SFF Build med KIOXIA

KIOXIA Build lager
SPONSORERET INDHOLD Dagens program er et systembuild, sponsoreret af KIOXIA. Her vil jeg bruge et udvalg af deres både hurtige og kompakte lagerløsninger, og samle et system, som på trods af at være kompakt, stadig har masser af kraft og ikke mindst MASSER af lagerplads.

SPONSORERET INDHOLD - Lavet i samarbejde med KIOXIA


M.2 lagerformatet er måske noget af det, som over de seneste år, har været med til at gøre det muligt at klemme mere og hurtigere lagerplads, ind på mindre plads. Når det hele så samtidigt bliver gjort lettere, fordi vi slipper for at rode med kabler, er det svært at være utilfreds.

KIOXIA Exceria Pro M.2 ssd

M.2 er nu både hurtigere og ofte også billigere, end de tidligere tiders 2,5” SSD’er. Med de nye platforme ,hvor både PCIe 4.0, og nu også PCIe 5.0 er ved at være godt på vej ud på markedet, kan vi nyde godt af lynhurtig lager.


Hardware

Dagens system er i den kompakte klasse, med et ITX system. Det er både fordi, jeg personligt synes det er et lækkert format at arbejde med, men også fordi det understreger fordelene med moderne M.2 lager. 

Fractal Design Ridge

Systemet samles i et Fractal Design Ridge kabinet, hvilket betyder, at vi skal bruge både en SFX strømforsyning og naturligvis et ITX bundkort. 

ASUS ROG Strix X670E-I Gaming WiFi.JPG

Bundkortet bliver et featurepakket ASUS ROG Strix X670E-I Gaming WiFi, som på trods af ITX formatet, kan konkurrere med mange ATX bundkort i forhold til features. Det kombineres med en Ryzen 9 7900 CPU. 

AMD Ryzen 9 7900.JPG

Den lavere 65W TDP på den CPU betyder, at den er bedre egnet til et SFF build, end en Ryzen 9 7900X, men med tæt på samme ydelse. 

BeQuiet Pure Rock LP.JPG

CPU’en bliver kølet af en BeQuiet PureRock LP, og får følgeskab af 32GB Kingston Fury DDR5 RAM. 

KIOXIA Exceria Pro.JPG

På lagersiden vil vi udnytte de to M.2 pladser på bundkortet, med en KIOXIA kombination af deres 2TB KIOXIA Exceria Pro PCIe 4.0 M.2 SSD, sammen med en 2TB KIOXIA Exceria Plus G2 PCIe 3.0 M.2 SSD. Det giver et lynhurtigt hovedlager, suppleret med et mere prisbevidst alternativ til sekundært lager. 

KIOXIA Exceria SSD.JPG

Endelig tager vi en 960GB KIOXIA Exceria SATA SSD med også, for at runde familien af og udnytte, at der på trods af det kompakte format, stadig er fin plads til 2,5” SSD’er i Ridge kabinettet. 

ASUS ROG Stric RTX 2080Ti.JPG

Grafikkortet bliver et ASUS ROG Strix RTX 2080Ti grafikkort. Jeg forsøgte med et ASUS ROG Strix RTX 4070Ti kort, men pladsen var lige nøjagtigt for lille til, at det kunne lade sig gøre i Ridge kabinettet. 

ASUS ROG Loki SFX-L PSU.JPG

For at få strøm til det hele bruger vi den nye ASUS ROG Loki 850W Platinum SFX-L strømforsyning. Ud over, at den 850W Platinum Certificerede strømforsyning har rigelig power til alt vores hardware, så er den også både PCIe 5.0 og ATX 3.0 klar. Så hvis vi havde haft plads til vores RTX 4070Ti, ville det være dejligt let, da den kommer med et 12VHPWR kabel som standard.


Samling

Som jeg plejer med mine system builds, så startede jeg også her, med at få tingene på plads i bundkortet. Så den måde er det lettere at flytte det hele til kabinettet, i en samlet enhed. 

