Cooler Master MasterCase H500P

Mange husker sikkert HAF serien fra Cooler Master, som nogle seriøse kabinetter med fuld fokus på luft køling. Vi skriver nu 2017, og HAF serien er forlængst død og begravet - eller er den? Med det nye MasterCase H500P kabinet, bringer Cooler Master nemlig HAF serien tilbage under et nyt navn, men stadig med samme fokus som de kabinetter. 

Hvis du er Cooler Master fan, husker du helt sikkert også da Cooler Masterfor nogle år tilbage lancerede deres HAF kabinetter. HAF, som står for ”High AirFlow”, var en kæmpe succes, men gik i glemmebogen med tiden. Dette har Cooler Master nu lavet om på, og bragt HAF serien tilbage i 2017 rampelyset, dog ikke under det eksakte navn. Kabinettet som vi skal se på i dag, er nemlig en del af deres MasterCase serie, og har denne gang fået navnet H500P.

 

Hvilke elementer Cooler Master har valgt at beholde fra den gamle HAF-serie, og hvilke nye der er kommet til, vil vi alt sammen se nærmere på i denne test. Lad os starte ud med det tekniske herunder, og dernæst tage en tur rundt om kabinettet.

 

Cooler_,Master_MasterCase_H500P_Tempered_glass_kabinet_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet lidt oplysninger på MasterCase H500P kabinettet. Herunder er specifikationerne listet op, efterfulgt af et par billeder af en af de unikke features:

  • Produktnavn: MasterCase H500P
  • Farver: Gun Metal og sort
  • Materialer: Plastik, metal og glas
  • Dimensioner: 544 x 242 x 542 mm
  • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX og E-ATX
  • PCI-slots: 7+2 (to til vertikal montering)
  • Drevpladser: 2x2.5” + 2x3.5”/2.5”
  • Front I/O panel: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0 og lyd ind/ud
  • Maksimal grafikkort længde: 412 mm
  • CPU-køler max højde: 190 mm
  • Blæser support max:
    - Front: 3x 120/140 mm eller 2x200 mm
    - Top: 3x 120/140 mm eller 2x200 mm
    - Bagende: 1x 120/140 mm
  • Radiator support:
    - Front: 120, 140, 240, 280 og 360 mm
    - Top: 120, 140, 240, 280 og 360 mm (55mm plads)
    - Bagende: 120 og 140 mm

 

Inde i kassen finder vi kabinettet i en stor stofpose – sjov men fed detalje!

 

 

Et kig på MasterCase H500P kabinettet
Med det tekniske på plads, er det blevet tid til at tage et kig på selve Cooler Master MasterCase H500P. Vi starter ud med et par billeder af kabinettet som helhed set skråt forfra på begge sider. Som vi kan se består hele venstre side af ét stort hærdet glaspanel, hvilket også fremgår på det lille røde klistermærke i hjørnet. Den højre side er blot en metalplade, som på næsten alle andre kabinetter på markedet. Designet er meget industrielt at se på, hvilket jeg personligt syntes ser ret fedt ud, det er dog en smagssag som med alt andet, n hos undertegnet falder det i god jord.

 

 

I toppen finder vi under plastikpanelet, som kommer overraskende let af, et beslag, hvor blæsere eller radiator kan monteres. Dette beslag kan let afmonteres ved at løsne fire skruer, således at man kan montere sit grej udenfor kabinettet, hvilket gør det hele nogen lettere. Toppanelet består af et par stykker plastik, samt lidt metalgitter med noget ”skum” støvfilter klistret på. Panelet virker ret billigt lavet, og sidder som nævnt overraskende løst på kabinettet. Der er ingen form for skruer eller andet der holder det, kun lidt modstand når det klikkes på – men ALT for lidt i min optik, man skal næsten kun kigge på det før at det kommer af. Et par skruer havde været rart her Cooler Master, men er der en dybere mening på denne konstruktion?

