Cooler Master CK352: Test

Cooler Red aluminium CK352 keyboard gaming keycap Master sleek mechanical dual full-size
Cooler Master har 30 års jubileum, og i en af vores tidligere artikler gennemgår vi nogle af de ting som er på vej. Men Cooler Master har ikke holdt sig kun til de ting, som vi gennemgår. Vi har fået lov til at tage et nærmere kig på en af de tasturer som de udgiver, nemlig CK352. Et full-size mekanisk gaming tastatur.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne på CK352 fra Cooler Master. Jeg har været forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet nogle oplysninger frem.

Specifikationer på CK352 

 • Type: Fuld-size
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: Mekaniske kontakter (red/blue/brown)
 • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
 • Tilslutning: Kabel USB-A 
 • Polling Rate: 1000 Hz
 • Response Rate: 1ms
 • Profil i indbygget hukommelse: Ja
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja 
 • Software: Nej
 • Dimensioner: 454.6 x 142.6 x 35.96mm
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 905 gram
 • Kompatible styresystemer: Windows

Rundt om CK352

CK352 fra Cooler Master kommer i en sort og lilla æske. På fronten har vi et billede af selve tastaturet, og nede i venstre hjørne har vi navnet. Øverst i venstre hjørne har vi Cooler Master logoet, og i modsatte hjørne har vi et RGB logo. Vi kan også se at det er modellen med røde kontakter som vi har modtaget til test. 

aluminium CK352 Cooler keyboard keycap Red sleek full-size Master dual gaming mechanical.jpg

Vender vi kassen om, får vi flere informationer omkring de nøgle funktioner som CK352 kommer med. Tastaturet kommer med pålidelige kontakter, som skulle kunne holde til 50 millioner klik. RGB lys både bag kontakterne, men også i kanten af tastaturet. Udover det har Cooler Master valgt at kombinere sort og grå farver på tastaturet for at skabe et design, som passer både på kontoret, men også i hjemmet. 

keycap dual full-size aluminium Master Cooler sleek gaming keyboard Red mechanical CK352.jpg

Får indholdet ud på bordet, har vi udover selve tastaturet, en manual og et lille værktøj til at tage tasterne af tastaturet. Da tastaturet er med ledning, får vi ikke en masse ekstra tilbehør med. 

gaming CK352 Red sleek dual mechanical keyboard aluminium full-size Cooler keycap Master.jpg

CK352 har et meget standard design, når vi kigger overordnet på det. Der hvor det skiller sig en smule ud, er med de grå og sorte taster, som bryder designet. Kabinettet til tastaturet er i børstet aluminium og skaber et flot design i sin helhed. Det giver også en ekstra vægt til tastaturet, og sørger for at holde kvaliteten oppe. 

sleek keycap Cooler full-size keyboard dual CK352 mechanical aluminium Red Master gaming.jpg

I hjørnet har vi et Cooler Master logoet, vi får dog ingen multimedie funktion eller macrotaster, som tit ses på de større tastaturer. Her har Cooler Master valgt at ligge funktionerne ind i FN tasterne. 

CK352 dual keycap full-size sleek Red mechanical gaming Master aluminium keyboard Cooler.jpg

Da CK352 er et kablet tastatur, har Cooler Master valgt at kablet skal være fast monteret. Ledningen er af ”almindelig” plastik, hvilket godt kan virke som en måde at spare lidt på materialerne. Jeg oplever at det er blevet populært fra producenterne, at have aftagelig ledning, selv ved kabling eller gør mere brug af paracord kabler eller ligne. Her har Cooler Master valgt at gå en anden vej med CK352, hvilket godt kan gøre den mister lidt af premium looket.  

keyboard Master full-size Cooler aluminium CK352 keycap gaming dual mechanical sleek Red.jpg

Vender vi tastaturet rundt, har vi på bagsiden en belægning til at holde tastaturet fast. Det er også muligt at justere højden med de fødder som er monteret på tastaturet, og derved få lidt skråning på. 

mechanical sleek keycap Red full-size Cooler gaming dual Master keyboard aluminium CK352.jpg

Selve tastaturet har en lavere profil i forhold til hvad vi ser på mekaniske gaming tastaturer. Dog gør de mekaniske taster, at det er ikke noget som mærkes voldsomt, og det kunne have hjulpet med en håndledsstøtte, til at skabe mere komfort under brug.  

Cooler mechanical sleek Red keyboard CK352 Master keycap full-size aluminium gaming dual.jpg

Testen – Brugen og komfort

Vi er nået til testen, hvor CK352 fra Cooler Master skal igennem den daglige brug. Jeg har taget min tastatur jeg normalt bruger væk, og CK352 har nu fået en fast plads ved computeren. Vi skal have den igennem lidt spil og almindeligt kontor brug, for at se hvordan følelsen og ydelsen er. 

