Windows 10 version 21H2 lanceres alligevel i år

Windows 10 version 21H2
Selvom Microsoft har blæst til angreb med Windows 11, vil Windows 10 version 21H2 alligevel lanceres i år med et par nye funktioner.

Tilbage i juni afslørede kilder i markedet, at Microsoft ønsker at opdele anden halvdel af Windows-udgivelsen i to opdateringer: en til forbrugere med store ændringer og en anden til virksomhedskunder, der ønsker at fortsætte med at bruge den nuværende Windows 10 i yderligere et år.

Da vi første gang hørte rygterne om to Windows-opdateringer, vidste vi ikke engang, hvad den næste opdatering til forbrugerne ville blive kaldt. Den 24. juni bekræftede Microsoft, at den næste generation af Windows er Windows 11. Samtidig sagde Microsoft, at de fortsat vil understøtte Windows 10.

Læs også: iPhone 13 serien vil bruge sensor-shift OIS

I oktober frigiver Microsoft Windows 10 version 21H2, også kendt som October 2021 Update. Denne nye funktionsopdatering er til dem, der ikke kan downloade eller installere Windows 11 på grund af nye hardwarekrav, Microsofts langsomme udrulning eller de radikale designændringer.

Microsoft vil fortsætte med at arbejde på Windows 10 indtil 2025, men de ændringer, der kommer til Windows 10 med nye opdateringer af funktioner, vil potentielt ikke være så vigtige som før. For eksempel forventes version 21H2 at blive leveret med et par nye funktioner, herunder nye kontroller til Windows Hello.Nye funktioner og forbedringer

Med Windows 10. maj 2021-opdateringen (version 21H2) understøttede Microsoft understøttelse af flere Windows Hello-kameraer, når der registreres eksterne og indbyggede Windows Hello-kompatible kameraer på enheden.

Fra og med version 21H2 kan du bruge et eksternt Windows Hello-kompatibelt kamera, når din bærbare computer er lukket eller docket. Dette i henhold til det opdaterede supportdokument.

I et andet dokument forklarede Microsoft, at TPM-attestering understøttes på Intel TPM Tiger Lake-platforme med Windows 10 21H2 eller højere.

For virksomhedskunder gør Microsoft det nemmere at administrere Features on Demand (FOD) og sprogpakker, når du bruger WSUS eller Configuration Manager. I version 21H2 kan ikke-administratorer også tilføje både et displaysprog og dets tilsvarende sprogfunktioner.

Ligeledes menes det, at Microsoft også arbejder på forbedringer af Universal Print og implementeringsfunktioner som Windows Autopilot.

Fremtiden for Windows

Som nævnt leveres den anden mindre opdatering til Windows 10 som 21H2 til både forbrugere og virksomheder i oktober. I lighed med opdateringen fra maj 2021 vil årets anden mindre opdatering blive leveret via traditionelle Windows Update-kanaler, og den vil være baseret på aktiveringspakken.

Med andre ord opdaterer version 21H2 din enhed til Windows 10 Build 19044 (op fra Build 19043). Denne mindre opdatering vil lade virksomhedsbrugere udsætte det nye redesign af Windows 11, og Microsoft vil understøtte virksomhedsudgaven af version 21H2 i et par år frem. 

På den anden side udleveres Windows 11 kun til udvalgte forbrugere med understøttet hardware senere på året. Imidlertid forventes Windows 11 bredere udrulning først i begyndelsen af 2022.


Source & Image credit:

Microsoft

Vores partnere