Her er AMD Radeon 5950 XT Big Navi

AMD-Radeon-Big-Navi-GPU-Feature
Rygtebørsen holder aldrig fri. Det seneste informationer omhandler AMDs flagskib ”Big Navi, som sandsynligvis bliver et RX 5950 XT grafikkort med hele har 80 Compute Units.


RX 5950 XT bliver efter alt at dømme den GPU, der omtales at være en NVIDIA-killer, som vil sende AMD tilbage på landkortet for high-end grafikkort. Husk, at vi stadig befinder os på rygteplan, så tag disse informationer med et forbehold.

80 CU'er oversættes til 5120 Stream processorer, hvis AMD opretholder forholdet med 64 SP til 1 CU, og arkitekturen antages at være baseret på RDNA2.

chiphess big navi.JPG

Forum post fra chiphell omtaler big Navi grafikkort med 80 CUs.

Dette særlige rygte stammer fra Chiphell, der har vist sig at være en finurlig kilde til information i medieverden med en ret høj succesrate. Vi har set AMD's nye Navi-familie dukke op via EEC-registreringer, så det står klart, at virksomheden forbereder sig på at lancere en ny high-end  lineup. Det eneste spørgsmål der er tilbage, handler om specifikationerne. Mens 80 CU'er er noget, der er meget plausibelt, er det på dette tidspunkt uklart, om dette rygte er autentisk.

Da omtalte grafikkort har mere end 40 CU'er, er det tydeligt, at den angivne arkitektur må være RDNA, og ifølge kilden er dette RNDA2 - hvilket betyder indbygget support til hardwarebaseret Ray Tracing. AMD har allerede lovet understøttelse på fremtidige high end grafikkort, og jeg tror, vi vil se denne dukke op i deres næste generation af grafikkort. Husk, at vi ikke er sikre på dette tidspunkt, om dette 80CU-kort er RX 5950 eller 5800 eller en hvilken som helst anden varianter, der er nævnt i ECC-dokumentet, men jeg vil satse på, at dette er flagskibet (medmindre AMD vil genoplive tendensen med dual GPU-baserede grafikkort).

nvidia killer big navi rxxt.JPG

80 CU'er oversættes til 5120 stream processorer (hvis man antager det samme forhold som GCN), og hvis AMD er i stand til at køre disse på mindst 1700 MHz, bliver vi efter alt at dømme vidne til imponerende 17,5 TFLOPs performance. I betragtning af, at dette er 7nm, burde AMD være i stand til at ramme 17,5 TFLOPs (medmindre de løber ind i en TBP-begrænsninger).

Går alt op i en højere enhed, bliver RX 5950 XT markant mere kraftfuld end nogen af dens yngre søskende (som den allerede frigivne RX 5700). 

AMD-Radeon-RX-Navi-High-End-Graphics-Card-vs-NVIDIA-GeForce-RTX-2080-Ti.png

AMD's administrerende direktør, Dr. Lisa Su, lovede for kort tid siden, at AMD ville præsentere high-end Radeon RX Navi GPU'er. Lisa nævnte også, at AMD investerer meget i Ray Tracing til deres diskrete GPU-serier i 2020, som ville indeholde 2. Generations RNDA-arkitektur med hardware-baseret integration til understøttelse af Ray Tracing. 

Af funktioner fra 2. Generation RDNA Navi GPU'er forventes:

- Optimeret 7nm+ process node

- Hardware-Level Ray Tracing understøttelse

- Option for GDDR6 og HBM2 grafikkort

- Mere strømeffektiv end første generation Navi GPU'er


Hvorvidt vi er en NVIDIA-killer, må tiden vise. 


Source / Image credit:

Chiphell,  Illustrering af kommende AMD 'Big' Navi GPU credits.