Windows 10 får helt ny Indstillinger-app

C25TDecMZxYhLgJtaTJuuP-650-80 (1)
Det er over otte år siden Microsoft først introducerede et mere moderne indstillings-interface via Windows 8. Selv efter udgivelsen af Windows 10 er der ikke et unikt udviklet interface til Indstillinger, og operativsystemet leveres stadig med Kontrolpanel. Det ønsker Microsoft nu at ændre på med ankomsten af Sun Valley opdateringen.

Tilbage, da appen Indstillinger blev introduceret, sagde Microsoft, at Windows 10 fortsat ville omfatte kontrolpanelet "indtil appen Indstillinger var udviklet". Virksomheden planlagde at migrere alle kontrolpanelindstillinger til Indstillingerne, men det er siden resulteret i trinvise migreringer hvert år i stedet for at afslutte projektet i en samlet opdatering.

Det er endnu uvist, hvad der vil ske med Kontrolpanel i den kommende Windows Sun Valley-opdatering, men det ser det ud til, at den indbyggede moderne Indstillinger-app får en makeover, og den ville være baseret på virksomhedens nye designsprog.

Microsoft arbejder på nye ikoner til forskellige kerneindstillinger i appen Indstillinger. Ideen er at give valgmuligheder som Windows Update i appen Indstillinger, et touch af Fluent Design-spraydåsen og tilføje farve til de ellers ret kedelige og flade systemaccentbaserede ikoner.

Selve appen Indstillinger vil ikke være radikalt forskellig fra den eksisterende version, men Microsoft spicey tingene lidt op med nogle farverige ikoner og et reorganiseret layout. Ligesom Kontrolpanel får appen Indstillinger også en navigationsmenu med alle de primære muligheder som Opdateringer og sikkerhed, Tilpasning, Bluetooth osv.

Disse muligheder vil være synlige, når du navigerer mellem forskellige sider i appen Indstillinger.

Den opdaterede Indstillinger-app introducerer også nye muligheder for at styre operativsystemet. For eksempel arbejder Microsoft på nye indstillingslandingssider for at hjælpe dig med at personliggøre dit touch-tastatur og multitasking-kontroller.

En ny funktion på siden med multitasking-indstillinger giver dig mulighed for at have separate virtuelle desktops til hver skærm. Det betyder, at den ekstra skærm kan have sit eget virtuelle skrivebord, der forbliver upåvirket, selv når du skifter mellem virtuelle desktops på din primære skærm eller omvendt.

Husk, at disse oplysninger er baseret på en tidlig version af den redesignede Indstillinger-app, og planer kan ændres mange gange inden frigivelse.

Vi er dog overbeviste om, at en helt ny Indstillinger-app vil blive introduceret, og den vil have ikoner til alle indstillinger som f.eks. Kontrolpanelet.


Source & Image credit:

Microsoft

Vores partnere