Corsair iCUE 4000X RGB: TEST

Corsair 4000X mid tower rgb
Corsair er klar med endnu et nyt kabinet line-up som vi skal se nærmere på i denne test. Deres nye serie kaldes ganske enkelt 4000-serien, og består i første omgang af tre forskellige modeller. Vi finder en model med en solid front, en med airflow som første prioritet og sidst men ikke mindst topmodellen som vi skal se på i denne test, med hærdet glas. Kort sagt ser det ud til at der er noget for enhver i denne nye serie af kabinetter, så lad os med det samme springe ud i det, og give det nye iCUE 4000X RGB kabinet fra Corsair et grundigt eftersyn!



1_corsair_new_logo_tweak_dk.jpg


Specifikationer og features

Eftersom at denne test skrives under NDA, hvilket betyder at kabinettet officielt ikke er frigivet endnu, måtte jeg dykke en tur ned i min reviewers guide og finde lidt oplysninger på kabinettet til jer. Heldigvis er Corsair ret gavmilde med disse informationer, så de fulde specifikationer er listet op nedenfor, efterfulgt af et billede der viser lidt omkring deres nye kabelføringssystem:

  • Type: Miditower
  • Dimensioner: 453 x 230 x 466 mm
  • Vægt: 7.85 kilo
  • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas
  • PCI-slots: 7+2
  • Front I/O: 1x USB 3.0, 1x USB 3.1 Type C, 1x Mikrofon/Lyd combo, Power og Reset
  • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX og E-ATX (op til 305 x 277 mm)
  • 3.5” harddisk pladser: 2 stk. (combo, da 2.5” også kan monteres)
  • 2.5” harddisk pladser: 2 stk. dedikerede på bagsiden
  • Inkluderede blæsere: 3x 120 mm - Corsair SP RGB ELITE med AirGuide teknologi
  • Maksimal PSU-længde: 180 mm
  • Grafikkort maksimal længde: 360 mm
  • CPU-køler maksimal højde: 170 mm
  • Kabelføringsplads: 25 mm – bag bundkortet
  • Støvfiltre: Front, top og bund/PSU

Blæser support:

  • Fronten: 3x120 / 2x140 mm (3x120 mm inkluderet)
  • Toppen: 2x120 / 2x140 mm
  • Bagenden: 1x120 mm
  • Bunden: N/A

Radiator support:

  • Fronten: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm
  • Toppen: 120 / 140 / 240 / 280 mm (vær opmærksom på RAM højde)
  • Bagenden: 120 mm
  • Bunden: N/A2_features_corsair_kabinet_4000x_rgb_kabelføring.jpg


En tur rundt om Corsair iCUE 4000X RGB kabinettet

Med alle de tekniske og tørre detaljer på plads, kan vi vende blikket mod selve kabinettet og tage det første rigtige kig. Som nævnt har vi modtaget den største model i 4000-serien som kommer med et sidepanel og frontpanel i hærdet glas. 

De to mindre modeller har også sidepanelet i hærdet glas, men fronten er der i metal. På den ene model er fronten en lukket metalplade (4000D) og på det andet, er det den samme plade, men med masser af ventilation – deraf navnet 4000D Airflow. Modellen vi har modtaget til test er dog ”topmodellen” om man vil, hvor fronten som sagt er i glas, kaldet 4000X RGB. Alle modellerne, vil være tilgængelig i både sort og hvid, og som vi kan se herunder, har vi modtaget den sorte udgave.

3_icue_4000x_RGB_kabinet_corsair_poverblik_venstre_gaming.JPG

Hvor vi på den venstre side fandt et stort stykke glas, er det lidt noget andet på den højre, da det jo er heromme kablerne skal trækkes. Derfor finder vi som på stort set alle andre kabinetter et solidt panel i metal her. Det overall design er meget minimalistisk, hvilket er noget jeg personligt godt kan lide. Vi finder et diskret lille Corsair logo på fronten og det er mere eller mindre alt der røber hvilken kabinet producent vi har med at gøre.

