GeForce RTX 3080 og 3090 kommer måske før ventet

7nm gpu rtx 3080 nvidia reddit credit
Indikationer peger i retning af, at GeForce RTX 3080 og 3090 kommer før ventet. Kilden er endnu en gang Igor's Lab, og her omtales, at masseproduktion af GeForce RTX 3080 og 3090 allerede vil ramme i august.


Nvidias RTX 3000 serie vil blive afsløret i løbet af få måneder, men takket være nye rapporter har vi nu en bedre idé om, hvornår grafikkortene muligvis ankommer.

Kilden, der er eftersigende har insider viden, fortalte Igor's Lab, at Nvidia i øjeblikket er i Design Validation Test-fasen med deres nye RTX 3080 og 3090 GPU’er. Disse oplysninger kombineret med historiske data indsamlet fra tidligere Nvidia lanceringer, fik Igor's Lab til at danne sig et estimat for produktions- og testtidslinjer for disse hyped GPU'er (se nedenfor).

Konklusionen lyder derfor på, at Founders Edition modellerne af 3080 og 3090 rammer masseproduktion i midten af august med en lancering planlagt til september. Naturligvis er denne tidslinje stadig på et spekulativ plan, men den er bestemt ikke ude i hampen, og den stemmer overens med andre af industriens forudsigelser og rygter.

Og selvfølgelig vil en september lancering lade Nvidia drage fuld fordel af den massive hype omkring Cyberpunk 2077, som også lanceres i september, som er udviklet til at kunne understøtte out-of-the-box til en række RTX funktioner.

RTX 3080 3090 august.png
Igor's Lab's analyse af RTX 3080 & 3090 release timeline.


Igor's Labs kilder nævnte også, at det lækkede billede af en RTX 3080 heatsink - som vi tidligere har rapporteret om - faktisk er en af to mulige køle-design til Founders Edition af grafikkortet. Tilsyneladende tester Nvidia design fra to forskellige OEM'er for at kunne konkluderer på bedst tænkelige setup.

Ifølge Igor's Lab er disse OEM'er ikke "nye" og har samarbejdet med Nvidias ingeniører ved flere lejligheder.

Kun tiden vil vise, om Igor's Labs analyser holder stik.


Source & Image credit:

Igor's Lab's