KIOXIA Build hardware oversigt.JPG

På ASUS ROG Strix X670E-I Gaming WiFi bundkortet er begge M.2 pladser samlet i en stablet løsning. På den måde er begge pladser placeret på fronten af kortet, og ikke fordelt på forside og bagside, som det ofte ses med ITX bundkort.

Bundkortet understøtter naturligvis også, som alle X670E baserede bundkort, en PCIe 5.0 løsning. Så når KIOXIA er klar med deres PCIe 5.0 M.2 løsninger, så vil dette bundkort være klar til at tage imod endnu hurtigere lager. 

I dette tilfælde bliver det dog PCIe 4.0 og 3.0 løsninger, fra den eksisterende Exceria serie vi bruger.

M.2 stack ASUS bundkort KIOXIA build.JPG

Installationen af begge M.2 SSD’er er dejlig let og hurtigt, takket være den Q-Latch løsning, som findes på bundkortet. Det betyder, at det kan klares uden de små skruer til M.2 installation. 

M.2 2 installeret.JPG

Herfra skulle CPU og køler på plads, hvilket også gik dejligt let. Den nye AM5 platform er let at arbejde med der, og den lille kompakte BeQuiet PureRock LP køler, bruges uden problemer med AM5 platformen. 

KIOXIA Build Ryzen 9 7900 CPU installeret.JPG

Det sidste trin var installationen af RAM, og så var bundkortet med alt hardware, klar til at komme i kabinettet. 

I forhold til kabinettet, foretrækker jeg altid at strippe det så meget ned som jeg kan, for at få god plads at arbejde på. Det er endnu mere på sin plads med et SFF system, da der er mindre plads at arbejde på. 

Tæt pakket bundkort KIOXIA Build.JPG

Heldigvis er Fractal Design Ridge kabinettet dog forsynet med gode muligheder, for at adskille det, så man stort set kun står tilbage med den indre ramme. Herfra er det meget lettere at installere hardware og trække kabler.

Jeg fik strømforsyningen på plads, inden andet kom i kabinettet. På den måde kunne jeg allerede trække og tilslutte en del af kablerne, inden resten af hardwaren skulle klemmes ind. Med en modulær strømforsyning, som ASUS ROG Loki enheden, er det dejlig,t at man kan nøjes med kun at have de kabler man skal bruge. Resten kan gemmes i kassen, og fylder altså ikke i kabinettet unødigt

ASUS ROG Loki SFX-L Strømforsyning på plads.JPG

Ud over strømmen til bundkortet, skulle jeg også trække to kabler til SATA SSD’en, til henholdsvis data og strøm. I den henseende havde en ren M.2 løsning naturligvis været lettere. I dette tilfælde betød det dog ikke det store, da der var plads at arbejde med, og installationen af SSD’en kunne klares uden skruer i Ridge kabinettet. 

KIOXIA Build - hele systemet samlet.JPG

Sidste, men naturligvis meget vigtige detalje, var installationen af vores grafikkort. Selv om et RTX 2080Ti i sin tid, blev betragtet som et fysisk stort kort, så er det ingenting imod de nye RTX 4000 kort fra Nvidia. Så vores ASUS ROG Strix RTX 2080Ti kort kunne uden problemer finde plads i kabinettet. 

Herfra var det blot at bringe kablerne en smule under kontrol og samle kabinettet igen. Tilbage står vi med et system, som med et lille fodaftryk, giver os masser af hardware kraft til gaming og samlet set tæt på KIOXIA 5TB lagerplads, fordelt på M.2 og SATA SSD’er. 

Hele systemet samlet bagside.JPG

Det betyder, at vi har mere en rigelig plads til det store spilbibliotek. 

Hele systemet samlet og klar til gaming KIOXIA Build.JPG

Hvis I vil læse mere om udvalget af KIOXIA lager ,så kan I læse vores anmeldelser her af KIOXIA Exceria Pro PCIe 4.0 M.2 SSD eller KIOXIA Exceria G2 M.2 SSD. Endeligt kan I også læse vores guide til valg af den rigtige SSD lige her: Vælg den rigtige SSD - M.2 eller SATA? PCIe hvad?


Vores partnere