4_corsair_4000X_rgb_icue_gaming_miditower_højre_side.JPG

På toppen finder vi frontpanelet bestående af en power-knap, 1xUSB 3.0, 1xUSB Type-C, lyd ind/ud combojack og til sidst en reset-knap. Det er noget nyt at se et gult USB-stik og så især på et kabinet fra Corsair. Der er blot tale om et ganske normalt type-A stik i 3.0 format og ikke noget med ekstra strøm eller lignende som disse farver typisk indikerer. Når vi fortsætter rundt om 4000X RGB kabinettet nu, vil i se at der er flere af disse små detaljer i gul, hvilket jeg syntes er lidt spøjst – men på samme tid giver det også et unikt look med disse detaljer.

5_frontpanel_usb_c_3.2_reset_gul_corsair_icue_kabinet.JPG

Vi bliver på toppen, men bevæger os lidt bagud hvor vi finder resten af toppen, som et stort område med ventilation. Modsat mange andre kabinetter, har Corsair her valgt at bruge et anderledes design til hullerne, hvilket er forfriskende at se, og igen tilføjer til det unikke, men alligevel velkendte design. Der er et stort magnetisk støvfilter inkluderet som dækker hele området med ventilation på toppen af kabinettet. Dette kan let afmonteres for rengøring og har en ganske fin overflade med mange meget små huller.

6_magnetisk_Støvfilter_kabinet_miditower_gaming_rgb_corsair_4000x.JPG

På dette støvfilter finder vi også endnu en lille detalje i den samme gule farve som vi så på USB-stikket i frontpanelet. En diskret lille gummi-flap med teksten ”Corsair” påtrykt – der er i den grad tænkt på de små og anderledes detaljer i 4000X RGB kabinettet, hvilket er ret cool.

7_gule_detaljer_corsair_gaming_tower_4000x_rgb_icue.JPG

Frontpanelet i glas kan let afmonteres, ved at tage fat på begge sider og give et lille ryk. Inde bag, gemmer der sig et støvfilter som dækker hele fronten og de tre 120 mm inkluderede blæsere. Corsair kalder disse for SP RGB ELITE blæsere, hvilket er en ny model for mig som jeg ikke før har set. På fronten ligner de måske bare enhver anden Corsair blæser, men der er noget nyt på bagsiden, som vi kan se når vi bevæger os indenfor i kabinettet lidt senere. Støvfiltret herinde er ligesom filtret på toppen, meget fint og bør derfor holde det meste støv ude.

8_tre_120_mm_rgb_frontblæsere_corsair_SP_RGB_Elite_gaming.JPG

Typisk bruger producenter plastikklips og paneler til fronten, men ikke på 4000X RGB kabinettet. Her har Corsair brugt metal hvilket er lækkert at se, og giver en god kvalitetsfølelse. Faktisk virker hele kabinettet overall til at være virkelig godt skruet sammen, på trods af det ret beskedne prisskilt som vi kigger på senere inden konklusionen.

9_simpel_afmonteirng_front_corsair_gaming_kabinet_icue_rgb_4000x.JPG

Vi vender lige kabinettet 180 grader og tager et kig på bagenden. Heromme mødes vi af det layout som er blevet en standard på stort set alle nye normale kabinetter. Det betyder at vi har PSU’en monteret i bunden, 7+2 PCI-slots ovenfor (mulighed for vertikal grafikkort montering), og øverst hullet til bundkort I/O panelet og en 120 mm blæser/radiator. Det samme ventilationsmønster som på toppen går også igen heromme, på både PCI-covers og stedet hvor blæseren/radiatoren kan monteres – gennemført.

10_bagenden_standard_layout_miditower_kompakt_sort_corsair_gaming_rgb.JPG

Selvom bunden måske ikke er det mest spændende sted at kigge på et kabinet, skal vi alligevel lige en tur herned. Vi finder fire plastikfødder – en i hvert hjørne, som har gummi under for at minimere vibrationer. Bunden på 4000X RGB er ret lukket i forhold til mange andre kabinetter, men dette er ikke nødvendigvis nogen dårlig ting. Vi finder et område med ventilation bagerst hvor strømforsyningen monteres, hvor der også er et støvfilter.

