Nvidia har RTX 3090 på vej

NVIDIA-RTX-3090-Feature-Image
Rygterne om Nvidias kommende serie af grafikkort er mange, og et af dem er at Titan grafikkortet kan blive erstattet af et RTX 3090 grafikkort med ikke mindre end 24 GB GDDR6X RAM.


Vi har allerede set leaks, der viser designet på de kommende kort fra Nvidia. Nu er der nye oplysninger ude. Disse kommer fra Igor’s Lab, som tidligere har ramt plet. Det betyder, at vi er næsten så godt som sikre på, at det kommende RTX 3090 grafikkort ender med at blive faktuelt. Da intet er endeligt bekræftet af Nvidia, kan et gran salt eller to sikkert stadig være meget fint at have med, når man læser om de seneste leaks. 

NVIDIA-GeForce-RTX-3080.jpg

Ifølge de nye oplysninger har Nvidia tre trin på vej i deres kommende 30 serie af grafikkort. De går fra RTX 3080 over et RTX 2080 (Super/Ti) til den store moppedreng, RTX 3090 (Super/Ti). Navnene på disse grafikkort, er naturligvis ikke endeligt bekræftede, men derimod skulle grafikkort, GPU og RAM være så godt som sikret. 

Alle tre grafikkort er baserede på varianter af GA102 chippen fra Nvidia, og alle det kommer med GDDR6X RAM, og en hukommelsesbus, der på alle grafikkortene er over 300 bit. 

nvidia-30-series-specs.png

Det mindste grafikkort her, hvis Nvidia følger deres nuværende navngivning, kommer til at hedde RTX 3080, og er udstyret med en 320 bits hukommelsesbus sammen med 10 GB GDDR6X RAM og TDP på 320W. 

RTX 2080 Ti/Super kommer med en 352 bits hukommelsesbus og 11 GB GDDR6X RAM. TDP lyder på 320W.

Storebror i familien bliver RTX 309, som har en hukommelsesbus på 384 bit og med imponerende 24 GB double-sided GDDR6X RAM og TDP på 350W. 

NVIDIA-RTX-3080-3D-Feature.jpg

Det kunne altså tyde, at Nvidia planlægger at afvikle deres Titan grafikkort, og i stedet for lade RTX 3090 grafikkortet tage pladsen. RTX 3090 grafikkortet kommer også med NVLink, hvilket ud over den betydeligt større mængde RAM, er en af de ting der adskiller RTX 3090 fra de to andre. 

nvidia-rtx-titan.jpg

Med et grafikkort med specifikationer som RTX 3090, vil det ikke give meget mening, at der over der skulle komme et Titan. Med 20 serien fra Nvidia, blev forskellene imellem RTX og Titan også minimale. Så skiftet til at lade highend grafikkort i RTX serien tage pladsen for Titan versionen, ville give god mening. 

Alternativt kommer vi til at se et massivt Titan grafikkort med vilde specifikationer, hvis der skal komme noget ind i stakken over RTX 3090, som allerede har imponerende specifikationer. 

nvidia_ampere_turing_ipc.jpg

Under alle omstændigheder, så lader det til, at vi kan se frem til en række imponerende grafikkort fra Nvidia, når de sender 30 serien på gaden. Man skal også huske på, at vi stadig kun har set toppen af isbjerget her, da alle modeller er baseret på GA102 chippen. Vi har stadig til gode at modeller baseret på de mindre chips i Ampere familien fra Nvidia.