Intel indrømmer at de vil være bagud til 2021

IntelTigerLake_575px
Konkurrencen på CPU markedet har været hård de seneste år, og nu erkender Intel åbent, at de er bagud og forventer at være det frem til ihvertfald slutningen af 2021.


På visse områder har de seneste år været hårde for Intel der på CPU markedet har fået hård konkurrence af AMD og deres Ryzen serie af CPUer. 

AMDs seneste Ryzen 3000 serie er prodiceret med en 7nm process, men Intel stadig hænger fast ved 14nm med deres primære produktion. 

Selv om de teknisk set har lanceret 10nm, så er produktionen meget lav og kun rettet imod et relativt snævert segment, og slet ikke det store mainstream marked. 

Intel-George-Davis-1_678x452.jpg

Intels CFO George Davis har på en Morgan Stanley konference talt om en række forskellige emner, men ret centralt var, at han erkendte at selv om Intel nu er i gang med at producere 10 nm, så forventer Intel ikke at være teknisk på højde med deres konkurrenter før i slutningen af 2021. 

fdpGDw8ZVLMGsQhDMnW7RL-650-80.jpg

Til den tid forventer Intel af være klar med deres 7nm process. Indtil da arbejder Intel med at kunne lukke hullet til konkurrenterne på andre måder. Det er blandt andet ved at tilbyde tæt hardware integration til AI og software. Det er en front hvor Intel stadig har en del styrke at bringe til bordet. 

Hvis I er nysgerrige kan I dykke ned i en meget detaljeret gennemgang af hele George Davis’ oplæg på AnandTech lige her.