Fractal Design Pop Air RGB - MERE farve!: Test

P1066864 kopier
Det har været stille fra Fractal Design et stykke tid i forhold til nye kabinetter. Det har de dog lavet om på nu, med lanceringen af deres nye Pop serie af kabinetter. Der er et ret bredt udvalg af forskellige konfigurationer. Faktisk mere end 20 i alt, hvis man tager alle de forskellige modeller og farvekombinationer med. Vi starter dog med at se nærmere på Fractal Design Pop Air RGB i en Orange udgave.

Specifikationer

 • Dedicated 2.5" drive mounts: 4 (2 included)
 • Combined 3.5/2.5” drive mounts: 3 (2 included)
 • 5.25” drive mounts: 2
 • Expansion slots: 7
 • Front interface: 2x USB 3.0* (* USB 3.1 Gen 2 Type-C add-on available separately), Audio, RGB controller (RGB Versions only)
 • Total fan mounts: 5x 120 mm or 4x 140 mm
 • Front fan (RGB version): 2x 120/140 mm (2x Aspect 12 RGB included)
 • Front fan (Non-RGB version): 2x 120/140 mm (2x Aspect 12 included)
 • Top fan: 2x 120/140 mm
 • Rear fan (RGB version): 1x 120 mm (1x Aspect 12 RGB included)
 • Rear fan (Non-RGB version): 1x 120 mm (1x Aspect 12 included)
 • Bottom fan: N/A
 • Dust filters: Top (perforated plastic), PSU (nylon), Front (perforated steel)
 • Cable routing grommets: No
 • Fixed cable ties: Yes, 2 pcs
 • Captive thumbscrews: HDD brackets, SSD brackets, Side panels
 • Left side panel: Tempered glass (Pop Air TG) or Solid steel (Pop Air Solid)
 • Right side panel: Solid steel
 • Motherboard compatibility: ATX / mATX / Mini ITX
 • Power supply type: ATX
 • PSU max length: 170 mm
 • GPU max length: 405 mm with front fan mounted
 • CPU cooler max height: 170 mm
 • Front radiator: Up to 280 mm
 • Top radiator: Up to 240 mm (max 46 mm RAM height)
 • Rear radiator: 1x 120 mm
 • Bottom radiator: N/A
 • Cable routing space: 19 mm

Som sagt er der to typer af kabinetter i Pop serien. Der er Pop Silent og Pop Air. Hver af de to typer har så tre varianter, med en almindelig, en mini og en XL udgave. Ud over det kan de så fås i et udvalg af forskellige farver og med eller uden RGB.

Pop_ATX_Air_RGB_Green_TGC_12-Exploded-View-810x810.jpg

Vi skal i sag se på Pop Air RGB i den Orange version. Der er i alt ni forskellige farvevarianter af Pop Air kabinettet. Pop Air Mini og XL varianterne kan dog kun fås i sort eller hvid.


Design

Ved første øjekast er der ikke noget banebrydende nyt i designet af Pop Air RGB kabinettet. Der er ikke leget med formfaktoren eller lavet nogen vilde tiltag. Det er et meget standard ATX design, og det som umiddelbart skiller sig mest ud, er naturligvis den orange farve.

Fronten er lavet med et åbent mesh med en mønstret overflade, som ser meget lækker ud. Der er ikke noget yderligere støvfilter bagved fronten, men det burde heller ikke være nødvendigt med det fine mesh. 

Fractal Design Pop Air RGB front mesh

RGB versionen af Pop Air kommer med to 120mm Aspect 12 RGB blæsere i fronten, og yderligere en enkelt bagerst i kabinettet. Der er plads til en radiator op til 280mm i fronten.

Der er en speciel og lidt gemt feature ved fronten på Pop Air RGB. I bunden er der en lille frontplade, som sidder fast med magneter og let kan tages af. Det giver adgang til et lille rum, hvor der som standard er en lille beholder. Hvad man så vil opbevare i den lille beholder må være op til en selv, men det kunne være et sted til skruer, opladerkabler til dit USB tilbehør eller USB dongler.

