Vi skriver nu 2021, og Corsair melder endnu et nyt kabinet klar til kamp. Navnet på deres nyeste skud på stammen er Corsair 5000D Airflow, som vi skal gennemgå i denne test. Vi har groft sagt at gøre med en storebror til 4000-serien, men det er alligevel sket væsentlige ændringer. Lad os kigge på disse, og meget mere i testen af Corsair 5000D Airflow!
Specifikationer og features
Da denne test skrives under NDA, har jeg ikke haft mulighed for at finde oplysninger på 5000D Airflow kabinettet på Corsairs side, som jeg normalt ville gøre. Derfor har jeg i stedet dykket ned i min reviewersguide og fundet lidt detaljer og lækkerier til jer – disse er listet op herunder, efterfulgt af et enkelt billede:
Blæser support:
Radiator support:
*BEMÆRK: Der kan ikke monteres radiator i front og bundkortplade/side samtidigt!
En tur rundt om Corsair 5000D Airflow
Med styr på de tekniske detaljer, kan vi nu vende blikket mod selve kabinettet, og tage en tur rundt om det udvendige design. For dem af jer der også læste vores test af 4000X RGB kabinettet, vil i kunne se en del ting som går igen – bare i lidt større skala. Vi finder det efterhånden klassiske Corsair design, hvilket betyder en stilren firkantet kasse, som er pæn og lækker at se på. Venstre side byder på et sidepanel i hærdet glas, som er mørkt tonet, og ikke har nogle tommelskruer at finde, hvilket bidrager til det stilrene design.
På den højre side, finder vi på de fleste kabinetter, blot en blank overflade uden noget nævneværdigt. Dog er det lidt anderledes med 5000D Airflow. På denne side finder vi nemlig et stort område med ventilation, hele vejen ned i frontenden, som har Corsairs unikke og pæne mønster, som går igen alle steder hvor der er ventilation i kabinettet. Blæsere/ventilation på højre side er bestemt ikke noget nyt, men det er nyt at se på denne type af kabinetter fra Corsair – vi kigger nærmere når vi kommer indenfor senere.
Lad os hoppe op til toppen af kabinettet for nu, hvor vi finder mere af det førnævnte ventilationsmønster, som er pænt og lækkert, i stedet for de normale kedelige runde huller. Ud over at hele toppanelet er ventileret, er der også store huller på hver side af dette panel, for yderligere airflow – det er ikke for sjov at Corsair kalder dette for 5000D Airflow. Der skulle også lanceres en normal udgave, som ikke har disse ventilationsmønstre på top og front.
Toppanelet kan let klikkes af uden brug af noget værktøj, og nedenunder finder vi et magnetisk støvfilter som dækker hele topområdet. Heroppe kan der monteres op til en 280 / 360 mm radiator, eller 2x 140 / 3x 120 mm blæsere, hvor monteringshullerne er skubbet ud mod venstre sidepanel, for maksimal kompatibilitet. Bemærk desuden det diskrete Corsair logo, samt gule detalje på billedet ovenfor, og herunder.
Hvad angår frontpanelet på 5000D Airflow, finder vi to USB 3.0 porte, én USB Type-C port, samt en lyd ind/ud kombo-port. Derudover er der naturligvis også en power, samt reset-knap at finde. Alt sammen placeret på toppen af kabinettet, mod fronten.
Vi finder næsten det samme princip i fronten, som vi gjorde det på toppen. Det betyder at der er endnu et ventileret metalpanel, som let kan klikkes af uden brug af værktøj. Vi finder også endnu et magnetisk støvfilter inkluderet her, som dækker hele fronten, dog af en anden type/model. Det er også her i fronten, at vi finder den første inkluderede blæser i 5000D Airflow kabinettet. En 120 mm model, som bruger Corsairs AirGuide teknologi, som skulle gøre blæseren mere effektiv.
