MSI X99S XPower AC

Tweak.dk har lige gennemført vores 2014 showbuild, og i denne omgang baserede vi designet på et gult og sort farvetema. Til dette brugte vi MSi\'s seneste skud på stammen i XPower serien, nemlig X99S XPower, som vi derfor også skal have lavet et review er.

MSi X99S XPower er et virkelig frækt bundkort med en lækkert design, der kan slå benene væk under enhver seriøs PC-bygger. Følg endelig med, hvis I er interesseret i at se meget mere om X99S XPower.

Efter vores seneste showbuild er det nu blevet tid til at kigge på hjertet i det hele, nemlig MSi X99S XPower bundkortet. Udover at være et megalækkert bundkort byder det også på mange fede features såsom Audio Boost lydchip, M.2 Turbo sokkel (32 Gbps), Dual Intel Gigabit NIC og meget mere, som I vil kunne se mere til senere. XPower er MSi\'s svar på toppen af poppen, når det gælder bundkort til de mest entutiastiske og hardcore overclockingnørder. Hvad det egentlig har at byde på, finder vi ud af om lidt.

 

 

Få overblikket:

  • Support for Haswell-E CPU\'er
  • Support for DDR4
  • OC Genie 4
  • 12 strømfaser til CPU
  • Designet til overclockere
  • Designet til multi grafikløsninger
  • Audio Boost lydchip
  • Military Class IV komponenter
  • AC Wi-Fi modul
  • 7.1 optisk lydudgang

 

Specifikationer:

 

 

 

Features:

 

 

MSi har selvfølgelig brugt deres velkendte Military Class IV komponenter, og i denne omgang består kondensatorerne af meget små, men højtydende Hi-C Caps lavet af Super Ferrite Choke, der sikrer lavere arbejdstemperatur og derved længere levetid. Alle kondensatorerne er påsat en sort kappe, så de blender godt ind i bundkortets farvetema.

 

 

Man har holdt ved MSi\'s velkendte Audio Boost teknologi, der består af en Realtek lydchip og dobbelte forstærkere, som munder ud i 7.1 surround sound med optisk udgang.

 

 

Som det første chipset nogensinde understøtter X99 DDR4 ram, og det er derfor ikke bagudkompatibelt med DDR3 moduler.

 

 

Med sin Turbo M.2 port kan fremtidens SSD\'er bare komme an, da X99S XPower kan klare op til 32 Gbps via M.2 porten. 

 

 

X99S XPower er skabt til multi grafikløsning, og med den rette CPU kan systemet også klare firevejs SLi og CrossFireX.

 

 

 

 

MSi\'s overclocking bundkort, og især XPower kortet her, gør overclocking og ligeså backflash af OC til en leg med sine onboard knapper og thermal armors, der hjælper til at klemme arbejdstemperaturen godt ned. Som noget ekstraordinært følger der et armor cover med til deliddede CPU\'er samt en LN2 backplate, hvis man ønsker at overclocke ud i ekstremer.

 

 

Onboard USB2.0 port gør det overdrevet nemt at backflashe BIOS, gemme BIOS indstillinger eller bare gemme benchmark-scores direkte til et USB stick.

 

Med sine VPOINT kontrolpunkter er det muligt at aflæse bundkortets præcise spændinger til forskellige dele af bundkortet med et særskilt voltmeter.

 

Dette udgør egentlig kun en del af de mange features, men jeg har plukket de, i mine øjne, vigtigste dele ud og gennemgået dem. I kan selvfølgelig se dem alle på MSi\'s hjemmeside. Nu er tiden imidlertidigt kommet til, at vi skal have pakket MSi X99S XPower AC ud.

 

 

 

X99S XPower AC kommer i en fuldstændig stilren kasse, der er udført i samme fede farvetema som bundkortet, nemlig sort og gul. Kassen er flot lavet med en helt sort baggrund og et stort, gult "X" på fronten, mens der på bagsiden er få detaljer og features udplukket om kortet. Det eneste, som MSi har været interesseret i at fremhæve er, at det er et bundkort skabt til overclocking og vilde setups.

 

I æsken finder vi:

  • MSi X99S XPower AC
  • Brugermanual
  • Quick Start Guide
  • Kabel klistermærker
  • MSi produktoversigt
  • MSi Gaming Doorhanger
  • Seks SATA kabler
  • AC Wi-Fi antenner
  • SATA + Molex -> PCI udvidelsesslot (Giver strømudtag til eSATA og Molex)
  • LN2 Armor Cover
  • OC Backplate til vand- eller LN2 køling
  • MSi 8 GB USB stick med drivere
  • To lange- og to korte SLi broer
  • Stik til VPOINT målepunkter
  • Fan stander, der kan holde en blæser over kortet

Det var ellers noget af et bundle. Man er vist ikke i tvivl om, at der er tale om et highend bundkort i OC topklassen.