11_ventileret_bund_bagende_PSU_område_corsair_gaming_kabinet_4000x_rgb.JPG

For at holde sidepanelerne på plads og forenkle monteringen, finder vi de samme push-plugs som vi gjorde på fronten. Det betyder at du faktisk blot kan ”klikke” sidepanelerne på, og derefter skrue dem fast med de permanent monterede tommelskruer. Dog syntes jeg det er lidt underligt hvorfor at Corsair har valgt at lukke enderne på disse tommelskruer, hvilket betyder at du derfor ikke kan efterspænde dem med en skruetrækker. Dette foretrækker jeg personligt, da man så er sikker på at det sidder helt fast, især under transport for eksempel – bemærk desuden de gule ringe rundt om hver af de fire tommelskruer på bagsiden.

12_simpel_montering_sidepaneler_tommelskruer_push_plugs_corsair_icue.JPG

Lad os få afmonteret de to sidepaneler og støvfiltret på toppen for at lukke lidt mere lys ind, og tage et kig på det interne design som 4000X RGB kabinettet tilbyder. Som stort set alle andre 2020 kabinetter, finder vi et åbent layout med frit airflow fra fronten hen over de monterede komponenter. Et PSU-cover i bunden gør at alle overskydende kabler og de store 3.5” harddiske kan gemmes væk.

13_internt_layout_venstre_åbent_airflow_gaming_rgb_kabinet_corsair_4000x.JPG

PSU-coveret i 4000X RGB kabinettet er permanent fastgjort og kan ikke afmonteres. Corsair har valgt at åbne dette cover op i toppen, med det samme ventilationsmønster som i resten af kabinettet. Det betyder at du kan vende strømforsyningen som du har lyst til, samt at dine harddiske nede i kælderen kan ånde. Der er også to store åbninger i coveret ind mod bundkortet, hvor kabler let kan trækkes til frontpanelet, lyden eller blæsere.

14_PSU_cover_ventileret_radiator_plads_front_corsair_gaming_tower_4000x.JPG

Et kig mod bagenden indvendigt i kabinettet, giver et overblik over hvor meget ventilation der egentlig er. Selvom fronten på 4000X RGB modellen måske er den mest lukkede af de tre modeller i 4000-serien, har Corsair alligevel gjort hvad de kan for at give så meget airflow som muligt. Vælger du at montere dit grafikkort vertikalt, skal du tilkøbe dette beslag separat. Bemærk dog at grafikkortet kommer til at sidde MEGET tæt op af sideruden.

15_bagende_invendigt_ventilation_ingen_blæser_inkluderet_corsair_miditower_icue_rgb.JPG

Da vi kiggede på fronten udefra, nævnte jeg at de tre 120 mm blæsere der er inkluderet til dette kabinet, er af en helt ny type kaldet SP RGB ELITE. Hvis vi tager et kig på dem bagfra, kan vi se at der ud over de hvide vinger på selve blæserne/hubben, også er nogle fastgjorte sorte ”vinger” i rammen. Disse kalder Corsair selv for deres ”AirGuide” system som skulle give mere koncentreret airflow of minimere vortex og støj.

16_front_invendigt_tre_SP_RGB_Elite_120_mm_blæsere_corsair_åbent_layout.JPG

Den skarpe læser har måske allerede bemærket området som jeg har fremhævet herunder. Hvis ikke, finder vi altså endnu en lille gul detalje indvendigt i kabinettet, samt en diskret tekst med ”Corsair”. Det er sjovt med disse mange små og gule detaljer som er spredt rundt på kabinettet. Det er noget nyt fra Corsair, som jeg ikke før har set på nogen af deres kabinetter, og så lige gul?

17_små_detaljer_gul_kabinet_corsair_icue_rgb_4000x_miditower.JPG

Vender vi blikket tilbage mod toppen af kabinettet – ganske vidst indvendigt, får vi en ide om det store åbne område som er heroppe. Med support for op til 240 / 280 mm radiatorer, er der lagt i ovnen til seriøs køling, især kombineret med pladsen i fronten. Corsair har valgt at skubbe monteringshullerne ud mod venstre sidepanel for at skabe mere plads, hvilket er godt tænkt, selvom det ikke er noget nyt. Hvad der til gengæld er ret nyt er Corsair RapidRoute system som kort fortalt er kabelsystemet der løber hele vejen ned af bundkorets højre side. Dette kan justeres/flyttes, alt efter hvilket bundkort man bruger og derved give det pænest mulige / mest professionelle look.

