Windows 10. maj 2021 opdatering er frigivet

Windows 10 maj 2021 frigivet
Windows 10. maj 2021 opdateringen er nu tilgængelig, og udrulning forventes at accelerere i de kommende uger. Hvis du har en kompatibel enhed, og du ikke kan vente på, at implementeringen er afsluttet, er der tre måder at downloade og installere opdateringen fra maj 2021 lige nu: Windows Update, Media Creation Tool og Update Assistant.

Den trinvise udrulning af opdateringen til Windows 10 funktionen afhænger af en række faktorer. Dette inkluderer din geografiske placering, hardware og softwarekompatibilitet. Flagskibsprodukter fra Microsoft, Dell, HP, Lenovo og mange andre nylige enheder bør kunne få funktionsopdateringen nu, men listen vil sandsynligvis hurtigt blive udvidet.

Med Microsofts egne ord er Windows 10 version 21H1 i øjeblikket udrullet til udelukkende til 'seekers'. Dette betyder, at du kun modtager opdateringen, hvis du manuelt klikker på "Kontroller for opdateringer" og derefter vælger "Download og installer nu".


Hvad er nyt og forbedret i Windows 10's opdatering i maj 2021

I henhold til den officielle changelog kan brugerne nu endelig aktivere Windows Hello multicamera support. Dette fungerer, når både eksterne og interne Windows Hello-kameraer er registreret.

På samme måde foretager Microsoft også forbedringer af performance til Windows Defender Application Guard. Ligeledes har Microsoft introduceret yderligere ydeevneforbedringer til Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC).


Chromium Edge erstatter Edge Legacy

I denne version bliver Microsofts Edge Legacy-browser endelig erstattet helt med den Chromium-baseret Edge. Chromium Edge blev først udgivet i januar sidste år, og Microsoft havde meddelt, at de på et tidspunkt ville erstatte den Chromium-baseret Edge browser.

Windows 10. oktober 2020 opdatering leveres med både Edge-versioner og en version til brugere, der kører ældre versioner, der måtte downloade Chromium Edge manuelt. Med maj-opdateringen fjerner Microsoft den gamle browser, og forretningsbrugere kan fremadrettet ikke køre de to versioner af Edge side om side.

Windows 10 apps, der er baseret på EdgeHTML, fungerer dog fortsat i maj 2021 opdateringen.

 

Source: Microsoft

Vores partnere