Tager vi et billede i den stikmodsatte ende, nærmere betegnet bagenden, mødes vi af synet nedenfor. Starter vi fra toppen, finder vi her et område med ventilation over bundkortet. Derunder, finder vi hullet til bundkortets I/O panel, samt kabinettets anden og sidste inkluderede blæser – nemlig endnu en 120 mm AirGuide model. Hvis vi bevæger os endnu længere ned, er der her 7+2 PCI-slots, hvoraf to af disse er vertikale, hvis man ønsker at montere sit grafikkort på denne måde. Bemærk dog at dette kræver tilkøb af ekstra udstyr, i form af beslag og kabel til formålet.
Støvfilter foran strømforsyning er naturligvis også at finde i dette kabinet, som let kan trækkes ud af bagenden på kabinettet. Bemærk desuden flere af de gule detaljer, på tommelskruerne heromme, hvilket vi også så i 4000X RGB kabinettet, sammen med andre. Det giver et lidt anderledes indtryk af kabinettet, hvilket er fedt. Det giver desuden også en rød tråd, eller skulle man nærmere sige gul, igennem Corsairs nye produkter.
Vi tager også en tur helt ned i bunden af 5000D Airflow, selvom der her ikke er det store at nævne. Vi finder det før nævnte støvfilter foran strømforsyningen, og ellers er der faktisk ikke det store at nævne her. Fire solide plastikfødder, som alle har gummi monteret, for at minimere vibrationer og det er sådan set det.
Det er nu blevet tid til at få taget sidepanelerne af kabinettet, og tage et nærmere kig på det interne design/layout. Men inden da, kigger vi lige kort på det venstre sidepanel som er lavet af glas. Corsair har limet metalstrimler fast på dette, hvor vi finder et par tommelskruer, samt disse små ”kugler” som gør at sidepanelerne klikkes fast, inden at skruen strammes. Smart og enkel løsning, som virker – igen med de små detaljer i gul.
Med sidepanelerne fjernet, mødes vi af synet herunder, hvor vi kan se det helt åbne design/layout som 5000D Airflow tilbyder. Der er et integreret PSU-cover, som efterhånden er blevet en standard i alle kabinetter. Dette cover kan IKKE fjernes i dette kabinet, og er permanent fastgjort, dog ventileret med det samme mønster som på ydersiden.
Et splitbillede af bagenden, samt fronten internt på kabinettet. Som vi kan se til venstre på billedet (bagenden), er der nærmest ikke andet end ventilation at finde heromme. Alle PCI-slots er ventilerede, og både over og under blæseren, er der også ventilation. I fronten kan vi også se at den monterede blæser her, har fri adgang til luft direkte fra fronten. Den skal kun trække luften igennem det fine støvfilter, og det er det. Det bliver ikke meget mere åbent, uden at der ingen paneler er - airflow ftw.
Med et kig på toppen indvendigt, kan vi se de før nævnte monteringshuller til blæsere og radiatorer, som er skubbet ud mod venstre for at skabe mere plads. Der er også et godt stykke fra toppen af kabinettet, og ned til toppen af bundkortet. Så en normal installation med en radiator og én række blæsere, bør ikke være noget problem her.
Springer vi ned i bunden igen, har jeg på billedet herunder afmonteret det plastikskjold som er monteret fra fabrikken (det til venstre). Corsair inkluderer nemlig et ekstra et af slagsen i kassen, som har en noget anden udformning, men også et andet formål.
Det præmonterede cover, som jeg igen har monteret nedenfor, er til hvis du kører med blæsere i fronten, eller en normal 240 mm radiator som ikke går hele vejen ned til bunden – der vil du have plads nok med denne løsning.
Har du større og tykkere radiator i fronten, er det, det andet cover du skal have fat i, for at have plads nok. Dette er desuden også coveret du skal vælge, hvis du skulle ønske at montere blæsere, eller sågar en radiator i siden på bundkortpladen – ja du læste rigtigt, dette er også muligt i dette kabinet. Bemærk dog at du IKKE kan have radiator i fronten og siden/bundkortpladen på samme tid! I hvert fald ikke hvis de skal sidde i samme højde, da de simpelthen vil gå på hinanden.
