Fractal Design Focus 2: Test

chassis tower white Mid Black Fractal 2 RGB Design case Focus ATX
Fractal Design er gået tilbage til at opdatere deres eksisterende kabinetter. Vi har i den anledning modtaget deres opdatering på kabinettet Focus G, som har fået det meget opfindsomme navn Focus 2. Hvor vi trygt kan sige at design ændringerne hurtigt kan ses, vi tager et nærmere kig for at se om Focus 2 fra Fractal Design er en opdatering eller et helt nyt kabinet.

Da jeg har modtaget Focus 2 inden den er blevet lanceret, har jeg fundet oplysningerne via reviewer guide sendt fra Fractal Design.

Specifikationer og features

 • Type: Mid tower
 • Dimensioner: 417,5 x 215 x 450,5 mm
 • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas 
 • Bundkort support: Op ATX
 • Harddisk pladser: 6x 2.5” + 2x 3.5” 
 • Maksimal PSU-længde: 250 mm (175mm anbefalet) 
 • CPU-køler maksimal højde: 170 mm
 • Grafikkort maksimal længde: 405 mm 
 • Farver: Sort og hvid
 • PCI-slots: 7

Blæser support:

 • Front: 2x 120 / 2x 140 (2 x 140mm inkluderet)
 • Top: 2x 120 / 2x 140
 • Bag: 1x 120 mm 
 • Bund:

Radiator support:

 • Front: Op til 280 / 360 mm
 • Top: Op til 240
 • Bag: Op til 120 mm
 • Bund:

Rundt om Fractal Design Focus 2

Focus 2 er et ATX kabinet. Modellen jeg har modtaget til test er sort og med klart glas, med RGB blæsere. Den nye version kommer med en masse forbedringer, og selvom det gamle Focus G havde mesh front, så manglede kabinettet, måske mere en moderne tilgang til airflow. Det gør Focus 2 bod på, som vi kan se om lidt når vi åbner op for kabinettet. 

chassis tower white Mid Black Fractal 2 RGB Design case Focus ATX.png

Fronten har fået et mere rent look, hvor den gamle Focus G bød på muligheden for DVD drev, eller andre tilslutninger, er Focus 2 gået væk fra det, og fokusere mere på at du kan installere en masse blæsere i fronten, for at kunne få et bedre airflow.  

Black ATX Fractal tower 2 RGB Mid case Design white chassis Focus.jpg

Det er nemt at tage fronten af, som bygger på et kliksystem. Der er intet støvfilter bag fronten, og den bygger alene på mesh fronten, til eventuelt at kunne tage støv udefra. 

Design Fractal Black RGB case white Mid chassis Focus tower ATX 2.jpg

Kigger vi på toppen af kabinettet, har Focus 2 også her fået en opgradering af indgangene. Vi har indgang til USB-C (Skal tilkøbes), to USB-A 3.0, indgang til mikrofon og headset, RGB controller og power knap. 

ATX Focus Fractal Black 2 case white RGB chassis Design tower Mid.jpg

Med sidepanelet fjernet, kan vi se hvad den opdateret version har at byde på. Med Focus 2, har man valgt et mere åbent design, og hvor det gamle kabinet havde plads til harddiske ved strømforsyningen, og DVD drev i toppen, er alt dette fjernet. De har dog stadig valgt at holde det åbent ned til strømforsyningen, fremfor at skjule det med PSU cover. Kabinettet har endda plads til en 360 mm radiator i fronten.  

Fractal RGB ATX case 2 Mid white tower Black chassis Design Focus.jpg

Focus 2 i sort kommer med Aspect 14 RGB. De har en hastighed på 1000 RPM, og med en lydniveau på 19.5 dBA er de mere lydløse end de gamle som fulgte med Focus G. På trods af det har de næsten samme CFM i forhold til hvor meget luft de flytter. Fractal Design oplyser også at de nye blæsere har en levetid på 90.000 timer. 

Black Design ATX RGB case white Fractal Focus 2 chassis tower Mid.jpg

På bagsiden har vi syv PCIe ekspansions slots, hvilket er meget standard for mid tower kabinetter. Det giver stadig muligheden for at kunne montere flere grafikkort, eller andre enheder som bruger PCIe indgang.   

ATX chassis Mid Design Focus case Fractal RGB tower 2 Black white.jpg

Åbner vi op bagtil på Focus 2, har kabinettet gode muligheder for at føre kablerne rundt. Der er plads til at montere to SSD 2.5 harddiske bag bundkortet, samt er der mulighed for at montere 3.5 harddiske eller 2.5 SSD harddiske i venstre side. 

case Design Focus ATX 2 Mid chassis RGB tower Fractal Black white.jpg

Støvfilteret på toppen er monteret med magnet, og sidder tilstrækkelig fast. Den er nem at fjerne, hvis man skal have monteret eller afmonteret blæsere i toppen. 

Fractal tower Design Black 2 chassis Mid white case Focus ATX RGB.jpg

Montering af hardware

Inden vi bevæger os over til montering af hardware i kabinettet, skal vi tage et kig på det medfølgende tilbehør. Med Focus 2 får vi montage kit, hvis vi ønsker at montere radiator i kabinettet. Udover det får vi de nødvendige skruer, samt ekstra strips til kablerne.  

