MB320L og MB311L ARGB - Minikabinetter med RGB

ARGB_MB320L_MB311L_front_Cooler_master
Denne test byder ikke blot på et, men hele to produkter fra Cooler Master. Vi skal hilse på et par af deres nyeste kabinetter i deres MasterBox familie. Vi har at gøre med kabinetter der henvender sig til Micro-ATX bundkort, hvilket altså betyder at de er yderst kompakte. Dette betyder dog ikke at Cooler Master har skruet ned for support for både hardware og køling. Vi ser nærmere på hvad MB320L og MB311L ARGB kabinetterne har at byde på i denne test, og på hvilke forskelle der er på de to kabinetter – lad os med det samme komme i gang, og starte ud med at få de tekniske detaljer på plads!


1_Cooler_,Master_logo.jpg

Specifikationer og features

Jeg har her været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet lidt information på de to kabinetter til jer. Eftersom at de er mere eller mindre identiske har jeg kun listet et sæt specifikationer op. Den eneste rigtige forskel på de to kabinetter er fronten – resten er det samme. Under specifikationerne finder du også to billeder der giver et overblik over blæser og radiator supporten som er identisk på de to kabinetter:

  • Serie: MasterBox
  • Type: Mini tower
  • Tilgængelige farver: Sort
  • Materialer: Metal, plastik, hærdet glas og mesh/ventilation
  • Dimensioner: 435.5 x 217.5 x 410 mm (DxBxH)
  • Vægt: 5.47 kilo
  • Bundkort support: Micro-ATX og Mini-ITX
  • PCI-slots: 4
  • 2.5”/3.5” pladser: 2
  • 2.5” pladser (dedikerede): 2
  • Frontpanel: 2x USB 3.2 Gen1 (tidligere 3.0) samt lyd ind og ud
  • Inkluderede blæsere: 2x120 mm ARGB i fronten
  • CPU-køler maksimal højde: 166 mm
  • Strømforsyning maksimal længde: 140 mm
  • Grafikkort længde max: 344 mm
  • Kabelføringsplads: 18-22 mm
  • Støvfiltre, ja: Bunden, toppen og front
  • Blæser og radiator support: Tjek billedet nedenfor

MB320L_MB311L_ARGB_2o_120mm_blæsere_RGB

blæser_og_radiator_support_cooler_master_mini_midi_tower_ARGB


En tur rundt om MasterBox MB320L og MB311L ARGB

Med styr på de tekniske detaljer på begge kabinetter, kan vi nu vende blikket mod dem og se hvad Cooler Master her har skabt i deres MasterBox serie. Nedenfor ser vi de to kabinetter side om side, og det er tydeligt at vi har at gøre med stort set identiske kabinetter. Det eneste der skiller de to kabinetter fra hinanden, er som nævnt fronten som på det ene er ventileret, mens at den på det andet er lukket af med et tonet stykke plexiglas.

view kabinetter_MB320L_MB311L_ARGB_cooler_master_mini kabinet

På den venstre side finder vi et panel i hærdet glas på begge kabinetter, mens at der på den højre blot er tale om en blank glat flade i den sorte farve som resten af kabinetternes design. Designet overall på begge kabinetter er yderst diskrete at se på og passer ind i ethvert rum uden at stjæle alt opmærksomheden.

cooler_master MB320L_MB311L_ARGB_midi_tower_gaming_kabinet

På toppen af hvert kabinet finder vi et stort område med ventilation, hvor det er muligt at montere op til en 240 mm radiator eller to 140 mm blæsere. Monteringshullerne er let forskudt ud til den venstre side, for at give mest muligt plads i forhold til bundkortet. Det er også på toppen hen mod fronten at vi finder I/O panelet på MB320L og MB311L kabinetterne. Dette består følgende: Reset-knap, Lyd ind/ud, power-knap og to USB 3.2 Gen1 porte (tidligere kendt som USB 3.0).

ventilation Cooler rgb master MB320L ARGB midi tower gaming kabinet

I bunden på hvert af de to kabinetter finder i et støvfilter i bagenden, som er placeret foran indsugningen til strømforsyningen. Dette støvfilter er af den billige og stive type som er bøvlet af afmontere og montere igen. Du er nødt til at vende hele computeren på hovedet for at dette er til at have med at gøre. Dette er et klart minus, og jeg forstår ikke hvorfor at denne type støvfilter stadig findes i kabinetter den dag i dag. Jeg betalte gladeligt lidt ekstra for et ordentligt støvfilter som let kan trækkes ud af bagenden.

støvfilter fødder midi cooler master kabinet MB311L ARGB gamer

Vi fortsætter vores tur rundt om de to MasterBox kabinetter, med et kig på bagenden. Her finder vi nederst hullet til montering af en normal ATX strømforsyning. Efterfulgt af fire PCI-slots ovenfor. Øverst er der ventilation, samt hullet til bundkortets I/O panel og en 120 mm blæser eller radiator.