Inden vi springer om på den højre side, og ser nærmere på bagsiden, tager vi lige et billede mere af et sidepanel, jeg ved det lyder kedeligt. Men som sagt er det højre sidepanel på 5000D Airflow en smule anderledes end på mange af deres andre kabinetter. Da det nemlig har et stort område med ventilation, hvis man ønsker at montere blæsere eller radiatorer i siden på dette kabinet. Corsair har naturligvis tænkt over tingene, hvilke betyder at der er et stort magnetisk støvfilter monteret på indersiden, som er med det samme fine net som resten af kabinettet.
Med det på plads, kan vi nu tage et kig på bagsiden af det interne layout på 5000D Airflow. Du tænker nok: ”hvad er det jeg kigger på?” når du ser billedet nedenfor, men den er god nok, det er faktisk bagsiden på kabinettet. Det er blevet lidt af en trend at gemme kablerne væk heromme, også selvom der kommer et sidepanel på efterfølgende, og dette er præcis hvad Corsair også har gjort. Det store panel til højre kan åbnes op som en dør og løftes af.
Præcis dette er hvad vi har gjort på billedet herunder, hvor vi nu har adgang til at se de detaljer og ting som vi normalt ser på et kabinet. Det betyder i dette tilfælde et stort område hvor Corsair har guidet en til hvor kablerne skal løbe, deres RapidRoute system. Vi finder naturligvis også monteringsbeslag til harddiske og et hul til udskiftning af CPU-køler som er gemt bag endnu en plade, hvor en ekstra harddisk også kan monteres.
Vi finder også en 6-vejs blæser-HUB indbygget i kabinettet, som har PWM-support, hvilket er et stort plus. Du kan med andre ord, tilslutte op til seks blæsere til denne HUB, og ét enkelt stik til bundkortet og så er du kørerende. Eftersom at denne HUB får ekstern strøm i form af SATA, skal du heller ikke tænke på at overbelaste blæser porten på dit bundkort.
I den venstre side, finder vi monteringsbeslag hvor du kan montere op til 3x 120 mm blæsere, eller sågar op til en 360 mm radiator. For at gøre installationen lettere, kan dette beslag også afmonteres fra kabinettet – dette har vi dog ikke gjort på billedet herunder.
Montering af hardware
Sidste etape er nået, inden vi rammer konklusionen – det er blevet tid til at kaste noget hardware i 5000D Airflow kabinettet. Inden vi helt når dertil, tager vi dog lige et hurtigt kig på det medfølgende tilbehør til dette kabinet. For ud over de normale inkluderede skruer, finder vi faktisk hele tolv lækre velcrobånd inkluderet med Corsair logoer – ikke bare normale strips. Derudover er der også en vinkel adapter til front USB 3.0. I kan se hvorfor at denne måske er nødvendig om et øjeblik.
Mens at montering af normale 3.5” harddiske, kan klares uden brug af værktøj, skal du have skruer og skruetrækkeren frem, når der skal monteres SSD’er / 2.5” diske i kabinettet.
Corsair skriver i deres reviewers guide at der er plads til PSU’er på op til 220 mm. Dog glemmer de at skrive at dette kun er hvis du fjerner harddiskburet som er monteret i kælderen fra fabrikken. Med harddiskburet monteret, kunne vi kun lige akkurat få vores fuldt modulære Seasonic strømforsyning monteret, og denne måler beskedne 140 mm i længden, så hver opmærksom på dette!
Inden vi samler mere, skiller vi først lidt mere fra hinanden. Panelet som på billedet herunder ligger foran kabinettet, er normalvis monteret på bundkortpladen oppe i fronten. Som vi kan se er der nu blevet åbnet op for at blæsere eller radiator kan få luft ind fra siden. Ønsker du denne konfiguration, vil du skulle kaste dig ud i denne operation, hvilket kræver at fire tommelskruer løsnes, og det er sådan set det – ingen ko på isen her.
Dette var dog ikke hvorfor at vi afmonterede panelet, i vores tilfælde – det var simpelthen fordi der ikke var plads nok. 24-pin stikket på vores strømforsyning har et ret langt stykke oppe omkring stikket, hvor der er brugt hård og solid krympeflex. Det betyder at kablet derfor ikke kan bøjes særlig meget, og derfor gav problemer. På billedet herunder har jeg prøvet at vise problemet. De to røde pile skal reelt set røre hinanden i spidserne, for at panelet er hvor det skal være, men det kan ikke komme længere ind. Derfor afmonterede vi det i vores installation. Det er desuden også her at vinkelstykket til front USB 3.0 kan komme i spil, da dette stik også er ret stort og klodset. Corsair har erkendt at dette måske kan give problemer, hvilket er hvorfor at de inkludere adapteren i kassen – lækkert touch.
