kan tilslutte stikkontakten, eller man kan tilslutte det en ekstra port i sin computer. Laderen er på 1 A, så det burde ikke være noget problem. Der er kabler til stort set alle konsoller, og der er optisk og USB lydkabel med, som man kan bruge til computeren. Der er ikke sparet på noget. Alle stik er desuden guldbelagte for optimal forbindelse.

 

 

Lad os kigge på headsettet:

 

Selve headsettet er et ganske nydeligt plastik headset. Det har finesser med blanke og matte overflader, samt gummi. På hver ørekop og oven på hovedbøjlen kan man se et SteelSeries logo. Logoet på toppen af hovedbøjlen er ydermere præget i gummi.

 

 

Ørepuderne er dejligt bløde; de er omkring 2 cm høje og i memory skum. Kigger man på inderdiameteren af puderne, så er den lige over 5 cm. Det er lige i underkanten til mine ører, og nok de fleste andres. Derfor vil jeg betegne dette headset som et on-ear headset. Puden på hovedbøjlen er ligeledes blød og i memory skum.

 

 

På ørekopperne har vi også lidt stik og knapper til at betjene headsettet med. Den højre ørekop har en knap til power og mute, samt stik til lyd. Det ene stik er et share stik; det har jeg aldrig set på et headset før, men man kan simpelthen sætte et ekstra headset til, så ens ven kan lytte med, hvilket da er ret fedt. Det andet stik er et chat stik, som man bruger til Xbox konsol.

 

Den venstre ørekop har volumenknappen. Denne knap er også en knap med flere funktioner, da man også kan navigere i menuer osv. med denne knap. En fin feature så man ikke skal have fat i styreboksen hele tiden.

 

 

Inde bag begge ørekopper finder vi lidt forskellige ting. Den højre ørekop gemmer på et USB stik, så man kan lade headsettet op direkte, og den venstre ørekop gemmer på batteriet. Pladerne på ørekopperne drejes let af, så man kan komme ind til tingene. Bemærk, at der medfølger 2 batterier til dette headset, så man løber aldrig tør for strøm.

 

 

Selve mikrofonen er en tynd svanehalsmikrofon, som man kan trække ud og skubbe ind i headsettet som man har lyst. Den kan justeres nogenlunde efter de behov man nu skulle have. I enden af mikrofonen er der en diode som 'pulserer' rødt når mikrofonen er mutet.

 

Selve udtrækningen af ørekopperne sker i hver side; det er en smule tyndt det plastik som ørekopperne sidder fast i, men det virker faktisk robust nok. Som man kan se på de fleste af de andre billeder, så kan ørekopperne drejes, så headsettet kan ligges fladt. Meget praktisk når man skal rejse.

 

 

Styreboksen:

 

Så er vi kommet til styreboksen. Denne boks indeholder forstærker og det hele. Boksen er helt blank i siderne, hvor den derimod er mat på toppen, med et blankt SteelSeries logo. Bunden har en god gummi bund, så styreboksen står godt fast på underlaget.

 

 

 

 

Når vi kigger på fronten af styreboksen, så har den en stor knap og en lille knap. Den store knap kan også trykkes ind, og bruges til at navigere menuer, og drejehjul hvor den lille knap bruges som 'tilbage' knap.

 

På højre side af styreboksen har vi en oplader til batterierne. Her kan man have det ekstra batteri i, så man aldrig løber tør for strøm. Hver batteri er 1000 mAh, og giver op til 20 timers spilletid pr. batteri ved normalt brug. Det er rigeligt til en normal dag med gaming.

 

Bag på boksen er hvor det hele foregår. Her finder vi optisk ind/ud og USB indgangen. Der er også analog ind og chat ud og til sidst powerstik.

 

 

Inde bag fronten på boksen, gemmer der sig et tydeligt OLED display. Det er informationskilden til hvad man foretager sig med boksen. Når man første gang tilslutter boksen og headsettet, skal man igennem en lille guide for at sætte det hele op. Derefter kører det hele som en leg, og der er masser at lege med.