be quiet! Silent Base 802 Window: Test

chassis bequiet! Base airflow Silent kabinet Window 802 tower mid interchangeable
Be quiet! er kendt for deres produkter som lever op til deres navn. I slutningen af 2020 kom de med en opdatering til Silent Base 801, opdateringen hedder Silent Base 802 og byder på nogle opdateringer i forhold til sin forgænger. Vi har nu fået muligheden for at tage et kig på om Silent base 802 stadig er relevant i dag, med producenter som har ekstra fokus på mobilitet og airflow i deres kabinetter, kan et kabinet som er over ét år gammelt, så stadig leve op til brugerens forventninger.

Jeg har været inde på be quiet! hjemmesiden, for at finde specifikationerne på Silent Base 802 Window. 

Specifikationer og features

  • Type: Mid tower
  • Dimensioner: 539 x 281 x 553 mm
  • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas 
  • Bundkort support: Op til E-ATX
  • Harddisk pladser: 7(15)x 2.5” + 3(7)x 3.5” 
  • Maksimal PSU-længde: 288 mm 
  • CPU-køler maksimal højde: 185 mm
  • Grafikkort maksimal længde: 287 mm (m/ harddisk bur), 432 mm (u/harddisk bur)
  • Farver: Sort og hvid
  • PCI-slots: 7+2 (vertikal grafikkort montering, kræver ekstra udstyr)

Blæser support:

  • Front: 3x 120 / 3x 140 mm (2x140 mm inkluderet)
  • Top: 3x 120 / 3x 140 mm
  • Bag: 1x 120 mm / 1x 140 mm (1x140 mm inkluderet)

Radiator support:

  • Front: Op til 360 / 420 mm
  • Top: Op til 240 / 360 mm
  • Bag: Op til 120 / 140 mm


Rundt om be quiet! Silent Base 802 Window

Silent Base 802 er et mid tower kabinet. Som navnet indikerer er det et kabinet som er en del af be quiet! silent serie. Udover det så er 802 den største i serien, hvor en mindre model kan findes med 601. Silent Base 802 er en udspringer fra Silent Base 801, hvor forskellen mellem de to handler meget om airflow mulighederne. For med Silent Base 802 får du mulighed for at vælge imellem om du ønsker et mere støj reducerende kabinet, eller et kabinet hvor der kommer bedre luftgennemstrøm igennem, men stadig beholder et flot design. 

Silent mid 802 chassis Base kabinet tower interchangeable bequiet! airflow Window.jpg

Det er blandt andet fronten som her adskiller sig. For det er muligt at skifte den faste front ud med en gitterfront. Du mister dog det støj absorberende materiale, men i stedet får dine blæser frit løb til at få luft igennem. Begge fronter byder på be quiet tekst i bunden, men ellers er det et meget stilrent design som er på Silent Base 802. 

interchangeable mid Base 802 kabinet chassis bequiet! Silent Window airflow tower.jpg

Det er nemt at tage fronten af, som bygger på et kliksystem. Du skal derfor bare løfte fronten og du har nu adgang. Der sidder et støvfilter inde bagved, som er uafhængig af hvilken front som bruges. 

chassis 802 kabinet tower mid airflow Silent Window interchangeable bequiet! Base.jpg

Silent Base Window kabinet mid 802 chassis tower interchangeable bequiet! airflow.jpg

Kigger vi på toppen at kabinettet, er Silent Base 802 blevet udstyret med, hvor vi bliver forsynet med to USB-A indgange, én USB-C, lyd og mikrofon indgang, controller til blæserne samt power-knap og én knap til reset. 

kabinet bequiet! interchangeable airflow 802 Silent Window chassis Base tower mid.jpg

Med sidepanelet fjernet, kan vi se hvad kabinettet byder på med sit flotte design. Vi har et integreret PSU-cover, hvor det er muligt at fjerne bunden, hvis der ønskes mere ventilering. Med mulighed for op til syv blæsere i enten 120 eller 140mm har Silent Base 802 gode muligheder for at holde sig kølig. 

kabinet mid 802 Silent airflow tower bequiet! chassis Base Window interchangeable.jpg

Silent Base 802 kommer med tre Pure Wings 2 blæsere. Hvilket sikrer dig god køling med et fornuftigt støjniveau.  

Window interchangeable 802 chassis Silent bequiet! mid tower Base airflow kabinet.jpg

På bagsiden har vi syv PCIe ekspansions slots, udover det er der yderligere 2 i vertikal, som giver dig mulighed for at placere dit grafikkort vertikalt, ekstra tilbehør skal dog tilkøbes. Silent Base 802 giver mange muligheder, selvom det er et mid tower. 

Silent bequiet! kabinet mid Base chassis 802 Window tower airflow interchangeable.jpg

Åbner vi op bagtil, kan vi se hvordan Silent Base 802 byder på gode muligheder for at trække kablerne rundt. Der er mulighed for montering af tre 2.5 harddiske på bagsiden, og hvis det ikke er nok har du også mulighed for at bruge harddisk buret længere nede. Fra start kan du montere op til syv 2.5 harddiske i kabinettet eller du kan kombinere og få plads til tre 3.5 harddiske. Udover det medfølger der en hub, som kan styres på toppen af kabinettet, blæserne som tilsluttes skal være 3-pin og du kan derfor ikke bruge PWM funktionen.  

airflow 802 kabinet Base Window interchangeable Silent mid bequiet! chassis tower.jpg

Går vi længere ned, har vi ét bur til montering af to 3.5 harddiske. Selvom buret er monteret, virker der stadig til at være lidt plads til kablerne.  