 

 

Frontpanelet finder vi placeret på toppen i fronten, og det er med et layout som er forventeligt af et moderne kabinet. To USB 2.0 porte og to USB 3.0 porte samt lyd ind/ud og det er det. Jeg havde dog gerne set et USB Type-C stik, da flere og flere bundkort har denne feature. Power knappen er af den ”gamle” type, som skal klikkes langt ind for at aktivere, og ikke som de mere ”klikkene” knapper mange andre nye kabinetter bruger.

 

Cooler_,Master_MasterCase_H500P_Tempered_glass_kabinet_tweak_dk_11

 

Vender vi blikket mod fronten, finder vi et lignende plastikpanel, hvis vi sammenligner med det vi så i toppen. Som det fremgår på det første billede herunder, kan dette vippes ud hvis man af en eller anden grund måtte have lyst til dette. Når det er vippet ud, kan det også løftes af og afmonteres. Ligesom panelet i toppen kunne kvaliteten godt være bedre, ligesom at jeg her også gerne havde set at de så noget bedre fast. Dette panel åbner blot man håndterer og flytter rundt på kabinettet.

 

En ting der dog er mega cool, er de to enorme 200 mm blæsere der er monteret i fronten. I de gamle HAF kabinetter fandt vi også 200 mm blæsere, men ikke med indbygget RGB LED lys som disse. Dette er en super fed feature, hvis du altså har noget grej der understøtter det. Cooler Master inkluderer nemlig ikke nogen form for RGB controller eller andet i kassen, der gør det muligt at bruge lyset i blæserne, med mindre du har et bundkort med et RGB stik. Dette er i min optik et punkt de nemt kunne have optimeret, da det tvinger køberen af kabinettet til at investere flere penge i noget grej der burde medfølge – hvis man ikke har et bundkort med RBG stik.

 

 

Vi vender blikket mod bagenden af H500P kabinettet, hvor vi mødes af det efterhånden klassiske layout. Strømforsyningen monteres i bunden, mens at vi ovenfor finder 7+2 PCI-slots og øverst hullet til bundkort I/O panel og endnu en inkluderet blæser. Denne har dog ikke lys indbygget men er blot en standard 140 mm blæser der kan justeres op/ned på de indbyggede skinner.

 

Bagenden har fire enorme fødder i plastik, som alle har gummi monteret for at modvirke vibrationer. Ved indsugningen til strømforsyningen, er der monteret et stort støvfilter, som let kan trækkes ud af bagenden for rengøring. 

 

 

Det er efterhånden blevet tid til at bevæge os indenfor i kabinettet. I modsætning til mange andre kabinetter med sidepanel i hærdet glas, er det overraskende let at afmontere dette på Cooler Master MasterCase H500P. Alt der kræves er en flad skruetrækker eller en mønt som kan dreje en lille skrue 90 grader – så vælter glasset ud og kan afmonteres, se billede to herunder.

 

 

Med begge sidepaneler afmonteret samt toppen, er det nu blevet tid til at tage en tur indenfor i kabinettet. På det første billede herunder ser vi det indre design som helhed, hvilket faktisk er meget anonymt og lidt lukket at se på. Normalvis kan vi se igennem kabinettet, via hullet til udskiftning af CPU-køleren men på Cooler Master MasterCase H500P kabinettet, er der monteret et cover, mere om dette senere.

 

Cooler_,Master_MasterCase_H500P_Tempered_glass_kabinet_tweak_dk_19

 

I fronten finder vi et helt åbent design, der gør at luften fra de to enorme 200 mm blæsere har fri passage henover alt dit fede hardware. I kassen medfølger der et lille beslag til at montere i toppen, forrest, hvis man i stedet ønsker at montere 3x 120/140 mm blæsere eller sågar en radiator af de store slags.

 

Bagenden byder på de førnævnte 7+2 PCI-slots, hvoraf to af dem er monteret vertikalt. Dette gør det muligt at montere grafikkort således at de kan ses udefra, hvilket faktisk er en ret fed feature. Her skal du dog være opmærksom på at du selv skal investere i det PCI-Express forlængerkabel der kræves, samt højden på din CPU-køler, hvis du bruger en høj en af slagsen.

