Fitness gadgets og apps du ikke kan undvære

ScreenShot20160825at84534AM
Selvom kommende studiestart eller arbejdet tager meget af vores tid, er der ingen undskyldninger for ikke at holde dig i form, eller komme med søforklaringen om du glemte at træningsaftalen med gut/gutinderne.


Der findes masser af smartwatches, der kan hjælpe dig med at blive mindet om at gå en tur efter at du har siddet foran din computer for længe. Der er også udstyr, som du kan tage med dig på dine løbeture for at gøre den udmattende øvelse mere tålelig.

Når vi sammenstillede denne liste, tænkte vi ikke kun på, hvad der kunne gøre dine træning sjovere og mere produktiv, men også enheder og tjenester, der hjælper dig med at forblive på toppen af dit fitnessprogram. Disse inkluderer apps, hjælper med at styre din diæt eller træningsplaner. Nogle af disse muligheder er endda gratis.

Her er vores liste af forslag.

Aftershokz

aftershokz titanium.JPG

Træning om musik, er for mange et helt uundværligt mix. Ved at være opmærksom på dine omgivelser, både for sikkerhed og socialt samvær, når du er på farten, er her hvor AfterShokz Aeropex Open-Ear Wireless Bone Conduction kommer ind i billedet. De tilbyder en lækker balance at sørgefor musikken flyder ind i dine ører under træningen, og samtidige holde styr på, hvornår nogen eller noget er på vej i din retning. Lyden leveres gennem dit kind og kæbeben uden at blokere adgangen til dit ydre øre. Resultatet er ideelt til sikkert at multitaske din vej gennem træningslivet uden at skulle opgive din ynglings musik.

Aftershokz har en række muligheder, afhængigt af dit budget. Aeropex er den nyeste Bluetooth model og kan tilbyder god lyd i en let og vandtæt pakke. For dem, der har et budget, er den langt billigere Titanium-model lidt tungere (med en større pasform, og har mere fokus på taktil vibration.

Prisen starter omkring 500 kroner.

Apple Watch Series 4

bebf7dd1-afbb-4412-9762-297f5f112327.jpg

Smart gadgets og træning, så kommer vi altså ikke uden om Apple og deres Watch serie 4.

Apple Watch er nået langt siden sin debut i 2015, og med Series 4 gjorde Apple deres wearable endnu bedre end den tidligere model takket være en større, kant-til-kant skærm; længere batterilevetid; mere nøjagtig step-tracking; og en elektrokardiogramtest, der kan registrere uregelmæssig hjerteslag. Det er ud over at være vandafvisende, også i stand til at arbejde sammen med tusinder af populære apps, hvilket er det, der gør serie 4 til en næsten fuldendt løsning.

Apple Watch Series 4 starter ved omkring 3000 kroner for 40 mm modellen eller omkring 3300 kroner, hvis du vil have den større 44mm skærm. GPS + Cellular versionen, som giver dig mulighed for at foretage opkald fra Watch uden en parret iPhone i nærheden, koster omkring 6000 kroner. Hvis du allerede har en iPhone, bør du vælge GPS-udgaven, da du stadig kan foretage opkald fra din wearables, så længe din smartphone er inden for rækkevidde.

Beats PowerBeats Pro

powerbeats pro trådløs.JPG

PowerBeats Pro er super fede trådløse hovedtelefoner med fantastisk lyd, en tætsiddende pasform og en klippestabil Bluetooth forbindelse takket være Apples egen H1 chip. Hertil er pasformen virkelig gennemtænkt, og der skal meget rusken til at få dem af. Derfor er de et godt valg til både workouts og løb. Der findes billigere wireless buds på markedet, men kombinationen af den samlede lydkvalitet, pålidelighed og batteriets levetid, er PowerBeats Pro svære at konkurrerer med. Plus, er PowerBeats Pro ret lækkert designet.

Prisen for PowerBeats Pro starter omkring 2000 kroner.

Fitbit Versa

fitbit versa.JPG

Denne Apple Watch lookalike er faktisk ret smuk i sig selv, især hvis du får den med en roseguld kasse og lilla strop. Fitbit Versa er altså også et kraftfuld fitness-tracking smartwatch, der er ideel for dem, der interesserer sig mere for deres træning end at kunne svare på beskeder fra deres håndled. Du kan spore en række forskellige aktiviteter, herunder svømning, og henvise til Versas indbyggede træningsvejledninger, hvis du har brug for inspiration til træningen.

En mere budgetvenlig udgave er Fitbit Versa Lite, der kan mere eller mindre det samme, men mangler et gyroskop til at tælle omgange i svømmehallen, en højdemåler, for ikke at nævne Wi-Fi, lager til musik og on-screen tutorials. Derfor anbefaler vi Versa i stedet for, hvis du har budgettet.

Fitbit Versa koster omkring 1300 kroner.

MyFitnessPal

1_98PWDiUs2jbidYKjtkl6TA.jpeg

MyFitnessPal er en af de nemmeste og mest funktionelle fitness apps på markedet på nuværende tidspunkt. Det kan endda scanne stregkoder og indtaste ernæringsoplysninger og kalorier til dig. Appens startniveau version forbliver gratis, selvom funktioner fortsat tilføjes. Du kan derfor vælge at lade muldvarpen bløde $ 9,99 pr. måned for premium versionen og annoncerne forsvinder, og du kan tracke dine makroer mere præcist.

Nike+ Run Club App

ScreenShot20160825at84534AM.png

Nike's Run Club app, som er tilgængelig gratis på iOS og Android, kan hjælpe dig med at holde dig i form ved at holde styr på din statistik og tilskynde dig til at forblive i god form. Programmet, der er rettet mod casual og løbere læbere, bruger din smartphones GPS til at spore dine løb og oprette tilpassede coachingplaner baseret på disse data. Du kan overvåge din daglige, ugentlige og månedlige fremgang via appen, og der er mulighed for at sætte specifikke mål på (som en personlig tid til at slå 5K rekord) samt få lydstyrede træning fra Nike eksperter.

Nike giver dig også belønninger, jo mere du bruger Run Club appen, kan føre til tilbud om specielle versioner af løbesko og gratis billetter til sportsbegivenheder. Det hele er en del af virksomhedens større plan for at tilskynde os til at være aktiv.

Samsung Galaxy Watch Active

samsung galaxy watch active.JPG

Samsungs wearables tracker din aktivitet som vi kender fra Fitbits og Wear OS ure, og efter vores mening, er Samsungs wearables et skridt foran på flere punkter. Galaxy Watch Active er Samsungs mest budgetvenlige smartwatch, og har blandt andet fokus på at være proaktiv, og minde dig om at stå op og bevæge dig, når du har været inaktiv i en time. Ved at beregne din hjertefrekvensvarians kan Watch Active også måle dine stressniveauer, og anbefale dig om noget så simpelt, som at trække vejret ordenligt.

Derudover tracker enheden din søvn, giver dig mulighed for at diktere eller indtaste e-mail og tekstbesvarelser. Plus, det varer to til tre dage på en opladning. Til dem af jer med større budgetter bør overveje Galaxy Watch, der indeholder en nyttig drejelig ramme, der gør navigering i Tizen OS interface lettere og mere præcis. Det har dog et mere maskulint look, så hvis du vil have noget mere neutralt, er det bedre at holde sig til Watch Active.

Samsung Galaxy Watch Active koster omkring 1600 kroner.

Image credit & Kilde

Nike, Samsung, Apple, Fitbit, MyFitnessPal, Beats Powerbeats Pro, Aftershokz