18_radiator_plads_top_forskudt_montering_kabinet_gaming_rgb_corsair_4000x.JPG

Inden vi skal have kastet noget hardware i kabinettet, skal i ikke snydes for et billede af bagsiden på 4000X RGB. Alle kablerne i kabinettet er trukket i Corsairs RapidRoute kabelsystem som bruger velcrobånd. Som nævnt ovenfor, kan dette beslag/system rykkes alt efter hvilket bundkort man bruger, for at give det pæneste look, men også samtidig forenkle kabelføringen i stedet for de normale huller vi finder ned langs bundkortets højre side.

19_bagside_indvendigt_kabelføringsmuligheder_åbent_design_corsair.JPG

Nede under PSU-coveret som jeg normalt plejer at kalde kælderen, finder vi plads til to 3.5” harddiske (der kan også monteres 2.5” diske). Der var engang hvor vi ville skrive dette på som en negativ ting, men eftersom at SSD’er og især M.2 nu koster hvad de gør, og 3.5” diske kan fås i de størrelser de kan, er to af slagsen nok til næsten ethvert system. Personligt bruger jeg slet ikke 3.5” diske i min egen stationære computer længere – dem har jeg i min NAS i stedet, hvordan kører du det hjemme hos dig?

20_harddisk_pladser_under_PSU_cover_gaming_rgb_kabinet_corsair_icue_4000x.JPG

Oppe bagved bundkortet finder vi ud over det store hul til udskiftning af CPU-kølere, to beslag til montering af 2.5” harddiske. Derudover er der også et lille controller-board. Dette tilsluttes bundkortet med et normalt internt USB 2.0 stik og giver iCUE kontrol over RGB-lyset i de blæsere der er tilsluttet. Ud over de tre blæser der er inkluderet i kabinettet, kan der tilsluttes yderligere tre af slagsen – altså en total på seks blæsere, hvis lys kan kontrolleres via iCUE direkte på skrivebordet.

21_velcrobånd_hardiskbeslag_værktøjsfri_simpelt_corsair_kabinet_rgb_icue.JPG

 

Montering af hardware og RGB show-off

Det var vores tur rundt om 4000X RGB kabinettet, og det er nu blevet tid til at se på hvordan det faktisk er at arbejde i og have med at gøre. Normalvis springer vi direkte til harddisk og PSU-monteringen i dette afsnit, men jeg vil først lige vise jer et billede af det tilbehør man får med i kassen. Ud over de tre præmonterede velcrobånd, får man nemlig yderligere tre af slagsen, samt en god portion strips. Der er et utal af steder på bagsiden af dette kabinet hvor kabler kan fastgøres, hvilket er lækkert at se. Sammen med de 25 mm plads at arbejde med, kan man opnå et pænt resultat uden at skulle bruge alt for lang tid på det.

22_ekstra_tilbehør_velcro_strips_skruer_icue_4000x_rgb_corsair.JPG

Montering af 3.5” harddiske kan klares uden brug af noget værktøj, da disse blot klikkes i en af de to inkluderede skuffer. Ønsker du at montere 2.5” diske, hvad end det er på de dedikerede beslag, eller i skufferne i kælderen, skal du have skruer og skruetrækkeren frem til dette.

23_hardware_montering_corsair_icue_kabinet_harddiske_4000x.JPG

Strømforsyningen skal skubbes ind fra den højre side i bunden, her er der intet beslag eller andet så at den kan komme ind bagfra. Som altid vil jeg anbefale at du monterer alle de kabler du regner med at skulle bruge, hvis ud benytter en modulær strømforsyning. Når først at denne er skubbet ind i kabinettet er pladsen meget trang og det kan være svært at få flere kabler monteret. Eftersom at du alligevel blot kan gemme de kabler du ikke skal bruge under PSU-coveret, kan du ligeså godt tilslutte alt hvad du regner med at skulle få behov for, med det samme.