PSU coverMB320L_MB311L_ARGB_cooler_master_køling_ventilation

Med fronten afmonteret på begge kabinetter, kommer de 120 mm ARGB-blæsere til syne, som er inkluderet til dem begge. Faktisk er det muligt at montere op til tre 120 mm blæsere i fronten på begge kabinetter, eller en 240/280 mm radiator, hvis man for eksempel har en AIO køler til sin processor.

Gamerkabinet frontpaneler_cooler_master_midi_tower_kabinet_gaming_rgb_MB320L_MB311L_ARGB

Der findes både ARGB versionerne af MB320L og MB311L som vi her har modtaget, eller de normale versioner uden ARGB, som er en smule billigere og blot er udstyret med en enkelt normal blæser i bagenden, i stedet for to ARGB i fronten. Hver opmærksom på at du skal have et bundkort med et 5V ARGB-stik for at kunne tilslutte lyset i disse to blæsere. Cooler Master inkluderer IKKE en RGB-controller til at styre lyset separat som på nogle af deres andre kabinetter, hvilket er lidt en skam.

120mm_ARGB_blæsere_inkluderet_cooler_master_kabinet MB311L

Nedenfor ser vi forskellene på de to kabinetter vi i dag har på testbænken, så enkelt kan det siges/vises. Ud over at have forskellige frontpaneler hvor det ene er ventileret og det andet er med plexiglas, er de to kabinetter fuldstændig identiske og det samme gør sig gældende for deres salgspriser.

MB320L_MB311L_ARGB_kabinetterne_fronten_cooler_master

Jeg blev en anelse skuffet da jeg så at der ikke var noget støvfilter inkluderet til toppen på kabinetterne, men det viste sig ikke at passe. Med sidepanelerne afmonteret, kom der nemlig et magnetisk støvfilter til syne, som Cooler Master blot havde gemt indvendigt for at sikre det bedst muligt under transport – godt tænkt. Det inkluderede støvfilter monteres let med de indbyggede magneter, og dækker hele toppen på kabinetterne hvor ventilationen er.

cooler_master_MB320L_MB311L_ARGB

På hvert kabinet finder vi også et lille panel i hærdet glas. Selvom vi har med forholdsvis billige kabinetter at gøre, har Cooler Master stadig valgt at gøre kanterne på glasset sorte, hvilket er et plus i bogen. Lige ledes hænger de fire tommelskruer som holder hvert vindue, fast på selve glasset således at de ikke bliver væk – fin detalje.

sidepanel_hærdet_glas_cooler_master_gaming_ARGB_kabinet_mini_tower_modulært

Lad os få lagt sidepanelerne til side for nu, og fortsætte vores tur indvendigt i det ene af de to kabinetter -designet er som nævnt identisk. Vi finder et yderst åbent layout, hvor der er fri passage fra fronten hen over resten af de monterede komponenter, jeg beklager det ret mørke billede herunder.

layout_cooler_master_kabinet_MB320L_MB311L_ARGB_gaming_hærdet_glas_rgb

I bagenden, finder vi som tidligere nævnt de fire PCI-slots. De covers som er monteret, eller hvad man skal kalde det, kan ikke genbruges. Disse skal nemlig brækkes af, inden at grafikkort eller lignende kan monteres. Det er også en god ide at gøre dette, inden at du monterer dit bundkort for at undgå at ødelægge eller ridse noget. Jeg er meget imod denne type covers, da de ikke kan genbruges og efterlader grimme huller. Det kan virkelig ikke koste mange ører ekstra at inkludere covers som kan skrues af og genbruges i stedet for at skulle brækkes? Jeg bliver ved med at nævne og fremhæve dette, til at producenterne hører efter.

ARGB_cooler_master_kabinet_gaming_MB320L_MB311L_mini

Vender vi kameraet mod fronten, kan vi her se de to 120 mm ARGB-blæsere som er inkluderet. Der er som nævnt fri passage fra disse hen over resten af komponenterne i kabinettet. Cooler Master har også lavet et lille hul i det integrerede PSU-cover, som gør det muligt at montere en radiator nede mod bunden i fronten, hvilket er en fin detalje.

