Gmail med Google Chat-tabs frigivet: Sådan gør du

gmail logo april
Sidste år meddelte Google, at fremtiden for Gmail ville bringe chatbeskeder og grupperum med sig til den eksisterende Meet-videoopkaldsintegration. Funktionen er allerede tilgængeligt for Enterprise Workspace-brugere, og Google åbner nu også for, at private Gmail-konti får en form for "integrerede arbejdsområde."

Denne fusion kommer, da Google ønsker at gøre Gmail til dit nye "home for work". Målet er at lade brugerne få alt klaret på samme side uden at skulle skifte mellem andre faner. Da du sandsynligvis vil have Gmail åbent på skrivebordet, integrerer Google derfor alt her.

Læs også: Sådan bruges iCloud passwords i Chrome på Windows

Gmail har nu fire hovedafsnit. "Mail" og "Meet" har været fast inventar i de sidste par måneder. "Chat" er hvor du kan sende beskeder til individuelle og små grupper, mens "Rum/Rooms" - ligesom deres Slack-ækvivalenter - er dedikeret til mere udvidede samtaler – blandt andet med delt chat, filer og opgaver.

ny-g-suite-gmail.jpg

Dette manifesterer sig som en linje i bunden med fire faner på Android, mens Gmail-sidepanelet i web-version, er opdelt i fire sektioner. De vises som standard, men kan hurtigt Ved at trykke/tappe på en "Chat" åbnes samtalen i nederste højre hjørne af skærmen. Rooms åbner i fuldskærm og erstatter standardlisten med beskeder. Som det ses nedenfor, er en funktion, der kommer senere, muligheden for at have picture-in-picture-mødeopkald i Gmail.

ny-gmail-g-suite-1.jpg

new-gmail-g-suite-2-e1595374737169.jpg

Source: Google

Funktionaliteten af disse to nye faner er identisk med den enkeltstående Google Chat-app, hvor brugere kan slette den dedikerede klient. Ved siden af søgefeltet, som nu kan søge i både "mail og chat", på internettet, er der en statusindikator (Automatisk, ikke tilstede, vil ikke forstyres), med disse kontroller i Gmail-navigationsskuffen på mobilen.

Mange gratis og personlige Google-konti, kan aktivere den nye Gmail med Chat på både Android og web. Denne funktion er endnu ikke tilgængelig for iOS-applikationen. Virksomhedskonti har brug for tilladelse fra deres administratorer.

Sørg for at have den nyeste version af Gmail installeret fra Play Butik for at komme i gang med Google, der i samme omgang advarer om, at du kan opleve fejl og andre problemer, i opstartsfasen.

For at få adgang skal du aktivere Chat "Early Access" på hver af dine Android-enheder og på nettet samt på Google-konti. Aktivering på en enkelt enhed, bringer ikke den nye funktion ud til alle dine Gmail-konti.


 

Sådan aktiveres ny Gmail med Chat, Rooms

Android 

- Åbn Indstillinger (i bunden af navigationsskuffen)

- Tryk på personlig Gmail-konto

- Vælg "Chat (Early Access)" under Generelt

- Klik på "Try it"

- Gmail-app genstartes med tutorial og en prompt til at deaktivere meddelelser fra den enkeltstående Google Chat-app (hvis den er installeret)


Web 

- Gå til mail.google.com/mail/u/0/#settings/chat

- Vælg "Google Chat (Early Access) i stedet for" Klassiske Hangouts "

- Bekræft i popup boksen


Source & Image credit:

Google

 

Vores partnere