Sådan konverteres og gemmes WEBP-filer til JPG

webp til jpeg guide
Webp er et filtypenavn udviklet af Google. Webp er et format, der byder på højkvalitetsbilleder og fylder mindre. Google udviklede dette nye billedformat for at reducere billedets størrelse uden at skulle ofre billedkvaliteten.

Mange websteder benytter sig webp-billedformatet, men problemet er, at webp ikke – out-of-the-box - åbnes i en normal billedfremviser - for eksempel Windows 10 Photos-appen. Løsningen på dette er at konvertere Webp-billedet til JPG.

Herunder gennemgår vi forskellige metoder til konverteringen.


iLoveIMG

iLoveIMG er blandt mine favoritter. Webstedet har tilbyder at konvertere næsten ethvert billedformat til JPG, det være sig PNG, GIF, TIF, PSD, SVG, WEBP eller RAW. Det eneste du skal gøre er at oploade kildebilledet og tryk på knappen "Convert to JPG".

ILoveIMG har et ganske overskueligt brugerinterface, der giver brugeren mulighed for at uploade billeder via Google Drive eller DropBox og konvertere dem gratis. Desuden tillader hjemmesiden også ubegrænsede batchkonverteringer, og du kan tilføje vandmærker til billederne til promovering.


FreeConvert

Et andet gratis site til at konvertere Webp til JPG er FreeConvert. Her har du mulighed for at konvertere Webp til JPG og andre formater, herunder SVG, BMP, GIF, PNG osv.

FreeConvert giver dig adgang til yderligere indstillinger for at justere output-billedstørrelse og baggrundsfarve. Du kan også vælge at komprimere billedet. Der er ligeledes mulighed for batchkonverteringer. For gratis brugere er der en maksimal filstørrelsesgrænse på op til 1 GB.


Tinyimg

Tinyimg kan noget nær det samme, når det handler om at konvertere dine Webp-filer til JPG-format. Du kan uploade og konvertere 10 billeder på samme tid. Den maksimale tilladte filstørrelse er 3 MB hver.

Alt du skal gøre er at oploade kildebilledet, og efterfølgende behandles og konverteres billedet til JPG-format. Når konverteringen er færdig, skal du trykke på knappen “DOWNLOAD ALL” i bunden for at downloade alle filer på én gang.


Aconvert

Et andet populært websted, der tillader batchkonvertering af Webp-filer til Jpg-format, er Aconvert. Du kan uploade så mange filer som du vil i en enkelt session og få det ønskede resultat i JPG-format. Konverteringsprocessen er ret hurtig. Der er dog en ulempe. Du kan ikke downloade alle filerne på én gang og skal downloade hver fil manuelt.

Der er nogle få indstillingsmuligheder, du kan ændre, før du påbegynder konverteringen. Du kan indstille målformatet og ændre billedets størrelse. Når du er tilfreds med indstillingerne, skal du trykke på "Convert Now!” knappen.


OnlineImageTool

OnlineImageTool er en pænt designet online-løsning til konvertering af Webp-billeder til JPG. Der er ingen begrænsninger for brugen af dette websted. Du kan uploade og konvertere så mange filer som du vil til JPG. OnlineImageTool leveres med drag-and-drop-understøttelse.

En smart funktion ved OnlineImageTool er, at det giver dig mulighed for at se komprimering af billedkvalitet i realtid via en slider. Du kan downloade alle de konverterede billeder på én gang i en zip-fil, hvilket sparer tid. Konverteringsprocessen er hurtig.


Image credit: wp-rocket.me

 

Vores partnere