Cooler Master Masterbox Mb320l Kabinet

PSU-coveret på både MB320L og MB311L ARGB kabinetterne er permanent fastgjort og kan ikke afmonteres. Der er huller til kabelføring inde mod bundkortet, samt mulighed for SSD-montering via de to gange fire huller. På denne måde kan du vise dine SSD’er frem, hvis du vælger at montere dem her. På billedet nedenfor, kan vi også tydeligt se det før omtalte hul mod fronten i PSU-coveret som gør radiator montering i fronten muligt.

MasterBox MB320L Cooler Master

Stort set hele toppen på begge kabinetter består af ventilation, og takket være de forskudte monteringshuller er der mest muligt plads til at montere dine blæsere eller radiator her oppe – mere om dette senere når vi skal have hardware i kabinettet.

Cooler Master MasterBox MB320L ARGB mATX

Inden vi helt når dertil, skal vi lige have taget et hurtigt kig på bagsiden også. Her omme finder vi fine kabelføringsmuligheder, med strategisk placerede huller og steder hvor strips kan fastgøres for at holde styr på kablerne. Cooler Master skriver på deres hjemmeside at der er 18-22 mm plads til at trække kabler på heromme, hvilket bør være nok til at opnå gode resultater forholdsvis let.

Cooler Master MasterBox MB320L ARGB Micro ATX Tower

I bunden under PSU-coveret, stedet jeg typisk kalder for kælderen, finder vi et harddiskbur, som kan huse op til to harddiske. Dette bur kan desuden rykkes frem eller tilbage, alt efter om man har en radiator monteret i fronten, eller en længere strømforsyning. Der er desuden også yderligere to gange fire huller på bundkortpladen, hvor du kan montere SSD’er – ganske som på PSU-coveret. Bemærk dog at Cooler Master kun inkluderer udstyr til at montere to SSD’er på denne måde, så du må vælge hvor du ønsker dem monteret eller om du vil have en hvert sted.

MasterBox MB320L ARGB Micro ATX Tower

 

Montering af hardware og RGB-lyset

Vi har nu været hele turen rundt om MB320L og MB311L ARGB kabinetterne, og det er blevet tid til at få smidt noget hardware i kabinetterne – eller i hvert fald det ene af dem, eftersom at det indvendige layout jo er identisk. Som altid starter vi ud med at få vores harddiske smidt i kabinettet. For normale 3.5” diske, skal du bruge de inkluderede skinner, som sikrer værktøjsfri montering for disse harddiske. Ønsker du at montere 2.5” diske eller SSD’er, skal du have fire små skruer (kan skrues i med fingrene), samt fire gummi afstandsstykker. Det er disse små skruer og gummistykker der kun medfølger otte af, af hver selvom der reelt set er plads og behov for det dobbelte hvis der skal monteres harddiske alle steder.

Cooler Master MasterBox MB320L ARGB - Kabinet

Monteringen af strømforsyningen foregår via den højre side, eftersom at PSU-coveret ikke kan afmonteres. Hvis du ligesom os benytter en modulær strømforsyning, kan det derfor være en god ide at montere alle de kabler du regner med at få brug for INDEN at du monterer strømforsyningen i kabinettet. Der er ganske enkelt ikke plads til at montere stik efterfølgende, når først den er monteret i kabinettet.

Cooler Master MasterBox MB320L - Kabinet - Minitower - Sort

Samlingen i de nye MasterBox kabinetter fra Cooler Master foregik ganske smertefrit. På trods af den kompakte størrelse er der overraskende meget plads at arbejde med på både for – og bagsiden. Alle overskydende kabler kan let gemmes væk nede i kælderen ved strømforsyningen, og placeringen af kabelføringshullerne gjorde det let at vælge vejen for sine kabler og få dem fastgjort på de implementerede steder til strips – se blot resultatet af vores bagside herunder.

MasterBox MB311L ARGB Cooler Master

Selv uden brug af strips, kan du opnå et pænt resultat som gør at det højre sidepanel kan fastgøres uden problemer, da dette var hvad vi gjorde. Strømkablet til processoren, kan trækkes uden brug af strips, da der er en fold i metallet, hvor denne kan proppes ind i – Tjek blot til højre på billedet nedenfor.