 

 

Coveret over strømforsyningen består af to dele, hvor vi på den venstre del finder beslag til to 2.5” harddiske, med kabelhul bagerst, som også kan bruges til frontpanel stikkene for eksempel. Stik modsat i toppen, ser vi beslaget, som vi så på tidligere. Toppen er helt åben, hvilket betyder at det ligesom i fronten også er muligt at montere op til 3x 120/140 mm blæsere eller sågar 2x200 mm!

 

 

Lad os dreje kabinettet om og tage et kig på den modsatte side. Her mødes vi af et noget anderledes syn end hvad vi er vant til. Hvor vi normal kan se kabelføringshuller, finder vi nemlig et stort cover som er fastgjort med to skruer. Det førnævnte CPU-køler udskiftningshul er endda også dækket til. Med disse to paneler afmonteret, mødes vi af et mere velkendt syn. Det er desuden også muligt at montere op til to 2.5” harddiske heromme, hvis du bruger de beslag der er monteret på coveret til strømforsyningen vel og mærke. Ønsker du 2.5” diske begge steder, er du tvunget til at købe yderligere to beslag hos Cooler Master.

 

 

Normalt ville vi nu gå i gang med at montere vores hardware i Cooler Master MasterCase H500P kabinettet, men dette er endnu ikke muligt. For at montere strømforsyningen, eller blot 3.5” harddiske, kræves det nemlig at coveret foran strømforsyningen skal af vejen. For at komme ind til de to 3.5” drevpladser, kan du nøjes med at løsne to skruer og fjerne den forreste del af coveret. Bemærk dog, at den ene skrue er på forsiden og den anden på bagsiden BAG den store coverplade.

 

For at få adgang til at montere vores strømforsyningen, skal yderligere fem skruer løsnes for at den bagerste del af coveret kan komme af. Her er der både skruer på forsiden, bagenden og bagsiden af kabinettet. Nu er jeg ikke kabinet designer, men dette er på ingen måde nogen optimal løsning. Et beslag i bagenden, således at strømforsyningen kunne have kommet den vej ind, havde været meget bedre i min optik.

 

Buret til de to harddisk skuffer kan rykkes tilbage for at gøre plads til radiator i fronten – kun én skrue skal løsnes.

 

Montering af hardware
Nu hvor coveret til strømforsyningen er af vejen, kan vi få monteret vores to harddiske. Mens at du kan klare dig uden noget værktøj til montering af 3.5” diske, må du have skruetrækkeren frem når dine små 2.5” diske skal fastgøres.

 

Cooler_,Master_MasterCase_H500P_Tempered_glass_kabinet_tweak_dk_30

 

Selvom billedet næsten er identisk med det vi så tidligere af bagsiden, er der nu monteret hardware i H500P kabinettet. Det foregik ganske smertefrit, og der var godt med plads at arbejde på. Dog bør du gøre dig selv den tjeneste at fjerne top og frontpanelet når du arbejder i kabinettet, da de ellers let falder af når du håndterer kabinettet. 

 

 

Vi drejer kabinettet 180 grader, og tager et kig på den lidt sjovere side. Er jeg den eneste der syntes at vores build med fuld størrelse ATX bundkort og to grafikkort ser ret badass ud i MasterCase H500P?

 

Som det tydeligt fremgår, er der oceaner af plads i fronten til længere grafikkort eller seriøse radiatorer såfremt den forreste del af strømforsynings coveret afmonteres. Der er support for CPU-kølere på op til 190 mm i højden, hvilket selvfølgelig også gør sig gældende for custom grafikkort med højere print.

 

 

Bemærk at 2.5” harddiske kan stjæle plads fra den nederste PCI-plads, hvis den monteres ovenpå beslaget. Det er dog også muligt at gemme harddisken væk inde i beslaget, eller montere den bag bundkortet selvfølgelig.

