Fractal Design Torrent: Test

airflow torrent tower kabinet case chassis Fractal Prisma Design E-ATX 180mm
Fractal Design er i denne omgang kommet med et nyt sæt af highend produkter. Blandt andet en ny strømforsyning som vi har haft inde til et lille billedshow, og så et kabinet som vi skal se på her. Navnet er Torrent og byder på en masse fede features, god plads og et lidt anderledes design.

Specifikationer og features

Jeg har taget et kig i reviewer guide, for at finde informationerne frem omkring Fractal Design Torrent.  

  • Type: Mid tower
  • Dimensioner: 544 x 242 x 530 mm
  • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas 
  • Bundkort support: Op til E-ATX
  • Harddisk pladser: 4x 2.5” + 2x 3.5” 
  • Maksimal PSU-længde: 230mm 
  • CPU-køler maksimal højde: 190 mm
  • Grafikkort maksimal længde: 461 mm (423 mm med medfølgende blæsere)
  • Farver: Sort, grå og hvid
  • PCI-slots: 7

Blæser support:

  • Front: 3x 120/140 / 2x 180 mm (2x180 mm inkluderet)
  • Top: -
  • Bag: 1x 120 mm / 1x 140 
  • Bund: 3x 120/140 mm / 2x 180 mm (3x140 mm inkluderet)

Radiator support:

  • Front: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 / 420
  • Top: -
  • Bag: 120 / 140 mm
  • Bund: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 / 420

Rundt om Fractal Design Torrent

Fractal Design Torrent er et mid tower kabinet. Selvom kabinettet har en stor størrelse så har Fractal Design formået at skabe et kabinet som ikke fylder for meget, men stadig har masser af plads til blandt andet 420 radiator i fronten. 

Designet er lidt anderledes, og det har gjort at PSU er kommet op i toppen, for at få mere plads til blæserne i fronten. Det gør også kabinettet for en mere almindelige størrelse, men stadig med masser af plads til at arbejde med. Torrent har et stilrent look og med glas som næsten går fra top til bund. 

chassis airflow 180mm case tower Prisma kabinet Fractal Design E-ATX torrent.jpg

Fractal Design Torrent har et gitter foran, som både får kabinettet til at være flot og have et pænt look. Men det hjælper også med airflow, da blæserne har fri mulighed for at hive luft ind fra fronten. 

airflow chassis 180mm Design torrent case Fractal Prisma tower E-ATX kabinet.jpg

På toppen af kabinettet, er Torrent blevet udstyret med forskellige indgange. Fra venstre mod højde har vi indgang til headset og mikrofon via jackstik, USB-A 3.0, tænd og sluk knap, yderligere en USB-A 3.0, USB-C og til sidst genstart knappen. 

case Fractal airflow torrent chassis 180mm Prisma tower E-ATX kabinet Design.jpg

Tager vi et kig ind i kabinettet, kan vi få et nærmere indblik på opsætningen Torrent kommer med. Selvom der er meget plads til din hardware, så har Torrent ikke meget at byde på når det kommer til at skjule kablerne. 

kabinet Design Fractal airflow chassis tower case E-ATX 180mm torrent Prisma.jpg

Torrent fra Fractal Design kommer med nogle ny udviklet 180 mm blæsere, som skal sikre et højt airflow i kabinettet. Ikke nok med der medfølger de to 180 mm blæsere, så har Fractal Design også valgt at tilføje 140 mm blæsere i bunden. Hvilket gør der fra start medfølger 5 blæsere i Torrent. 

airflow torrent Fractal Prisma kabinet E-ATX case tower 180mm Design chassis.jpg

På bagsiden har vi syv PCIe ekspansions slots. Det er muligt med ekstra tilbehør at montere grafikkortet vertikalt.  

180mm E-ATX Prisma Fractal airflow chassis torrent case Design kabinet tower.jpg

Tager vi et kig bag på, har vi plads til fire 2.5 harddiske i venstre side, og to 3.5 harddiske i højre. Fractal Design har lavet en masse muligheder for kabelføring. Nede i bunden har vi en lille HUB som kan bruges til at samle op til 9 blæsere i et sted, hvilket giver muligheden for færre ledninger, som skal tilsluttes bundkortet. 

kabinet Design Fractal E-ATX Prisma 180mm chassis tower airflow torrent case.jpg

Gitteret er monteret med et kliksystem, hvilket gør det nemt at trykke ud af frontrammen. Når gitteret er afmonteret kan du nemt komme ind til det fine støvfiltre som kan tages ud for rengøring. Eller hvis du skal have skiftet blæserne kan du også nemt få monteret de medfølgende adapter, og have mulighed for at montere 120 eller 140 mm blæsere i stedet.   


