Cooler Master HAF 700 - The Berserker

Build done Cooler master HAF 700
Cooler Master har efterhånden en ret omfattende serie af kabinetter med alt fra de helt små og op til de mere end almindeligt store. I dag skal vi se på en som i den grad flader i den sidste kategori når vi tager et kig på det nye Cooler Master HAF 700 kabinet med undertitlen “The Berserker”

Specifikationer

  • Materials: Steel, Plastic & Tempered Glass
  • Dimensions (L x W x H): 666 x 291 x 626 mm
  • Motherboard Support: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, E-ATX, SSI-CEB, SSI-EEB
  • Expansion Slots: 8
  • Drive Bays: 3.5” / 2.5” Combo 9 (4*HDD bracket, 5*Screw+Rubber)
  • USB Ports: 1 x USB 3.2 gen 2 Type C + 4 x USB 3.2 gen 1 (3.0)
  • Audio In / Out: 1 x 3.5mm 4poles Audio Jack + 1 x 3.5mm Mic Jack
  • Pre-installed Fan(s): 
  • Front: 2x SickleFlow 200 ARGB PWM 
  • Rear: 2x SickleFlow 120 ARGB PWM 
  • Top: N/A
  • Bottom: 1x SickleFlow 120 ARGB PWM 
  • Fan Support: 
  • Top: 2 x 200mm, 3 x 140mm, 6 x 120mm (Remove 480mm bracket)
  • Front: Up to 2x 200mm
  • Rear: Up to 2x 120mm
  • Bottom: Up to 3x 120 / 3x 140mm
  • Side Mount: Up to 4x 120 / 3x 140mm 
  • Radiator Support: 
  • Top: Up to 2x 360mm / 1x 420mm
  • Front: N/A
  • Rear: Up to 240mm
  • Bottom: Up to 420/360mm
  • Side Mount: Up to 480/420/360mm
  • Clearances: 
  • CPU Cooler: 166mm
  • Power Supply: 200mm
  • Graphics Card: 490mm
  • Cable Routing Behind MB Tray: 90~101mm
  • Additional Included Accessories: 1x Rotatable Radiator Bracket, 1 x LED Controller A1 (ARGB Gen2), 1 x ARGB/PWM Hub


Hvis det ikke allerede kan ses på billederne i starten af denne test, så kan man ihvertfald hurtigt se på listen her at HAF 700 kabinettet er en stor sag. Der er plads til ikke mindre en 17 blæsere, fordelt rundt om i kabinettet fra 120mm helt op til 200mm størrelse. 

På samme måde kan man hurtigt se, at HAF 700 kan blive en vandkølers våde drøm, så at sige, med MASSER af plads til radiator montering. Der kan uden de store problemer monteres op til fem radiatorer, og som vi kommer ind på senere, vil der være god plads til push/pull setups, hvis de almindelige 17 blæsere ikke er nok. 


Samtidigt er der også god plads til bundkort i alle størrelser, og grafikkort med en længde op til 49 cm.

Alt det betyder naturligvis også, at HAF 700 i sig selv er stor med en højde på næste 63 cm, en bredde på over 29 cm og en vægt uden nogen hardware på lige under 20 kg. 


Rundt om HAF 700 - The Berserker

Det er ikke til at komme uden om, at HAF 700 er en stor moppedreng af et kabinet. Det er uden tvivl det største kabinet jeg har haft med at gøre, siden jeg kiggede på Cosmos C700M kabinettet, som sjovt nok også var fra Cooler master. 

Selv om der er forskelle, så er det tydeligt at vi stadig er i HAF 700 familien, hvor vi tidligere på året fik HAF 700 EVO. Det landede ikke på testbordet her på Tweak, men hvis man har kigget lidt på det, vil man straks se ligheder til HAF 700 i “The Berserker” versionen, som vi har på bordet i dag. 

Samlet system Cooler master HAF 700.jpg

De overordnede design valg går igen, og den største forskel findes i fronten, som i denne nye version er blevet en anelse mere afdæmpet, hvis det ord kan bruges om et kabinet i denne størrelse.