 

I toppen med bundkortet monteret, kan vi nu også se hvor meget plads vi har til radiator og blæsere. Cooler Master skriver på deres hjemmeside, at der er 55 mm at gøre godt med, hvilket betyder én række blæsere og en 30 mm tyk radiator.

 

Dette blev de sidste ord i vores gennemgang af MasterCase H500P kabinettet, det er blevet tid til at snakke pris og få konkluderet!

 

 

Pris
I skrivende stund d. 22/10 2017 er der endnu ikke særlig mange danske forhandlere af H500P kabinettet, hvilket skyldes at det først for nyligt blev lanceret. De sider der har kabinettet listet i deres sortiment er dog enige om at prisen skal være mellem 1300-1400 DKK inklusiv fragt. Dette er mange penge for et kabinet, og især hvis vi sammenligner med hvad konkurrenterne tilbyder i dette prisleje. For eksempel Corsair Crystal 570X kan fås for sammen penge og tilbyder tonsvis af hærdet glas og lignende features.

 

Ønsker du alle detaljerne på H500P kabinettet, kan du besøge Cooler Masters hjemmeside. Klik blot på banneret med deres navn herunder og bliv sendt direkte til deres hjemmeside med alle oplysningerne på kabinettet.

 

Cooler_,Master_MasterCase_H500P_Tempered_glass_kabinet_tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi er nu nået til sidste punkt i vores test af MasterCase H500P kabinettet, eller skulle vi sige HAF. Det er fedt at se Cooler Master puste liv i en ældre serie af kabinetter som var uhyre populære da de kom frem. Med H500P kabinettet, finder vi mange af lækkerierne fra den gamle HAF-serie kombineret med 2017 standarden for kabinetter. Det betyder selvfølgelig indbygget RGB LED lys, som endda er at finde i de to enorme 200 mm blæsere i fronten – dette var også et kendetegn for de gamle HAF kabinetter, dog uden RGB lys. Selvom den primære fokus er på højt airflow, kan der dog stadig monteres seriøse mænger af vandkøling i H500P. Op til 360 mm radiator i både top og front, samt en 140 mm i bagenden, imponerende!

 

Det venstre sidepanel er i hærdet glas med super simpel montering, og vi finder også cover for både strømforsyningen, men også kablerne på bagsiden. Dette gør det lettere at gemme kabler væk og få et cleanere look på begge sider. Byggekvaliteten overall er godkendt, og som helhed ganske fin. Der er dog enkelte paneler som føles ret billige. Her taler jeg om toppen og fronten, som er to store stykker plastik som klikkes løst på kabinettet. Dette plejer at fungere fint normalt, men af en eller anden årsag har Cooler Master valgt at disse paneler skal sidde løst. Her mene rjeg bestemt Cooler Master kunne have optimeret ganske nemt og billigt.

 

Personligt så jeg også jeg også gerne Cooler Master havde vedlagt en RGB kontroller til det indbyggede lys i de to store 200 mm blæsere. Som det fremgik i vores test, var det ikke muligt for os at få gang i lyset, da det kræver en RGB controller eller et bundkort med et RGB stik.  Der er mange punkter hvorpå Cooler Master har ramt plet med MasterCase H500P, men bestemt også punkter der kunne optimeres.

 

 

Plusser og minusser gør dog vi stadig lander på en score der hedder 8.5/10.

 

Godt

  • Unikt industrielt design
  • To 200 mm RGB LED blæsere inkluderet!
  • Sidepanel i hærdet glas med enkel montering
  • PSU og kabel cover på bagsiden
  • Byggekvaliteten som helhed
  • Formidabel support for både luft – og vandkøling
  • Grafikkort kan monteres vertikalt

Knap så godt

  • Montering af strømforsyningen tager tid
  • Top og frontpanel sidder lidt løst
  • Kræver RGB kontroller/bundkort for at bruge lyset i blæserne

Score: 8,5

 

Cooler_,Master_MasterCase_H500P_Tempered_glass_kabinet_tweak_dk_38

 

Seneste kabinet

Anbefalet af Tweak

Vores partnere