Nvidia Killer: Big Navi angrebet afblæst?

rdna 2 nvidia killer afblæst rygte
Rygte: Nye informationer om Big Navi som en Nvidia Killer, ser ikke ud til at ende med succes. Tværtimod fremvises nu tal, der viser, at Big Navi ”kun” vil matche RTX 2080 eller RTX 3080, men komme til kort over for RTX 3080 Ti. Prisen kan derfor ende med at blive den helt afgørende faktor for go eller nogo.

Det er en spændende tid for hardwareområdet. Ikke kun er Nvidia klar til at frigive sine forbruger Ampere-grafikkort inden for de næste par måneder, men AMD lancerer også RDNA 2 ”Big Navi” produkter.

Der havde været tale om, at Team Reds flagskib var en "Nvidia Killer", der bød 50 procent mere ydeevne end RTX 2080 Ti, men det ser ud til, at grafikkortet ikke vil være det bæst som jungletrommerne og AMD antyder.

Coreteks, der citerer kilder i Asien, rapporterer, at AMD er begyndt at dele detaljer om RDNA 2 baserede GPU'er med sine Add-In Board (AIB) partnere. Disse omtaler, at ydeevneniveauet på high-end grafikkortet - kodenavnet Sienna Cichlid - kun 15 procent bedre end Nvidias RTX 2080 Ti, og det er kun i udvalgte AMD "optimerede" spil.

Det forventedes, at Big Navi ville være en direkte konkurrent til Nvidias high-end RTX 3080 Ti grafikkort, men det ser ud til, at RTX 3080 er et mere realistisk mål. Selvom det måske skuffer AMD-fans, er der også nogle gode nyheder at spore: Virksomheden vil angiveligt prissætte Big Navi under RTX 3080 og tilbyde gamere, hvad der stadig vil være fremragende ydelse til en lavere pris.

amd rdna 2 navi killer.JPG

Publikationen skriver, at der vil være to Big Navi baserede grafik ved lanceringen: et high end grafikkort og et entry-level alternativ – svarende til 5700XT og 5700 - som begge bruger GDDR6 hukommelse. Der omtales ligeledes et mellemklasse-produkt, med codename Navy Flounder, som ser ud til at blive lanceret tidligt i 2021.

Big Navi vil efter sigende blive annonceret i begyndelsen af september med grafikkortene lanceret den 7. oktober. I mellemtiden rygtes det, at Nvidia frigiver Ampere GPU'erne den 17. september.