Ud over denne mindre detalje, som jeg næsten hellere vil give vores strømforsyning skylden for, end kabinettet. Var 5000D Airflow fra Corsair faktisk rigtig let og enkelt at bygge i. Der er god plads på både for – og bagsiden af kabinettet. Selvom Corsair har tænkt over mulighederne for kabelføring i form af deres RapidRoute plastik-guides og inkluderet en bunke velcrobånd, kan man i bund og grund være ligeglad, så at sige. Nedenfor ser vi vores fuglerede af kabler, hvor der ikke engang er prøvet på at lave kabelføring.
Med panelet lukket i, som holdes lukket med en kraftig magnet, er kabelrodet væk – nemt ikke? Personligt have jeg dog lavet kabelføringen korrekt alligevel, men det er fedt med muligheden for at være ”ligeglad” da kabinettet, gør det meste for dig, så at sige.
Med den modsatte side til kameraet, ser kabinettet nærmest en smule tomt ud, især nu hvor vi var nødt til at fjerne panelet i fronten til højre, som giver plads til de tre 120 mm blæsere i siden. Dette er dog ikke nogen negativ ting, da det jo samtidig også betyder at du ikke skal tænke på hardwaren du smider i dette kabinet – der er plads til stort set det hele, selvom at 5000D Airflow ikke måler mere end 520 x 245 x 520 mm, hvilket er nogenlunde standard for et miditower.
Nu da vi fjernede panelet i siden, valgte vi også at montere det inkluderede ekstra cover i bunden, i enden af PSU-coveret. Dette giver en ide om hvor meget plads der er at arbejde med i siden ved bundkortet. Du kan sagtens montere en normal radiator og én række blæsere uden problemer der. Du behøver heller ikke tænke på størrelsen på grafikkortet, da der er support for op til 420 mm i længden, og 170 mm i højden. Sidst nævnte gør sig naturligvis også gældende for CPU-kølere. Alt efter radiator/blæser konfigurationen i front/siden, vil pladsen til grafikkort naturligvis variere.
Med et billede ned mod bagenden fra siden, kan vi rigtig se pladsen til store grafikkort og høje CPU-kølere. Bemærk desuden også de ”skinner” som blæseren i bagenden er monteret på, hvilket giver mulighed for at rykke den nogle centimeter op/ned alt efter behov. Dog er der udelukkende support for 120 mm modeller, ingen 140 mm blæsere eller radiatorer kan monteres her.
I fronten er der oceaner af plads at arbejde med, selv med hardware monteret, og det ekstra mindre cover monteret. Den 120 mm inkluderede blæser ser nærmest ensom ud i fronten faktisk - men så er det godt at der er plads til et par mere, hvad enten det er 120 eller 140 mm.
Vi runder vores egne billeder af dette kabinet af, med et overbliks billede hvor hardwaren er monteret. 5000D Airflow er gennemført og lækkert næsten hele vejen igennem. Klassisk Corsair design, med moderne teknologi – what is not to like? Det skulle da lige være en hvid udgave!
Ud over den sorte udgave af 5000D Airflow som vi her har kigget på, lancerer Corsair nemlig også en udgave i hvid/grå, som ud over farverne, ellers er fuldstændig identisk med den sorte. Da vi ikke fysisk har denne udgave, har vi lånt et par billeder fra Corsair, som viser dette kabinet. Først af det overall design, og billede to, med et fuldt custom loop med Corsair vandkølingsdele, så I derude bagved skærmen rigtig kan få en ide om hvad der faktisk er muligt i dette yderst imponerende midi tower – nu til konklusionen!