Fronten har fået en mesh makeover, og minder på den måde lidt mere om nogen af de ting, vi har set i H500P Mesh serien. 

Helt som i den serie får vi også her to 200mm blæsere i fronten, bag et mesh materiale, som sikre et godt airflow. 

5x front USB Cooler master HAF 700.jpg

Hvis vi bliver i fronten, så er der rigtigt gode forbindelser her, med ikke mindre end fire USB 3.2 gen 1 (3.0) stik og et enkelt USB 3.2 gen 2 Type C stik. Det suppleres med et 3.5mm 4poles Audio Jack og et 3.5mm Mic Jack. Endeligt er der en stor power knap og en reset knap.

Hele fronten kan tages af, via en grebsmekaniske i bunden af fronten. Det kan dog stadig godt kræve et godt ryk at få fronten af. Med fronten væk, kan vi tydeligt se de to 200mm ARGB SickleFlow blæsere, som er installeret i fronten. 

200mm front fan uden filter Cooler master HAF 700.jpg

Toppen er også med et åbent mesh design, som kan sikre at evt. installerede blæsere her ikke hæmmes for meget. Hele top panelet kan tages af ved at trække det bagud. Det åbner op til let adgang, hvis man skal installere radiatorer eller blæsere i toppen af HAF 700. 

Vi har med et bredt kabinet at gøre, hvilket også tydeligt kan ses i toppen. Her er der plads til ikke mindre en seks 120mm blæsee eller to 360mm radiatorer ved siden af hinanden. 

P1088012.MP4.00_00_05_11.Still001.jpg

Det er muligt fordi HAF 700 The Berserker har et to kammers design, hvor blandt andet strømforsyningen installeres bag hovedkammeret med bundkort osv.

Højre sidepanel er en stålside, som let kan fjernes med et enkelt træk efter toppen er taget et. Når toppanelet er monteret låses sidepanelerne på begge sider, så hvis man skal have siderne af skal toppen af først.

Der er god ventilation i sidepanelet, så der kan komme luft til både strømforsyningen og til evt. Sidemonteret køling, som der også er plads til i kabinettet. Der er magnetisk monteret støvfilter over begge de to ventilationsområder. 

Sidepanel med filter Cooler master HAF 700.jpg

Hvis vi ser på layoutet i det bagerste kammer, kan vi se at det som standard er ret lukket. Der er et dækpanel monteret, som går fra bunden til toppen. Det sidder fast med en smart låsemekanisme, som betyder, at der blot skal drejes på den lille tap øverst og for at kunne fjerne hele panelet. 

Bagside uden paneler Cooler master HAF 700.jpg

Det tjener både som afdækning for kabler osv på den anden side, og som mulig monteringsplads for SSD’er eller andet. Der er dog også masser af andre pladser til de ting, hvis man vil holde panelet frit. Bagerst i kabinettet, over pladsen til strømforsyningen, er der også et bur til montering af lagerenheder. Hele buret kan let drejes ud og tages helt ud af kabinettet, for at gøre monteringen lettere. 

Harddiskbur Cooler master HAF 700.jpg

Der er i alt fire slæder med plads til både 3.5” mekaniske harddiske eller minde 2,5” SSD’er. Hvis det ikke er nok er der yderligere tre pladser ved fronten. Her er der tre beslag, som kan bruges til montering af både harddiske og SSD’er. De er monteret med samme drejemekanisme, som sidepanelet, og kan også bruges til andre ting, som montering af forskellige vandkølingsdele i form afpumper eller lign. Beslagene kan nemlig let flyttes, og der er mulighed for at montere dem forskellige steder i kabinettet.

Tager man de tre beslag helt ud, kan der på deres plads også installeres flere blæsere eller radiator. Der er plads til op til 420 eller 360mm radiator i denne sideposition. 