Cooler Master MasterBox MB311L ARGB

Lad os vende den anden side til kameraet som er lidt mere spændende at se på, nemlig der hvor alt vores hardware er. Normalt ville jeg her have sat gang i det indbyggede RGB-lys, hvis et kabinet et udstyret med dette. MB320L og MB311L ARGB er ganske vidst udstyret med RGB-lys i deres blæsere, men eftersom at der ikke er nogen inkluderet controller og vores bundkort ikke har et 5V ARGB-stik kunne dette ikke lade sig gøre. Med det sagt, så er der stadig overraskende meget plads i den højre side, hvis vi tænker på at vi har et grafikkort i fuld størrelse monteret.

Cooler Master MasterBox MB311L ARGB Airflow Micro ATX

Når det kommer til højden på netop grafikkort og CPU-kølere, er der 166 mm at gøre med. Dette betyder at der er plads til det meste i disse kabinetter, uden de større problemer. Du kan montere selv større grafikkort og voksne luftkølere. Det vil uden tvivl også være en klar fordel at få smidt en 120 mm blæser i bagenden, for at få den varme luft trukket væk fra processoren og ud af kabinettet.

Cooler master mb311l argb

Eftersom at vores Micro-ATX bundkort ikke er i fuld størrelse, betyder det også at vi har lidt mere plads at gøre med i fronten, som nævnt tidligere. Men selv hvis vores bundkort havde været i normal Micro-ATX størrelse, havde vi stadig haft mulighed for at montere en radiator i fronten uden problemer, i vores konfiguration.

Cooler Master MasterBox MB311L ARGB MicroATX Mid

Nedenfor et billede skråt oppefra af det monterede GTX780 grafikkort fra Gigabyte. Det ville uden tvivl se godt ud med et par SSD’er monteret på PSU-coveret nedenfor. Jeg syntes at det er lidt fjollet at Cooler Master kun inkluderer monteringsgrej til to diske, når der er plads til at montere fire på denne måde. Men dette er de desværre ikke ene om, da jeg har set flere producenter gøre dette gentagende gange – men hvorfor? Det drejer sig vel i sidste ende om penge, men jeg kan ikke se hvorfor at man som forbruger skal betale ekstra for features der bør være gratis.

Cooler Master gaming Masterbox Mb311l Kabinet

Som vi kan se er der faktisk et fint område med plads over bundkortet. Der er uden problemer plads til et par blæsere i enten 140 eller 120 mm formatet, eller sågar en 120 eller 240 mm radiator, eftersom at monteringshullerne gør at sådan en konfiguration kommer ud mod venstre side og væk fra bundkortet.

MASTERBOX MB311L ARGB

Selvom at Cooler Master ikke har inkluderet nogen RGB-controller til hverken MB320L eller MB311L ARGB, skal i naturligvis ikke snydes for et par billeder af det indbyggede lys i de inkluderede 120 mm blæsere. Nedenfor ser i opsætningen der gjorde dette muligt. Vores ATX bundkort som bruges til kabinet tests har nemlig et 5V ARGB-stik som skal bruges, og selvom det ikke kan være i kabinetterne fysisk, lykkedes det mig alligevel at få sat det sammen – selvom det ikke er en særlig pæn løsning, men alt for jer.

MasterBox MB311L ARGB Airflow Micro ATX Tower mesh

Da der er tale om ARGB-blæsere, kan du via softwaren til dit understøttede bundkort tilpasse lyset helt som du måtte have lyst til – mulighederne er nærmest uendelige. Jeg har kun taget et par billeder til jer, for at give en ide om hvordan lyset ser ud, og ikke mindst hvilke forskelle der er på de to kabinetter, i forhold til at det ene har en ventileret front, og det andet en lukket front i plexiglas. Hvilket syntes du er pænest? Bedøm selv herunder.

mb311l argb CM

Når du har fået kigget på RGB-lyset både ovenfor og under her, er vi klar til at gå videre til sidste etape i testen her. Det er blevet tid til at tage en hurtig snak om prisen, og dernæst runde af med en konklusion – du ruller blot videre når du er klar.

close_up_rgb_lyset_MB320L_MB311L_ARGB_cooler_master

 