Pop Air RGB front skuffe

Hvis man fjerner den lille beholder, er det også muligt at montere to 5.25” enheder, som DVD drev eller lign. Det er ved at være lang tid siden jeg har set et kabinet med den mulighed. Det er måske ikke det mest relevante mere, men det er sjovt nok at se muligheden. Pladsen er så meget fint anvendt til noget andet med den lille beholder, hvis ikke man har behov for 5.25” pladserne. 

Pop Air RGB front 5.25" slots

Hvis man skal montere noget i 5.25” pladserne vil det dog kræve, at man flytter HDD burene, der er placeret umiddelbart bag ved den lille beholder. 

Ser vi på siderne af kabinettet er venstre side et panel i hærdet glas, mens højre side er et stålpanel. 

Pop Air RGB front panel

Rykker vi til toppen af Pop Air får vi forrest til højre panelet med de frontmonterede interface. Det er lavet i samme orange farve, som det indre i kabinettet. Vi får en powerknap sammen med en knap til styring af RGB lyset, hvis man vælger at bruge den integrerede RGB hub. Derudover er der 3,5mm stik til lyd sammen med to USB 3.1 gen 3 type A stik. 

Man kan også se at der er plads til USB C, men det er dog ikke monteret som standard. Det kan man derimod købe som et separat modul, hvis man ønsker det.

På toppen af kabinettet får vi også et magnetisk støvfilter. Det dækker over en plads til montering af blæsere eller radiatorer. Der er plads til op til 240mm radiator i toppen. 

Pop Air RGB top filter

Tager vi turen til det indre layout, er der ud over farven ikke det store der springer i øjnene. Det er mulighed for ATX, mATX og Mini ITX bundkort i det todelte kammer, som adskiller strømforsyningen i bunden. Der er gode store åbninger i over, under og ved siden af bundkortet til kabenføring. Der er dog ingen af dem, der er udstyret med gummibeklædning eller andet.

Der er god plads i kammeret med plads til grafikkort op til 405 mm i længden, alt efter hvad man vælger at placere i fronten af kabinettet naturligvis. For CPU køleren er der plads til kølere op til 170 mm i højden. 

Pop Air RGB bagside layout

På bagsiden får vi adgang til det nederste kammer hvor pladsen til strømforsyningen optager det meste. Her er der plads til strømforsyninger op til 170mm. Der er i bunden også to slæder til montering af 3.5” harddiske, der også kan fungere til 2.5” SSDer. De to slæder sidder monteret hver for sig og kan fjernes, hvis ikke man skal bruge dem, eller hvis man vil benytte sig af 5,25” pladserne. 

Pop Air RGB HHD cages

Det er også muligt at montere en af slæderne til venstre, på den lodrette kammeropdeling. Her er der også på væggen bag bundkortet en slæde til montering af to 2,5” SSDer. 

Pop Air RGB SSD pladser

Dem er, som de andre, fastspændt med en enkelt tommelskrue og kan let fjernes eller flyttes. Det er nemlig også muligt at montere den i selve hovedkammeret, på opdelingen ned mod størmforsyningen. 

Pop Air RGB SSD intern montering

Det er muligt at tilkøbe flere af monteringsløsningerne, hvis man har behov for flere end dem der følge rmed kabinettet. 

Helt øverst i fronten kan vi se den indbyggede RGB hub. Hvis man tilslutter sine ARGB enheder via den, kan man skifte lyset via knapperne i frontpanelet. 

Pop Air RGB ARGB Hub

Der er på bagsiden et par monterede velcrobånd til kabelstyring, og de suppleres fint af et godt udvalg af fastspædningspunkter, hvor man kan fæstne kabler med strips. I alt er der 19mm plads at gøre godt med på bagsiden imellem kammeropdelingen og sidepanelet. 


Montering af hardware

Nu har vi været godt igennem de forskellige aspekter ved Fractal Design Pop Air RGB, og skal naturligvis også se, hvordan det er at arbejde i. 

