Hvorfor du måske bør overveje at opgradere til Windows 11.

Windows 11
Hvis du læser dette, er der en god chance for, at du bruger Windows som dit primære styresystem. Når det er sagt, er det sandsynligvis på tide med en opgradering. Læs videre om hvorfor du måske bør opgradere fra Windows 10 til Windows 11, eller i det mindste overveje det.

Kernen i operativsystemet.

Selvom de fleste forbinder Windows med den grafiske brugergrænseflade (GUI), består styresystemet faktisk af flere forskellige komponenter. De to vigtigste er kernen og brugergrænsefladen. 

Kernen i operativsystemet giver støtte til centrale funktioner som f.eks. hukommelsesstyring, processtyring og computernetværk. Brugergrænsefladen er den del af styresystemet, som du som bruger ser og interagere med. Den giver dig mulighed for at starte programmer, åbne og redigere dokumenter, samt surfe på internettet.

Windows er et operativsystem, der kører på din computers hardware. Det betyder, at det kører den software, der rent faktisk udfører opgaver på din computer. Med andre ord er styresystemet den software, der gør det muligt for dig at bruge din computer.


Den næste version af Windows.

Windows 10 blev officielt udgivet den 29. juli 2015, og det var en større version af Windows. Ikke alene var det første gang, at Windows var tilgængelig som en gratis opgradering (til både pc og mobil), men det var også det største skift til en ny version af Windows siden Windows 8.

I løbet af det næste år udgav Microsoft nye funktionsopdateringer (bl.a. Windows 10 version 1607 i december og Windows 10 version 1709 i august) og leverede også ny hardware med Windows 10. Da den sidste opgradering blev frigivet (i juli 2017), kørte Windows 10 på over 1 milliard enheder.

Den nye funktionsopdatering, som oprindeligt skulle have været frigivet i april 2017, blev forsinket til slutningen af året på grund af en række problemer. Det betyder for dig, at du sandsynligvis har brugt Windows 10 i det seneste år uden egentlige opdateringer. Det er ved at ændre sig.


Windows 11 er her næsten.

Windows 11 Insider Preview blev frigivet til Insiders den 2. oktober 2017. Selvom det stadig er under udvikling (og fortsat vil være det i de næste par måneder), er det et sikkert bud på, at det er det mest funktionsrige preview af Windows nogensinde.

På dette tidspunkt har vi en ret god idé om, hvilke funktioner der vil være i Windows 11. Disse omfatter:

  • Udvidet understøttelse af Windows 7, 8 og 10.
  • Sameksistens med andre moderne styresystemer.
  • Et enkelt styresystem til alle enheder.
  • Nye universelle Windows-apps.
  • Mulighed for at køre 32-bit- og 64-bit-programmer samtidig.
  • Ikke flere browser-plugins fra tredjeparter.
  • Ny søgegrænseflade.
  • Ny app til indstillinger.
  • Ny Dev Mode og Branded Apps.


Windows 8 var et vendepunkt.

Da Windows 8 blev udgivet i 2013, var det første gang, at Microsoft havde redesignet deres styresystem siden Windows XP. Ændringerne var drastiske, og Windows 8 føltes mere som et nyt styresystem end som en opdatering af Windows 7.

Mange brugere var ikke fans af det nye udseende. Det var en drastisk ændring, der brød mange af de mange gamle brugervaner, herunder den måde, som mange programmer var designet på, og hvor let det var at bruge almindelige funktioner.

Disse problemer med brugervenligheden kombineret med det faktum, at Windows 8 blev leveret med Windows 8.1, fik mange mennesker til simpelthen at ignorere den nye platform. Vedtagelsen af Windows 10 har meget at gøre med dette.


Windows 10 er sådan, som Windows vil se ud i fremtiden.

En af de mest spændende ting ved Windows 10 er, at Microsoft har gjort det klart, at det er starten på en løbende opdateringsproces. Det betyder, at vi i modsætning til Windows 7 og 8 ikke vil få en "endelig" version af Windows 10. I stedet vil vi få nye funktioner og funktioner, efterhånden som de bliver tilgængelige.

Med det i mente, er det nemt at forestille sig at vi en dag får en Windows 10-version, der fokuserer mere på sikkerhed og pålidelighed. Det bliver måske ikke i år, men det er helt sikkert noget, som vi kan forvente fremover.


Windows 10 fordele.

Den største ulempe ved Windows 10 er, at det kun er tilgængeligt som en gratis opgradering for Windows 7- og Windows 8-brugere. Det betyder, at du sandsynligvis har brugt en ældre version af Windows i det seneste år (eller længere) uden ændringer.

Hvis det er tilfældet, skal du helt sikkert opgradere til Windows 10 så hurtigt som muligt. Det er også en god idé at dele dit opgraderingstilbud med dine venner og familie, som stadig bruger ældre versioner af Windows.


Windows 10 ulemper.

For de fleste brugere er den vigtigste ting, der vil stå i vejen for at opgradere til Windows 10, at de ikke kan opgradere. Det skyldes, at opgradering til en ny større version af Windows er en stor ting og bør behandles som sådan.

Hvis du ikke kan opgradere med det samme, bør du ikke lade det afholde dig fra at udnytte Microsofts gratis tilbud. Vent i stedet blot, indtil du problemfrit kan opgradere til Windows 10, og udnyt det gratis tilbud fuldt ud, mens du kan.


Konklusion.

Det var alt for nu, og vi håber at denne artikel har hjulpet med at besvare nogle af dine spørgsmål om, hvorfor du måske burde opgradere til Windows 11, og hvad det betyder for fremtiden for Windows platformen.

Som tidligere nævnt er dette kun begyndelsen, og vi vil sandsynligvis se mange flere ændringer i den måde, som Windows fungerer på, i fremtiden.

Vores partnere