AMD henter ind på Intels CPU-dominans

amd æder terræn mod intel cpu 2020
Intel har stadig en solid føring med hensyn til den samlede CPU-markedsandel, men AMD’s indsats med Ryzen-familien har indsnævret kløften mellem de to konkurrenter i de senere år. Og med kun et par dage tilbage inden lanceringen af Ryzen 5000-series CPU'er, forventes AMD at vinde ekstra terræn i løbet af feriekvartalet og frem.

AMD rapporterede i sidste uge en rekordomsætning på $ 2,80 milliarder, en imponerende stigning på 56 procent sammenlignet med samme periode året før. Finansieringen blev forankret ved bekræftelse af, at AMD erhvervede (FPGA) producenten Xilinx i en aftale til en værdi af 35 milliarder dollars.

statista amd vs intel cpu 2020.JPG

Ifølge nyeste distributionsstatistik fra Statista ramte AMD’s processormarkedsandel 37,3 procent i tredje kvartal. Det er det højeste niveau siden starten af undersøgelsesperioden, som startede i 2012. Intels markedsandel er på 62,6 procent, og dermed laveste niveau i samme periode.

Steams hardware og software survey afslører i mellemtiden, at 25,79 procent af Windows-gamerne ejede en CPU fra AMD i oktober sammenlignet med 74,21 procent, der brugte en chip fra rivaliserende Intel.

I løbet af de efterfølgende fem måneder (siden juni) afslører Steam-data, at tendensen ikke tidligere har været i favør til AMD i denne kategori.

amd vs intel marketshare passmark 2020.JPG

Data fra benchmarks-appen PassMark afspejler i mellemtiden mere, end hvad Statista indrapporterede. I 1. kvartal 2020 (de mest opdaterede tal) stod AMD’s samlede CPU-markedsandel for på 36,3 procent sammenlignet med Intels 63,7 procent andel.

Hvordan tror I 2021 vil tegne sig med ankomsten af Ryzen 5000 serien? Lad os høre fra dig i kommentarfeltet herunder.Source & Image credit:

Statista, Passmark, Steam