Pris

I skrivende stund d. 26/04 2020 skal du punge ud med omkring 500,- DKK lige meget hvilket af de to kabinetter du måtte ønske fra Cooler Master. Det er fint at se at Cooler Master ikke har valgt at gøre det ene kabinet dyrere end det andet, selvom fronten ikke er den samme – resten er. For omkring 500,- DKK får man et solidt Micro-ATX kabinet som har plads til det meste, er skruet fornuftigt sammen og samtidig leveres med to pæne 120 mm ARGB-blæsere. Du skal dog være opmærksom på at dit bundkort har dette stik, da der IKKE medfølger nogen form for RGB-controller til at styre lyset ellers. Dette er lidt en skam, da Cooler Master ellers tidligere har været rigtig gode til at inkludere sådanne ting. Ikke desto mindre er MB320L og MB311L ARGB stadig nogle fine kabinetter til prisen som har plads til og mulighed for det meste.

Ønsker du alle detaljerne på de to kabinetter, kan du blot klikke på det du ønsker at læse mere om herunder, du vil herefter blive sendt direkte til Cooler Masters hjemmeside i en ny fane:

Cooler Master MasterBox MB320L ARGB

Cooler Master MasterBox MB311L ARGB

1_Cooler_,Master_logo.jpg

 

Konklusion

Det er nu blevet tid til at vi skal have samlet tankerne og de ting vi har fundet ud af omkring disse to kabinetter fra Cooler Master. Hvis du er i markedet efter et budget kabinet i kompakt design der samtidig ikke skal koste alverden, så kunne MB320L eller MB311L ARGB fra Cooler Master meget vel være et kig værd for dig. Vi har at gøre med to næsten identiske kabinetter som byder på pænt neutralt design, hvor den eneste forskel på de to modeller er fronten – den ene er ventileret, og den anden med plexiglas. Vi finder to 120 mm ARGB-blæsere inkluderet til hvert kabinet, men desværre ingen controller. Det betyder at du er tvunget til at have et bundkort med 5V ARGB-stik hvis du ønsker lyset i dine blæsere skal fungere.

Nu vi er ved de negative ting ved disse kabinetter, så lad os lige få de andre af vejen med det samme. De fire PCI-covers som hvert kabinet er udstyret er af typen som skal brækkes af, hvilket betyder at de ikke kan genbruges. Hvis du skulle skifte bundkort eller tage dit grafikkort ud for eksempel, vil du derfor ende tilbage med huller i bagenden som ikke er særlig pæne. Støvfiltret i bunden er også af den helt billige og stive type, som er svær at få monteret og rengøre. Med det sagt, er resten af de features som de to kabinetter byder på, faktisk ganske imponerende – og især til prisen. Du får selv muligheden for at vælge mellem et frontpanel med ventilation eller glas (plexiglas vel og mærke), så at du kan vælge det design der passer dig bedst. Modellen med ventilation i fronten vil uden tvivl være det bedste valg, hvis vi tænker rent køling.

Begge kabinetter byder på et åbent layout, hvilket sikrer godt med plads til både hardware og køling, hvad end man er til luft eller vand. Med 18-22 mm plads til kabler og en kælder til at skjule de overskydende i, kan selv uerfarende byggere opnå pæne resultater i MB320L eller MB311L ARGB. Eftersom at vi har at gøre med et 2020 release, finder vi naturligvis også hærdet glas i den ene side, som er lækkert at se – især nede i dette budget. Overall har jeg valgt at tildele de to mini-kabinetter fra Cooler Master en samlet score på 8/10, samt vores Safe Buy award. Her er der tale om kabinetter til den budgetbevidste forbruger der ønsker et solidt mini-tower der har plads til det meste, uden at vælte budgettet. På trods af prisen får du stadig RGB og features som hærdet glas og integreret PSU-cover, samt masser af plads til det meste hardware. Alt i alt to solide og attraktive mini-tower kabinetter i den billige ende af prisskalaen.

 

Godt

  • Pænt og neutralt design
  • To 120 mm inkluderede ARGB-blæsere
  • Gitter eller vinduesfront – valget er dit
  • Magnetisk støvfilter inkluderet til toppen
  • Lav vægt og kompakt layout
  • God plads til køling (både luft og vand)
  • Sidepanel i hærdet glas
  • Fornuftige kabinetter til prisen!

Knap så godt

  • Ingen RGB-controller inkluderet
  • PCI-covers skal brækkes af (ingen genbrug)
  • Stift og billigt støvfilter i bunden

Score: 8 + Safe Buy award

33_konklusion_cooler_master_MB320L_MB311L_ARGB_kabinetter.JPG

Vores partnere