Bagsiden af kabinettet har masser af plads til kabelføring. Cooler Master har også sørget for, at det kan gøres let at holde styr på tingene, med masser af kabelfæstninger til at holde tøjre tingene. 

FAN HUB Cooler master HAF 700.jpg

På bagsiden kan vi også se den ARGB/PWM Hub og LED Controller, som følger, med i kabinettet. De giver mulighed for at samle og koordinere RGB belysning og blæsere et samlet sted. Tingene kan tilsluttes dit bundkort via USB og styres via Cooler Masters MasterPlus+ software. Der er plads til at samle i alt 7 PWM blæsere og 5 ARGB enheder. 

Hvis vi springer til hovedkammeret, så er størrelsen igen det første der springer i øjnene. HAF 700 - The Berserker er et STORT kabinet. Du kan få plads til selv de største bundkort, og der er plads til de helt store vandkølingsprojekter her. Her kan vi se et fint lille eksempel på størrelsen. Vi kan få plads til hele Cooler Master NR200P kabinet inden i HAF 700 og har stadig masser plads i overskud.

Cooler master HAF 700 vs itx system.jpg

Der er installeret to 120mm SickleFlow ARGB blæsere bagerst i kabinettet, hvilket også vidner om den gode plads. 

2x120mm fans Cooler master HAF 700.jpg

I toppen af kabinettet er der, over bundkort,13.5 cm plads før man når toppen. Så push/pull setups vil ikke være det store problem der. 

masser af plads i toppen Cooler master HAF 700.jpg

For at gøre den process lettere, kan hele det øverste panel let fjernes. Det betyder, at installation af selv store radiator setups bliver betydeligt lettere at arbejde med.

Top panel Cooler master HAF 700.jpg

I bunden af kabinettet finder vi et radiator og blæserbeslag, som kommer med en enkelt 120 mm SickleFlow ARGB blæser. Der er dog plads til to mere, hvis man har behov. Hele beslaget kan let tages ud og kan monteres både i toppen og fronten af kabinettet, hvis man hellere vil have det der. Cooler Master har ellers selv noteret, at der ikke er radiator plads i fronten, men beslaget her kan sagtens monteres bag de to 200mm blæsere. 

radiator panel Cooler master HAF 700.jpg

En anden funktion ved beslaget er muligheden for at vinkle det. Det kan gøre enten fordi man vil ændre på udseendet i sit kabinet, eller hvis man vil dirigere sit airflow på en bestemt måde. Fin lille ekstra detalje. 

Radiator panel toppenCooler master HAF 700.jpg

Der er over alt i kammeret gode kabelgennemføringer der betyder, at det er muligt uden de store problemer at føre sine kabler på en pæn måde, uanset hvilken størrelse bundkort man vælger at bruge.

Stor er i det hele taget kodeordet for Cooler Master HAF 700 - The Berserker. Det indre design og en stor del af det ydre langt hen af vejen er magen til HAF 700 EVO versionen fra starten af året. De nye tiltag er primært design ændringer i fronten, til et mere afdæmpet design, som jeg personligt synes bedre om. 

Selv om det stadig et vildt kabinet er det alligevel taget et lille skridt tilbage. I EVO versionen var der en lille skærm i fronten, der kunne konfigureres til at vise forskellige ting, som system info osv. Og der fulgte også et monteringsbeslag med til lodret montering af dit grafikkort. Begge de ting er ikke en del af “The Berserker” versionen her. Det betyder dog, at vi kan spare lidt på prisen.


Test

Ud over at kigge på det hele, skulle jeg naturligvis også se, hvordan det var at arbejde i med hardware. Jeg gravede det største bundkort og det største grafikkort frem, som vi havde på hylderne for at se, hvor meget det kunne fylde det store kabinet op. 

Hardware klar til installation Cooler master HAF 700.jpg

Det blev et ASUS ROG Zenith Extreme Threadripper bundkort med en AMD Ryzen Threadripper 2950X kombineret med et MSI RTX 2080 Gaming X Trio grafikkort og en 1000W Strømforsyning fra Seasonic. 