Pris
Prisen for Corsair 500D Airflow er dagsdato sat til 1148,-DKK hvilket er fair pris for et midi tower kabinet i denne kaliber. 5000D Airflow tilbyder en masse fede løsninger, åbent design for optimalt airflow og et rigtig flot og lækkert design, hvor der er brugt kvalitetsmaterialer.
Ønsker du at se alle detaljerne på 5000D Ariflow kabinettet, kan du naturligvis finde disse direkte hos Corsair. Klik blot på banneret med deres navn herunder, og bliv sendt direkte til deres hjemmeside.
Konklusion
Vi er nu nået til enden i vores gennemgang af 5000D Airflow kabinettet fra Corsair, og hvilken fornøjelse det har været. Vi kiggede som nævnt på et af kabinetterne i 4000-serien tilbage i slutningen af 2020, som var det første kabinet med Corsairs nye design DNA, som jeg personligt er blevet en fan af. Sans for de små detaljer og den velkendte høje kvalitet, er alt sammen tilstede i dette nye midi tower kabinet. Selvom det er begrænset hvad man kan gøre spændende ved en firkantet kasse – bogstaveligtalt, har Corsair dog alligevel formået at skabe noget lækkert og unikt, først med 4000-serien, og nu også 5000-serien.
5000D Airflow byder på et kabinet der er 100% fokuseret på airflow, hvilket sjovt nok også ligger i navnet. Det betyder at der er ventilation nærmest overalt i kabinettet, og dertilhørende støvfiltre med meget fint net. Jeg er dog en anelse skuffet over kun at se to inkluderede blæsere i et kabinet af denne kaliber. Lillebror 4000X RGB som man vidst godt kan kalde for topmodellen i 4000-serien, leveres med tre inkluderede blæsere, og disse er endda med RGB og indbygget iCUE kontrol og koster mindre. Omvendt findes der også et 5000X RGB kabinet, som bygger disse ekstra ting på 5000D Airflow, plus mere hærdet glas. Denne variant koster dog ganske vidst lidt mere end 5000D Airflow som vi her har testet, men prisen er stadig fair.
Men hvad får man så for sine penge ved denne nye serie fra Corsair? Først og fremmest er kabinettet fysisk større end den anden nye 4000-serie, hvilket betyder at der er mere plads at arbejde på, og derved også plads til mere hardware og ikke mindst køling. Der er langt imellem de Corsair kabinetter som tillader montering af blæsere i siden/bundkortpladen, hvilket 5000D Airflow gør, og endda på en meget smart og elegant måde, med panelet som kan afmonteres, hvis at dette ønskes. Man får også en 6-vejs PWM blæser-HUB inkluderet i prisen, og Corsairs RapidRoute kabelføringssystem, selvom alle kabler blot kan gemmes væk bag det indbyggede cover/dør på bagsiden.
Et par ting jeg gerne havde set anderledes, ud over flere blæsere inkluderet, var monteringen af strømforsyningen. Som nævnt i testen, skriver Corsair at der er plads til en 220 mm lang strømforsyning. Dette kræves dog at harddiskburet i bunden fjernes, hvilket i hvert fald ikke er nævnt i vores reviewersguide. Selv vores beskedne strømforsyning som kun er 140 mm lang, ganske vidst fuld modulær, var meget besværlig at få monteret, uden at dette harddiskbur blev afmonteret – men det kunne lade sig gøre. Da PSU-coveret ikke kan afmonteres, havde det måske givet mere mening, hvis at Corsair havde valgt at montere strømforsyningen på et beslag, og så ind via bagenden som vi har set tidligere?
Vi lander på en samlet score på 9/10, samt vores Great Product award, for dette er 5000D Airflow uden tvivl – et godt kabinet. Langt de fleste ting ved dette kabinet kan jeg ikke kommentere skidt på, da der er tænkt på næsten enhver detalje og byggekvaliteten er rigtig høj. Så hvis du er på udkig efter et kabinet med lidt mere plads end hvad 4000-serien fra Corsair tilbyder, så vend blikket mod den ny 5000-serie. Mange af detaljerne og features går igen, men du får lidt ekstra med i posen, såsom blæser/radiator montering i siden/bundkortpladen, og stadig til en ganske retfærdig pris!
Godt
Knap så godt
Score: 9 + Great Product award