Sådan kontrolleres om Windows 10 er aktiveret

Windows 10 februar 2021
Microsoft lancerede Windows 10 tilbage i 2015, men for at nyde de mange integrerede funktioner i Windows 10 skal du aktivere operativsystemet. Uden aktivering kan du ikke downloade vigtige opdateringer eller apps på dit system. Du kan ikke tilpasse skrivebordet. Du bliver periodisk mødt af beskeder, der beder dig om at aktivere din kopi af Windows. Her viser vi dig tre metoder til at kontrollere, om Windows 10 er aktiveret.

For at tjekke om Windows er aktivereret, kan du følge en af de tre nedenstående fremgangsmetoder.


Kontroller aktiveringsstatus gennem systemvinduet

En af de nemmeste måder at kontrollere aktiveringsstatus for Windows 10 er at benytte dig af systemvinduet. For at gøre det skal du følge nedenstående trin:

1. Tryk på tastaturgenvejen Win + X, og vælg "Indstillinger". Alternativt kan du også søge efter "Indstillinger" i Startmenuen.

2. Søg efter ”Aktiveringsindstillinger” i søgefeltet. Alternativt klikke på forstørrelsesglasset ved Windows-ikonet, og indtast ”Aktiveringsindstillinger”

3. Øverst under Windows-sektionen kan du tjekke, hvorvidt din Windows 10-kopi er aktiveret.

Dette vindue viser endda muligheden for at ændre produktnøglen, hvis du nogensinde har brug for den, som når du opgraderer fra den ene udgave til den anden.

Find flere Windows 10 guides


Kontroller aktiveringsstatus via kommandoprompten

Du kan også bruge kommandoprompt til at kontrollere din Windows 10-aktiveringsstatus.

1. For at gøre det skal du trykke på Win + R, skrive cmd og trykke på Enter-knappen for at åbne kommandoprompten. Alternativt kan du også søge efter kommandoprompten i menuen Start.

2. Når kommandopromptvinduet åbnes, skal du indtaste nedenstående kommando og trykke på Enter-knappen.

slmgr /xpr

3. Når du trykker på Enter-knappen, åbner Windows et nyt vindue, der viser aktiveringsstatus. Da jeg bruger Home-udgaven på min bærbare computer, vises den som Core-udgaven. Hvis du bruger Pro-versionen, afspejles ændringen i vinduet.

slmgr xpr.JPG

Det er en af de simpleste metoder til at kontrollere, om din kopi af Windows 10-operativsystemet er aktiveret.


Kontroller, om Windows 10 er aktiveret ved hjælp af Kør

Du kan også bruge en kør-kommando direkte i programmet Kør til at kontrollere status for Windows 10-aktivering.

1. Tryk på Win + R-knapperne på dit tastatur.

2. Skriv slmgr.vbs –xpr i søgefeltet, og tryk på Enter, eller klik på OK. Bemærk, at der er et mellemrum mellem vbs og -xpr.


Vores partnere