Silent tower 802 Window airflow mid kabinet interchangeable Base bequiet! chassis.jpg

På toppen har du også mulighed for at justere designet. Fra start medfølger der plader som gør kabinettet mere lydløst, men ønsker du bedre airflow, kan du skifte med det medfølgende gitter. 

802 bequiet! Window interchangeable Silent tower kabinet mid airflow chassis Base.jpg

Montering af hardware

Til sidst inden vi går i gang med montering af hardware, tager vi et kig på medfølgende tilbehør. Udover de sædvanlige skruer, så kommer der nogle be quiet! bånd med. Udover det har vi også de udskiftelige fronte, som vi har snakket om, og fødder, hvis du ønsker at få hævet kabinettet. 

airflow chassis Window tower bequiet! 802 interchangeable kabinet mid Base Silent.jpg

Strømforsyningen sættes ind bagfra, for at kunne montere den, skal pladen skrues fra kabinettet. Derefter kan strømforsyningen skrues fast til pladen og den kan sættes ind og skrues fast.  

mid interchangeable airflow Silent kabinet 802 Window bequiet! Base chassis tower.jpg

Med monteret ATX bundkort og et lidt større grafikkort, kan vi tydeligt se at kabinettet har meget plads endnu. Udover det byder Silent Base 802 på gode muligheder for at skjule kablerne. 

Window bequiet! Base mid 802 interchangeable airflow chassis kabinet tower Silent.jpg

Pris

Prisen for Be quiet! Silent Base 802 Window har en pris på 1285,- DKK. Hvilket er en god pris, når vi sammenligner med de muligheder kabinettet giver. Har du ikke behov for at have glas i siden, kan du finde uden til en pris på 1052,- DKK.   

Window Base bequiet! Silent 802 tower interchangeable kabinet airflow mid chassis.jpg

Ønsker du at se flere detaljer omkring Silent Base 802 Window, kan du finde mere på Be quiet! hjemmeside, ved at klikke på banneret. 

Konklusion

Vi er nået til slutningen på testen af Silent Base 802 Window fra Be quiet!. Selvom kabinettet ikke er så nyt mere, så er det først nu vi har været så heldige at få det i hænderne. Det er også nemt hurtigt at blive forelsket i dette kabinet på mange punkter, for det kommer med en masse fede små detaljer med mange muligheder. I sig selv muligheden for at du kan skifte mellem et kabinet med mere airflow eller mindre støj er en fed feature, og selvom mange måske ville have begge ting, så kan det være svært at kombinere de to ting. 

Udover det så har kabinettet masser af plads, både til en stor køler om det er luft eller vand, men også til grafikkortet. Hvis vi igen vender tilbage til de små detaljer, for det er dem som går igen hele vejen igennem. Blandt andet hvis du ønsker at montere AIO i toppen, så har Be quiet! nemlig lavet en lille plade, som kan tages ud, så du nemt kan montere radiator og blæser, for derefter at glide den på plads igen. Det er et kabinet som uden tvivl er en af de nemmeste af arbejde med og giver mange muligheder. 

Udover det så byder Silent Base 802 på god kabelføring, samt masser af plads til kabler og harddiske. Det hele bliver tilbudt til en pris som er medgørlig, hvor vi kun rammer lidt over 1000 kroner. 

Der hvor jeg føler Be quiet! kunne have gjort det bedre er omkring den lille Hub som følger med. Her har de valgt bruge 3-pin, hvilket gør det ikke er muligt med PWM indstillingerne i BIOS. Det virker lidt som en løsning, hvor det ikke får gennemført det hele på kabinettet, hvor jeg personligt ville hellere have haft den mulighed, fremfor at jeg skal sidde og indstille det på kabinettet. 

Jeg slutter derfor testen af Silent Base 802 Window med en score på 9 ud af 10 sammen med Great Product Award. Kabinettet er utrolig gennemført og det mærkes fra start til næsten slut, både med valg af materialer, design og detaljerne. Men den sidste detalje mangler, for at kabinettet kunne have gået hen og fået højeste score. Det er et kabinet med mange muligheder, og et meget lille behov for at du skal købe ekstra for at kunne bruge dem, hvilket også gør det helt klart er et oplagt kabinet om du ønsker airflow, stilrent design eller en stille maskine. Det er nemt at skabe dit eget unikke look med Silent Base 802 Window. 

Godt

  • God plads
  • Plads op til 360 mm radiator i front/top
  • Lækker kvalitet og design
  • Nem at adskille
  • Smart kabelføringssystem
  • Airflow eller lydløs
  • Støvfiltre i god kvalitet, og mange af dem
  • Mulighed for at ændre retning til bundkort
  • Prisen

Knap så godt

  • HUB

Score: 9 + Great Product award

chassis bequiet! Base airflow Silent kabinet Window 802 tower mid interchangeable.jpg

Seneste kabinet

Anbefalet af Tweak

Vores partnere