Med de røde taster kommer et blødt og kontant tryk under brug. Tasterne har en god højde og vinkel, til hurtigt og nemt at kunne skrive på tastaturet. Selve komforten er rigtig god, men jeg kunne dog godt mangle en håndledsstøtte for at skabe mindre mellemrum, mellem bord og tasterne. 

Den gode oplevelse gik igen, da tastaturet blev brugt under gaming. Tasterne er igen hurtige og pålidelige. Her formår CK352 at klaret opgaven uden problemer, og hele komforten og den hurtige respons, gør også det er et tastatur som nemt kan klare sig både om det er ved arbejdscomputeren eller spil computeren. 

CK352 formår at give et godt indtryk under testen, hvor den hurtige respons, et lineær klik gør at tastaturet lever op til forventningerne. 

full-size keyboard mechanical Cooler Red keycap dual CK352 aluminium gaming Master sleek.jpg

Pris

Jeg har været på nettet for at finde prisen på CK352 fra Cooler Master. Med en pris på 639,- DKK, ligger vi i den lave ende når der er tale om et mekanisk tastatur. 

aluminium Red mechanical dual Cooler Master keycap full-size CK352 keyboard gaming sleek.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring CK352 fra Cooler Master kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

CK352 givet et indtryk af et tastatur som kan lidt af det hele, og alligevel står man hurtigt med følelsen af at mangle noget. Personligt kan jeg godt lide at have nogle særskilte knapper til at kunne styre medielyden. Det giver for mig bedre styring, og jeg kan nemt klare opgaven, uden at skulle bruge en FN tast. 

Der hvor jeg syntes CK352 adskiller sig markant, er selve designet som skaber et anderledes look, end hvad vi normalt ser hos producenterne, udover det så sørger de stadig for at komme med et produkt som udsender lidt kvalitet ved udseendet, blandt andet ved de tofarvede taster, og aluminiumsrammen, og RGB belysning i kanten af tastaturet, alt dette for en pris som de fleste kan være med på. 

CK352 er et tastatur som igen kommer med en god kvalitet, lige fra materialerne til farverne. Hvor tastaturet hurtigt kan sende et andet billede af end den pris som Cooler Master har sat. Men der er heller ingen tvivl om at den lave pris kommer med nogle tiltag, for det gør også at vi kommer til at sige farvel til blandt andet en håndledsstøtte, som kan skabe en bedre komfort under længere tidsbrug. 

Udover det så mangler jeg også at CK352 have monteret en multimediestyring, sammen med nogle makro taster. Udover det så har CK352 fast monteret et kabel, som her kan virke lidt billigt, på trods af det kun er en ledning. 

Jeg ville men Cooler Master godt kunne have hævet prisen end smule, og stadig have et relevant produkt i CK352, hvis de havde hævet kvaliteten på nogle af de punkter, og for at tastaturet havde hævet sig endnu mere, fremfor at være få skåret detaljerne fra.Selve RGB i kanterne, gjorde ikke rigtig noget for mig, selvom ideen er god og farverne er flotte. Så gemmer farverne sig i tastaturet, og gør det ikke rigtig ses, medmindre du står med lidt afstand til tastaturet. 

CK352 kommer ikke med software, hvilket både kan have fordele og ulemper med sig. Det gør selvfølgelig at du er bundet til de funktioner som tastaturet har i forvejen, men det gør også at det er et tastatur som byder på plug and play, uden du er tvunget til at have software installeret, hvis du skulle tilslutte tastaturet til en anden computer end din egen. 

Jeg slutter testen af med at give CK352 en score på 8 ud af 10, sammen med ”Safe buy”. For selvom jeg manglede lidt ekstra på tastaturet, så kommer CK352 med en attraktiv pris, hvor du stadig får kvalitet for pengene. Dette gør CK352 meget relevant for den budget orienteret eller den nye gamer, som nemt kunne gøre et godt køb her, fremfor at bruge pengene på et billigt alternativ i den lokale dagligvare butik. 

Pros

 • Anderledes design (grå og sorte kontakter)
 • Mekaniske kontakter
 • Flot RGB-Belysning
 • Solide knapper
 • Pris
 • God respons
 • Aluminium

Cons

 • Ingen Makroer
 • Ingen selvstændig mediestyring 
 • Mangler håndledsstøtte
 • Fast monteret kabel

Score: 8 + Safe Buy

Cooler Red aluminium CK352 keyboard gaming keycap Master sleek mechanical dual full-size.jpg 

Vores partnere