iOS 15-hotspots får stærkere WPA3-sikkerhed

iOS 15 Hotspots WPA3 sikkerhed
Brug af din telefon til hotspot på din tablet eller laptop offentligt kan faktisk være sikrere end at oprette forbindelse til et offentligt Wi-Fi-netværk, men det betyder ikke, at dit hotspot er sikkert.

Dette skyldes, at for iOS-hotspots bruger Apple WPA2-sikkerhed, som på ingen måde er svag, men modsat er ret forældet.

Den gode nyhed er dog, at Apple med iOS 15 skifter til brugen af WPA3. Det skal bemærkes, at Apples produkter har været i stand til at oprette forbindelse til WPA3-netværk, siden det blev introduceret, men når det kommer til hotspots, uanset årsag, valgte Apple at bruge WPA2, men det vil ændre sig i iOS 15.

WPA3 blev faktisk introduceret tilbage i 2018 af WiFi Alliance, den første store opgradering siden 2004, hvilket betyder, at det helt sikkert skyldes en opgradering. Når det er sagt, skal skulle den generelle oplevelse være mere eller mindre den samme. Ændringerne her foretages under hjelmen, hvor WPA3 er bedre for dem, der måske vælger at bruge svagere adgangskoder.

Læs også: Mercedes E300 e – Direktørbilen på strøm

Ideelt set skal du bruge stærkere adgangskoder, men hvis du insisterer på at bruge svagere adgangskoder, vil WPA3 have tilføjet sikkerhed, der vil gøre det sværere for angribere at bruge ordbogsbaserede angreb i et forsøg på at gætte adgangskoden.


Source & Image credit:

Apple, WiFi Alliance