24_montering_af_psu_bagside_bund_icue_rgb_4000x_corsair.JPG

Byggeriet i 4000X RGB kabinettet forgik ganske smertefrit og nærmest som en leg. Der er masser af plads at arbejde på – både på fronten og bagsiden. De inkluderede velcrobånd og mange steder at fastgøre kablerne, gør at selv brugere uden den store erfaring, bør kunne opnå pæne resultater i dette kabinet.

25_færdige_resultat_bagside_hardware_monteret_corsair_icue_4000x_gaming_tower.JPG

Hvis vi vender den lidt sjovere side mod kameraet, hvor alt hardwaren kan ses. Kan vi se at det åbne layout giver fri passage for luft henover både bundkortet og grafikkortet. Selv med ATX bundkort og stort grafikkort monteret, er der stadig plads nok til en radiator i fronten uden problemer.

26_forsiden_hardware_monteret_corsair_icue_rgb_4000x_gaming_kabinet.JPG

Skulle man give Corsair en lille kritik, kunne de med fordel have gjort plads til to SSD’er ovenpå PSU-coveret som mange andre producenter også gør. Ikke desto mindre er det dog stadig positivt at vi får et stort område med ventilation som er praktisk og ikke blot en blank flade.

27_bunden_færdige_resultat_med_hardware_corsair_miditower_rgb.JPG

Hvad end der er tale om grafikkort eller CPU-kølere har du 170 mm plads at arbejde med, før at du rammer ind i det venstre sidepanel. Det betyder at selv større CPU luftkølere bør kunne monteres uden videre problemer, eller for den sags skyld, de nye 3000 grafikkort fra Nvidia som lander omkring samme tidspunkt som dette kabinet frigives. Selv med de tre 120 mm blæsere i fronten, vil jeg klart anbefale at montere endnu en af slagsen i bagenden, for aktivt at hjælpe den varme luft ud af kabinettet.

28_bagenden_GPU_højde_cpu-køler_højde_rgb_hardware_monteret_corsair.JPG

Et nærmere kig på fronten og de tre 120 mm SP RGB ELITE blæsere, som faktisk har et ganske fint lys indbygget og er ret unikke i forhold til andre Corsair blæsere i deres design. Du kan som nævnt montere en radiator på op til 360 mm her uden problemer, men du vil være låst til én række blæsere – i hvert fald nederst. Hullet i PSU-coveret, tillader ganske enkelt ikke push-n-pull hele vejen ned af radiatoren på begge sider – hvis du monterer en 360 mm model. Med en 240 / 280 model, har du ikke dette problem.

29_rgb_blæsere_front_sp_rgb_elite_corsair_4000x_rgb_icue.JPG

Vender vi blikket mod toppen med hardwaren monteret, kan vi se at der her oppe også er fin radiator support, selv med bundkortet monteret. Takket være de forskudte monteringshuller, bør du ikke løbe ind i problemer her oppe, så længe du ikke bruger vanvittigt højre RAM. Corsair skriver selv at deres LPX (lowprofile) kan være der hvis du bruger en 280 mm radiator, og at der ellers er frit slag, hvis du nøjes med en 240 mm radiator.

30_blæser_radiator_plads_toppen_icue_rgb_4000x_corsair_kabinet.JPG

Inden vi springer til en snak om prisen og konklusionen, skal i ikke snydes for et par billeder af det indbyggede RGB-lys i de tre blæsere som er monteret i fronten. Jeg har blot skudt nogle billeder af den regnbue cyklus som de kører normalt, men ved at installere iCUE softwaren, åbnes der op for en masse flere forskellige effekter og farver. Nyd RGB-showet herunder, og rul videre når du er klar til konklusionen.