Det medfølgende tilbehør til POP air RGB er ret begrænset, men der er trods alt alt hvad man skal bruge af skruer osv, for at kunne montere PSU, bundkort og harddiske eller SSDer sammen med et par strips til kabenføring. 

Pop Air RGB tilbehør

Som sagt er der godt plads at gøre godt med i hovedkammeret. På samme tid er der også god plads til kabelføring på bagsiden, og igennem de mange huller, som er lavet omkring bundkortet til netop dette. 

Det betød, at det var uden de store problemer at få plads til vores ATX system i kabinettet. Uden harddisk burene i bunden var der masser af plads til at få strømforsyningen ind. Den skal monteres fra siden, hvilket forløb uden problemer. 

Factal Design Pop Air RGB montering

Monteringen af bundkort er også lige til, og her kommer den gode plads også brugeren til gode. Der er plads til bundkort op til ATX størrelse. 

Fractal Design Pop Air RGB bundkort på plads

Med et bundkort i standard ATX størrelse, er der god plads til kabelføring omkring kortet. Fractal Design har valgt at gå med en stor åben kabelkanal over og ved siden af bundkortet, mens der er to mindre udskæringer i bunden. 

Der er ingen af dem der har gummibeklædning eller andet, så kablerne er noget mere synlige, end hvis der havde været. Når først det sorte sidepanel kommer på, så er det dog ikke noget der betyder det store efter min mening. 

Pop Air RGB hardware

Med bundkortet monteret er der stadig god plad i fronten og toppen af kabinettet, hvis man ønsker at gå med en AIO eller anden vandkølingsløsning. 

Samlet set tog det mig ikke mere end omkring 15 minutter at få tingene på plads i Fractal Design Pop Air RGB kabinettet. Det var en behagelig byggeoplevelse, som forløb uden problemer. 


Pris

I skrivende stund kan jeg finde Fractal Design Pop Air RGB kabinettet med en online pris på omkring 800 kroner. Hvis man vælger non RGB versionen ligger prisen omkring 100 kroner billigere. 

Jeg synes det er en fornuftig pris, for et gennemført kabinet med et lækkert finish og gode muligheder. 


Konklusion

Fractal Design sigter tydeligvis efter et prisvenligt segment med deres Pop Air RGB kabinetter. Der er ingen tvivl om, at der er skåret lidt ind til benet i forhold til andre Fractal Design kabinetter. Udvalget af features er ret skrabet og ting som USB C tilslutningen er pillet ud og lavet til et tilvalg. Det er naturligvis gjort for at kunne holde prisen nede. 

Pop Air RGB mesh filter

Der er også sparet andre steder, som i udvalget af tilbehør som skruer og andet, som også er mere begrænset end vi har set i andre kabinetter fra Fractal Design. Der er eller ikke finish detaljer, som gummibeklædning i kabelføringshullerne osv. 

På trods af at have skåret ind til benet, så har Fractal Design dog lavet et lækkert kabinet, hvor der ikke er sparet på de centrale features. Det er gode materialer og byggekvaliteten er der ikke en finger at sætte på. 

Samtidigt får de mange farvemuligheder sammen med de specielle features, som det lille kammer i fronten, som også kan bruges til 5.25” enheder, kabinettet til at skille sig ud fra mængden af andre lignende kabinetter i denne prisklasse.

Pop_ATX_Air_RGB_Magenta_TGC_1-Front-Left-810x810.jpg

Byggeoplevelsen var lækker og lige til, og der er god plads til masser af hardware. Så hvis du er på udkig efter et godt solidt kabinet, med plads til nok hardware til at tilfredsstille de fleste brugere, så er Pop Air RGB et rigtigt fint bud, der skiller sig lidt ud fra mængden med sine farvemuligheder.

Det er ekstra lækkert, at det samtidigt kan klares til en pris på kun omkring 800 kroner. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Safe Buy Award. 


Godt: 

 • Gode materialer og solid byggekvalitet
 • Lækkert finish
 • Godt åbent design for fornuftigt airflow
 • Masser af farvemuligheder


Skidt: 

 • Ingen USB C som standard


Vores partnere