Focus chassis ATX case RGB Mid Black Fractal tower 2 white Design.jpg

Strømforsyningen sættes ind fra fronten, og det er ikke behov for at skrue noget af fra selve kabinettet, for at kunne montere. 

tower Fractal chassis Black 2 Focus RGB white Design ATX Mid case.jpg

Focus 2 understøtter ATX bundkort, hvor vi stadig har rigtig meget plads til et grafikkort eller andre ting. Der er god plads i fronten af kabinettet, og jeg er også sikker på blæserne kan få lov til at skabe et fornuftigt airflow. 

ATX Fractal tower RGB white Black Design Mid chassis Focus case 2.jpg

ATX tower chassis white 2 Design Fractal Focus Mid RGB case Black.jpg

ATX 2 Black white Mid chassis Design RGB Fractal Focus case tower.jpg

Pris

Jeg har fået en prisliste fra Fractal Design på følgende Focus 2 modeller, som selvfølgelig er deres MSRP. Men med stigende priser på alt, kan vi sagtens ende med en højere pris når de endelig kommer i butikkerne. 

 • Black TG Clear Tint – 759,- DKK
 • White TG Clear Tint – 759,- DKK
 • RGB Black TG Clear Tint – 849,- DKK
 • RGB White TG Clear Tint – 849,- DKK
 • Black Solid – 759,- DKK

RGB Mid tower white ATX case Fractal Design Black 2 chassis Focus.png

Ønsker du at se flere detaljer omkring Focus 2, kan du finde mere på Fractal Design’s hjemmeside, ved at klikke på banneret. 

Konklusion

Det er blevet tid til at afslutte testen af Focus 2 fra Fractal Design. Focus G er ved at have nogle år på sig, og det er kun på sin plads at afløseren er klar. Specielt med mere og mere hardware som kræver en masse strøm og genere en del varme, gør det også at kabinetter med fokus på airflow vinder så meget frem. Det gør dog også at de hurtigt kommer til at ligne hinanden, og her Er Fokus 2 ikke en forskel. 

På mange punkter, kan den sagtens minde om Meshify serien fra Fractal Design. Med Fokus 2, er vi dog ude i en mere ”discount” udgave, hvor der er blevet sparet ved nogle af tingene. Blandt andet har vi intet PSU cover, som også gør at kablerne kommer til at ligge synligt i bunden af kabinettet. Det samme sker også ved manglende støvfilter, som virker lidt underligt, i form af mange nok ville vælge at hive luft ind fra fronten, og derved risikere man også en del støv komme igennem der. 

Hvis du ønsker USB-C via kabinettet, kræver det at du investere mere i kabinettet og tilkøber en adapter. Det kan selvfølgelig være smart, at gøre det på denne måde, og det er ikke første gang, vi ser det fra Fractal Design. Det gør nemlig også at de kan holde prisen nede på selve kabinettet. Selvom det er et kabinet, som måske holder sig i den prisvenlige ende, så er det stadig et kabinet med en masse at byde på. Udover selve kvaliteten, som føles i top, så er det et simpelt kabinet, som er nem at arbejde med. Der er masser af plads til at trække kabler, og selvom den ikke har PSU cover, er det stadig muligt at trække kablerne pænt rundt, hvis man bruger lidt ekstra tid på det. Der er gode muligheder for at vandkøling i kabinettet, og med mulighed for 360mm radiator i fronten, så giver det mange muligheder. Fractal Design har også lavet et smart tiltag med harddiskene, fremfor et bur har de valgt at lave plads til dem bagpå, som vi normalt ser med SSD harddiskene. Det gør også at vi spare pladsen inde ved selve hardwaren, og vi kan holde et pænt look. 

Om det er en fejl på blæserne jeg har modtaget, eller om de skal være sådan, ved jeg ikke. Men jeg fik den lidt følelsen af en RGB som ikke rigtig kom helt ud, og kun havde en rund ring. Det giver måske ikke den helt store RGB følelse i kabinettet, hvis man er til den slags. Hvis vi dog antager, at det har været en fejl på blæseren, så slutter jeg testen af med at give en score på 8 ud af 10 sammen med ”Safe Buy”. Focus 2 fra Fractal Design er et kabinet, som sørger for du ikke sprænger det store budget, den kommer stadig med godt airflow, pænt design og giver dig følelsen af et dyre kabinet end hvad det er. 

Godt

 • Lækker kvalitet og design
 • Nem at adskille
 • Gode muligheder for kabelføring
 • Airflow optimeret
 • Støvfiltre i god kvalitet
 • Mulighed for vandkøling
 • Pris
 • Mulighed for USB-C tilslutning

Knap så godt

 • Intet eksternt støvfilter i fronten
 • Intet PSU cover
 • (RGB i blæseren føles lidt mangelfuld)

Score: 8 + Safe Buy

chassis tower white Mid Black Fractal 2 RGB Design case Focus ATX.png


 

Vores partnere