Et setup som det her, skaber naturligvis ikke mange problemer, når man arbejder med et kabinet med så meget plads, som vi har i HAF 700. Der er bogstavelig talt ingen smalle steder, og det gør installationen af selv større hardware dele til en drøm. 

Lodret PSU Cooler master HAF 700.jpg

Der er masser af plads i både fronten og på bagsiden, så der er ikke noget der skal klemmes på plads eller lirkes ind.

Samlet set tog det mig nok ikke ret meget mere end et kvarter, at få hardwaren på plads. Det var vel at mærke med et bundkort, hvor køler osv allerede var på plads. 

Et systembuild, som det jeg har brugt til min test her, er naturligvis noget misvisende for hvad HAF 700 - The Berserker henvender sig imod. 

Godt plads til eATX bundkort Cooler master HAF 700.jpg

Et kabinet i den her størrelse er til folk, med planer om meget mere end en standard konfiguration. Alt andet vil simpelthen være spild, i et kabinet som det her. 

ARGB belysning i Cooler master HAF 700.jpg

Baseret på min erfaring med efterhånden mange kabinetter og system builds af enhver art, så vil jeg dog sige at potentialet i et kabinet som det her er i top. Det er super fleksibelt i sin opbygning og med et hav af muligheder for en super bred vifte af hardware og ikke mindst vandkøling. 


Pris

Cooler Master HAF 700 - The Berserker har en annonceret pris på 3500 kroner, hvilket måske ikke er så overraskende når man tager størrelsen og mulighederne i betragtning. Sammenligner man med Haft 700 EVO, som lander på omkring 4200 kroner, så er det dog stadig billigere. 

Et sammenligneligt andet stort kabinet er Corsairs 1000D, som kommer ind med en pris omkring de 5000 kroner. Så set i det lys, er prisen for HAF 700 i denne version ikke helt skidt. 


Konklusion

Super store kabinetter, som HAF 700 - The Berserker, er i en klasse for sig selv og kan være svære at sammenligne med det generelle marked for kabinetter. Det er en niche inden for en niche, og derfor er der ikke meget anden konkurrence, på dette felt for super size kabinetter. 

Det betyder selvfølgeligt, at det henvender sig til en helt speciel type af hardcore PC nørder. Det er folk, som vil noget helt specielt med deres systemer, og ikke sigter efter et budgetsystem. 

2x120mm ARGB fans Cooler master HAF 700.jpg

Hvis man finder sig selv i denne kategori, så er HAF 700 - The Berserker kabinettet et utroligt godt bud. Det er ikke helt så flashy, som EVo versionen fra tidligere på året, men det falder godt i min smag, da jeg synes der var lidt for meget bling på EVO versionen. Der kan stadig være masser af bling her, hvis man giver den fuld smæk med RGB. Det kan dog også meget let tones ned, hvis man går med afdæmpet eller meget begrænset RGB. Jeg lod blot regnbuen få fuld plads i min lille demo, for at vise mulighederne. 

Hovedkammer Cooler master HAF 700.jpg

I mit arbejde med HAF 700, har det kriblet i mig for at gå all in og bygge et eller andet tosset overkill system i det bare for at se, hvor godt man kunne få det kølet i et kabinet i denne størrelse. 

Jeg har kunne se gode muligheder for både vandkøling og casemod muligheder og fleksibiliteten er i top. Så er man en kræsen PC bygger med hardware, vandkøling og budget i orden, så er det værd at se i retning af Cooler Masters nyeste super size kabinet. 

Samlet system Cooler master HAF 700.jpg

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Entusiast Only Award, for et imponerende stort kabinet med et hav af muligheder, som dog henvender sig til de meget få. 


Godt: 

  • Gode materialer
  • Solid byggekvalitet
  • En vandkølers våde drøm
  • MASSER af plads
  • Gode detaljer til montering af hardware


Skidt: 

  • Intet nævneværdigt



Seneste kabinet

Vores partnere