NVIDIA lancerer A100 PCIe accelerator

NVIDIA A100 PCIe 80GB
NVIDIA har lanceret en ny A100 PCIe accelerator med 80GB HBM2e hukommelse.

NVIDIA introducerer formelt sin A100-variant med et PCI Express-interface og 80 GB hukommelse.

Tilbage i november introducerede NVIDIA en 80 GB-variant af A100-acceleratoren baseret på SXM4-formfaktoren. Denne variant tilbød dobbelt så stor hukommelseskapacitet som den originale Ampere GA100-baserede model samt højere båndbredde. Syv måneder senere introducerer NVIDIA også en PCIe-baseret model med nøjagtig de samme funktioner ud over en standardgrænseflade og med lavere TDP.

NVIDIA A100 PCIe 80GB er baseret på 7nm Ampere GA100 GPU med 6192 CUDA-kerner. Båndbredden på denne variant øges til 2039 GB / s (over 484 GB / s mere end A100 40 GB). Dette opnås ved hjælp af hurtigere hukommelse med en effektiv hastighed på 3186 Gbps.

Denne GPU er computerorienteret, hvilket betyder, at den ikke har nogen spilformål, i det mindste ikke i denne formfaktor. Dette produkt er derfor strengt taget henvendt til high-performing computing for at fremskynde af deeplearning-algoritmer.

Desuden annoncerede NVIDIA sin GPUDirect Storage-funktion, der svarer til Microsoft DirectStorage-teknologi. I konsumerverden giver det adgang til hurtig NVMe-lagring, som kan øge indlæsningstiderne i visse workloads. NVIDIAs teknologi ser ud til at fokusere på en lignende type adgang undtagen til den store hukommelsespulje på GPU'en, i dette tilfælde 80 GB hurtigere HBM2e-hukommelse.Source & Image credit:

HardwareLuxx