 

 

Fronten er, som vi også så det med de to foregående X99 tests, en låge, der giver direkte adgang til at kigge indenfor til bundkortet. På indersiden af lågen finder vi flere specifikationer om kortet.

 

 

Og sådan ser bundkortet altså ud i al sin enkelthed. Det er brandlækkert med sit sorte og gule farvetema. At man har valgt at bruge indfarvede kondensator-caps fuldender også bare designet maksimalt. Det er et fuldstændig gennemført bundkort, og jeg elsker det fuldt ud.

 

 

Strømstyringsheatsinken er slet ikke så lille endda, og som billedet viser, så er der tale om et bundkort med hele 12 strømfaser til CPU\'en, så vi kan i hvert fald være sikker på, at den ikke løber tør for strøm med dette bundkort.

 

 

 

Chipsetheatsinken sidder sammen med denne lille ekstra XPower køler, og der er ligeså lys i XPower logoet.

 

Alle heatsinks på X99S XPower har den ting til fælles, at de er voldsomt store og brandlækre at se på. Der er ingen tvivl om, at de nok skal flytte noget varme, når det gælder.

 

 

Det er muligt at installere op til 4-vejs GFX-løsning på XPower kortet, og med den rette CPU indeholdende 40 PCIe baner, kan man altså køre 16x, 8x, 8x, 8x.

 

 

Audio Boost er navnet på MSi\'s svar på en modificeret Realtec ALC1150 lydchip. ALC1150 er Realtek\'s topnotch model indenfor lydchips, og den er forsvarligt og omhyggeligt pakket ind i et Audio Boost EMI-skjold, som beskytter mod statisk støj. Lydchippen er ligeså adskilt fra resten af bundkortet via en LED-linje i kortet. Den separate del af PCB\'et er ligeså med til at beskytte mod interferens.

 

Audio DAC\'en kan klare 115 dB(A) på en opsætning med dobbelt amplifier, mens headphone-amp\'en kan klare headsets op til 600 Ohm.

 

 

DIMM soklerne er som tidligere nævnt beregnet til DDR4 ram. Bundkortet kan klare op til 64 GB DDR4 med en maksimal hastighed på 3333 MHz. Kanalerne kører i Quad Channel Mode, og der er i alt otte kanaler.

 

 

I det ene hjørne, under de nederste fire DIMM sokler, finder vi bundkortstyringen til OC/OC Genie 4 samt vippekontakter til at tænde og slukke PCIe porte og kontakter til at skifte til Slow Mode/LN2 køling. Vi har også et debugging LED display, der ved normal drift viser CPU temperaturen. Slutteligt har vi udgangene til VPOINT\'s.

 

 

Ved siden af USB2.0 headerne finder vi et par interessante ting i form af to onboard SATA3 porte, flipswitch til Single BIOS mode, onboard USB2.0 port* og en USB3.0 header.

 

* Ideel til installation af drivere, Windows eller til lagring af benchmarkscores. USB stick medfølger.

 

 

Ved siden af chipset-heatsinken finder vi otte SATA3 porte samt mulighed for SATA Express, og alt i alt giver det os ti SATA3 porte, hvilket også er toppen for X99 chippen. Alle portene kører gennem chipsettet. Yderst til højre gemmer der sig endnu en USB3.0 header. Denne er endvidere vinklet 90 grader.

 

 

Først og fremmest: "Undskyld!" Jeg aner ikke, hvad kameraet helt præcist har forsøgt at fokusere på her, men det skulle vist have taget en slapper med snapsen, tror jeg.

 

Det er selvfølgelig bundkortets Turbo M.2 sokkel, der kan klare helt op til 32 Gbps, så der er mulighed for tilslutning af meget hurtige M.2 diske eller tilsvarende andre udvidelseskort, da der er en god, stor båndbredde at arbejde med.

 

 

Ved meget store grafikopsætninger er det muligt at tilslutte ekstra molexstrøm gennem dette onboard molexstik, som fodrer strøm direkte til VGA soklerne.

 

 

Til sidst har vi selvfølgelig I/O panelet at se til, og her finder vi fra venstre mod højre:

  • PS/2 port
  • To USB2.0 porte
  • Clear CMOS knap
  • Ti USB3.0 porte og dual Intel Gigabit NIC porte
  • AC Wi-Fi modul
  • Udgange til lydchippen samt optisk

Dermed er gennemgangen også vel overstået, og det var ikke så lille en mundfuld denne gang. På næste side presser jeg noget saft gennem bundkortet og CPU\'en, så vi kan se, hvad det egentlig yder.

Vores partnere