Windows 95 Easter egg afsløret efter 25 år

Windows  easter eggs  25 år
Påsken 2021 banker på, og i denne forbindelse kommer denne nyhed på et perfekt tidspunkt. En Windows-hacker har fundet endnu ikke afsløret Easter eggs i Windows 95 Internet Mail-applikationen - femogtyve år efter, at softwaren blev frigivet.

Når der udvikles software, er det ikke ualmindeligt, at udviklere inkorporerer en skjult funktion, besked eller endda et miniature-spil, som brugerne kan opdage ved at udføre bestemte handlinger i et program.

Fordansket til påskeæg bringer de små hemmeligheder altid smil på læben, da de giver et lille indblik i et normalt hektisk softwareudviklingsmiljø.

De nyopdagede Easter eggs i Windows 95s Internet Mail-program blevet opdaget af Windows-hacker og udvikler, Albacore, der åbner et hemmeligt vindue og viser en rulleliste med udviklerens navne.

Før denne opdagelse er der ingen officiel omtale af dette Easter egg, hvilket betyder, at det har været uopdaget i næsten 25 år.

"It's never too late to find easter eggs. Happened to notice what looks like a never before seen easter egg in Windows 95's / IE4's Internet Mail. You have to open its About window, select one of the files, and type MORTIMER. Names of the program's developers will start scrolling,", lyder det i et tweet fra Albacore.

For at få adgang til det velbevarende Easter egg, skal brugerne starte Internet Mail, klikke på Hjælp og derefter Om. Når skærmbilledet Om åbnes, skal du klikke på den anførte comctl32.dll-fil, så den bliver fremhævet, og derefter skrive MORTIMER på dit tastatur. 

Efter at have skrevet”'mortimer”, vises et lille vindue, der begynder at liste Internet Mail-udviklerens navne, som vist i videoen 


Windows 95 Team og NT4 Team easter eggs

Ud over Easter eggs, der findes i Internet Mail, delte Albacore også en video af et tidligere kendt Windows 95's produktteam Easter eggs, der viser alle operativsystemets udviklere.

Se videoen HER

Albacore fortalte, at dette kunne tricks til aktivering ved at oprette en mappe med navnet "and now, the moment you've all been waiting for" og omdøbe det til "Microsoft Windows 95 Product Team!"

For at gøre det lettere at aktivere dette Easter egg, patchede Albacore en shell32.dll, så funktionen kunne aktiveres ved at åbne en mappe ved navn 'Clouds' som vist i videoen.

Hvis du spillede spil i de gyldne  Windows 95 dage, vil det at se denne video bringe en følelse af nostalgi med sig, når du lytter til MIDI-musikken, der afspilles i baggrunden.

 Albacore delte også video af Windows NT 4.0-teamets Easter egg, der blev fundet i beta-builds af NT 4.

 Albacore.JPG


Source & Image credit:

Albacore

Vores partnere