31_rgb_showoff_corsair_4000x_icue_rgb_kabinet_miditower.JPG

32_mere_rgb_corsair_icue_rgb_4000x_gaming_kabinet_miditower.JPG


Prisen

I skrivende stund d. 13/09 2020 er 4000X RGB kabinettet som nævnt stadig ikke officielt lanceret. Det betyder derfor også at det ikke kan findes hos nogle forhandlere, hverken i ind- eller udland. Corsair oplyser dog at prisen i Europa vil lande på omkring 120 Euro, hvilket direkte omregnet, svarer til omkring 1000,- DKK. Hvis denne pris holder stik, har vi at gøre med at virkelig imponerende kabinet til prisen, som byder på en masse spændende features, lidt nye design tiltag og masser af muligheder.

Som nævnt vil der være tre forskellige kabinetter i den nye 4000-serie, hvor de to andre vil være billigere end den model vi har kigget på her. Dette gør det kun endnu mere imponerende til prisen – hvis man kan leve uden de nye fancy RGB blæsere som 4000X udgaven her kommer med.

1_corsair_new_logo_tweak_dk.jpg

 

Konklusion

Enden i vores test af 4000X RGB kabinettet fra Corsair er nået, og det er blevet tid til at samle tankerne i konklusionen her. Det har været en sand fornøjelse at have dette kabinet forbi testbænken her på Tweak.dk. Igen har Corsair vist at de har styr på sagerne når det gælder design og udformningen af et praktisk kabinet som ikke vælter budgettet. Den nye 4000-serie fra Corsair har deres velkendte design signatur, men stadig med et nyt twist, hvilket er forfriskende at se. Her tænker jeg blandt andet integrationen af deres nye RapidRoute kabelføring og de små sjove detaljer i gul rundt omkring på kabinettet – disse ting er ikke noget vi har set fra Corsair tidligere.

Med hele tre 120 mm blæsere inkluderet i 4000X RGB modellen som vi her har testet, får du også ganske fint airflow – også selvom fronten er ret blokeret på denne model. Er du nervøs for kølingen, findes 4000D Airflow modellen som netop har fuld fokus på kølingen i kabinettet. Den integrerede iCUE RGB-HUB sammen med de nye SP RGB ELITE blæsere, gør at du kan styre det hele via iCUE softwaren direkte i Windows og få lyset til at være præcis som du lyster, mens at støvfiltre alle steder holder støvet ude af kabinettet.

Det er også fedt at se at Corsair har implementeret et USB-C stik på fronten, selvom det er knap så fedt kun at finde én enkelt USB-A port. Stikket der skal monteres i bundkortet er det samme, om der er et eller to stik, så hvorfor ikke give brugeren dem begge? Jeg er også en anelse uforstående over, hvorfor at Corsair har valgt at bruge tommelskruer, som bogstavelig talt kun er tommelskruer. Normalvis kan disse efterspændes med en skruetrækker, men dette er ikke tilfældet her, da enderne er lukkede.

Med det sagt, er der dog ikke rigtig noget andet at sidde en finger på i dette nye 4000X RGB kabinet fra Corsair. Derfor lander vi i dag på en samlet score der hedder 9/10 samt vores Great Product award. Her får du et bundsolidt miditower med masser af lækre funktioner til en god pris, og hvor der er plads til alt dit hardware uden problemer. Den nye 4000-serie fra Corsair har et kabinet til enhver bruger, hvad end man ønsker maksimalt airflow, stilrent look eller fuld knald på RGB-lyset – valget er dit!

 

Godt

  • Klassisk Corsair design – og så alligevel nyt
  • Tre lækre SP RGB ELITE blæsere inkluderet i fronten
  • iCUE HUB indbygget med support for seks blæsere
  • Støvfiltre i både top, front og bund
  • Overall rigtig lækker byggekvalitet
  • Smart RapidRoute kabelføringssystem
  • God plads til selv større systemer
  • USB-C porten på fronten
  • Findes også som airflow optimeret udgave
  • Solidt kabinet til prisen!

Knap så godt

  • Hvorfor kun én USB 3.0 port på fronten? (stikket understøtter to)
  • Tommelskruerne kan ikke efterspændes med skruetrækker


Score: 9 + Great Product award

33_konklusion_corsair_icue_4000x_rgb_kabinet_gaming.JPG


Seneste kabinet

Vores partnere