Montering af hardware

Vi skal over til at montere noget hardware i kabinettet. Inden da tager vi et kig på det medfølgende ekstra tilbehør. Fractal Design forsyner os med nogle strips, en masse forskellige skruer, en klud, beslag til fronten, hvis vi skal have monteret andre blæsere og til sidst en adapter til at støtte grafikkortet. 

case Design 180mm Fractal tower chassis kabinet E-ATX torrent airflow Prisma.jpg

Strømforsyningen sættes ind fra toppen, jeg har derfor fået fjernet toppen, som har to skruer der skal løsnes. Efterfølgende er strømforsyningen nem at få ned og fastmonteret.  

chassis tower 180mm Prisma airflow torrent E-ATX Design Fractal case kabinet.jpg

Fractal Prisma chassis 180mm case airflow kabinet E-ATX tower Design torrent.jpg

Der er flere måder at gøre brug af kabelføringen, her har jeg valgt at tage kablet til GPU ned igennem toppen. Det kan også være lidt svært at gemme ledningerne fra de forskellige blæsere, da Fractal Design desværre ikke har lavet noget smart system her. Her kunne en lille kant måske have hjulpet på at få kablerne igennem og skjule dem bedre. 

chassis E-ATX case kabinet airflow Fractal Prisma 180mm torrent tower Design.jpg

E-ATX airflow torrent 180mm kabinet tower case Prisma Fractal chassis Design.jpg

Pris

Prisen for Fractal Design Torrent har vi fået oplyst til at have en MSRP på 1476,- DKK. Hvilket er en fornuftig pris og ligger tæt på kabinetter i samme størrelse. 

airflow kabinet E-ATX tower chassis torrent Design 180mm Fractal case Prisma.png

Ønsker du at se flere detaljer omkring Torrent, kan du finde mere på Fractal Designs hjemmeside, ved at klikke på banneret.

Konklusion

Vi skal have afsluttet vores test af Torrent fra Fractal Kabinet. Der er ingen tvivl om at Fractal Design har en høj standard med deres produkter og Torrent er ingen undtagelse. Materialerne som er blevet brugt er rigtig lækre, og det giver et lækkert finish. 

Designet er rigtig flot, og det har stadig givet mulighed for at have et godt airflow i kabinettet. Når det så er sagt, så kunne jeg dog godt have brugt flere muligheder for at få blæst luft ud af kabinettet, og jeg kan også godt blive nervøs for, hvordan det fungere i praksis med varm luft lige op til PSU. 

 Selvom kabinettet ikke er et kæmpe kabinet, har Fractal Design stadig fået gjort så der er god plads og gode muligheder for at fører kablerne rundt. De kunne dog godt lige have givet et par millimeter mere på bagsiden til kablerne. Jeg er heller ikke fan af de har valgt at have glas på bagsiden, da der intet spændende på den side, andet end kabler. Så skulle de have valgt noget helt sort glas i stedet, som så ville skjule kablerne helt. Dette ville stadig bibeholde det her glas finish som er gennemgående i designet. Som tidligere nævnt kunne jeg også godt tænke mig bedre mulighed for at skjule kablerne fra de nederste blæsere.
 Det er så også de konstruktive punkter jeg har kunne finde på Torrent og alt er bestemt ikke dårligt. For de gode ting fylder mest og det gør også kabinettet til et spændende produkt. Fractal Design har tænkt lidt anderledes og nogle af tingene fungere da også rigtig godt. 

Torrent er et kabinet som er nemt at arbejde med og de har lavet mange tiltag, som gør det oplagt hvis du skal lege med køling for de store drenge. Der er blandt andet integreret hul til at fylde væske.  

Jeg slutter derfor testen af med at give Torrent fra Fractal Design en score på 8 ud af 10. De har fat i noget med dette design som er lækkert og med et kabinet som også kan tages med til LAN uden at skulle bruge en trailer. Der er stadig masser af plads til at have en god portion lækkert hardware i den og med en masse muligheder for køling. Desværre er det omkring kablerne som også trækker den lidt ned, og stopper den for mig, her skulle Fractal Design have haft det i fokus, så det var nemt at lave et stilrent look også indvendigt.   

Godt

  • God plads
  • Plads op til 420 mm radiator i front og bund
  • Lækker kvalitet og design
  • Nemt at adskille
  • Gode muligheder for kabelføring
  • Airflow optimeret
  • Støvfiltre i god kvalitet
  • God pris kontra features
  • Optimeret til vandkøling

Knap så godt

  • Mangler noget til at skjule kablerne fra blæserne i bunden.  
  • Ikke meget plads til kablerne
  • (Glas på bagsiden)
  • Mangler flere blæsere til at blæse luft ud

Vores partnere