Proshop kæmper fortsat med leveringsproblemer

3090 20GB RTX
Vi har løbende fulgt op på forsyningsproblemerne fra NVIDIA på deres RTX 30 serie, og det ser umildbart ikke ud til at stoppe foreløbigt. Med et snarligt release af RTX 3070 tyder alt på samme forsyningsproblemerne følger i kølvandet. Proshop har spillet med åbne kort, og lader alle få indsigt i deres faktuelle problemer med at kunne forsyne kunderne med deres bestillinger.

Ifølge de seneste Proshop-data imødekommer NVIDIA kun 7,4% af efterspørgslen, og RTX 3070 har også begrænsede mængder til rådighed.

Læs også: Proshop modtog kun 86 RTX 3070 på 12 dage

ProShop er en stor e-tailer, der regelmæssigt beskæftiger sig med DIY-markedet, og i modsætning til de fleste andre detailhandlere har de bedt om at offentliggøre den aktuelle status for deres forsyningslinje hos forskellige producenter. Dette giver os mulighed for at få et mindre indblik i forsyningskædens tilstand for NVIDIA GPU'er - i det mindste for små til mellemstore detailhandlere i Tyskland / Danmark - og estimere fremtidige forhold.

Læs også: Hvor bagudkompatibel er PlayStation 5?

Ifølge de data, der er leveret af dem, har de bestilt i alt 15117 NVIDIA RTX 3000-serie GPU'er fra forskellige AIB'er og har kun modtaget (eller vil modtage i skrivende stund) 1112 GPU'er. Dette betyder, at virksomheden kun får 7,4% af efterspørgslen fra forskellige NVIDIA AIB'er. Det komplette sæt data fra ProShop (i skrivende stund) gives nedenfor sammen med en forklaring af variablerne.

Kundeordrer/Customer orders: Antal nuværende kundeordrer, der endnu ikke er leveret. Ordrer, der er blevet annulleret på dette tidspunkt, er ikke inkluderet.

Bestilt fra fabrikant/ Ordered from mfr: Antal grafikkort, Proshop har bestilt fra producenten.

Indkommende grafikkort/Incoming cards: Bekræftet antal grafikkort, der skal leveres af producenten til Proshop så hurtigt som muligt.

Modtaget/Received: Samlet antal grafikkort modtaget fra producenter og sendt til kunder af Proshop siden lanceringen. * Dette inkluderer ikke 3070-serien, der lanceres den 29.10.2020 kl. 14:00.

**Dette er IKKE antallet af modtagne kort i dag.NVIDIA RTX 3070 efterspørgsel mod udbuddet er på 6,7% (ProShop)

proshop 1.JPGSource: Proshop/Wccftech

Af RTX 3090 bestilte ProShop i alt 1912 GPU'er fra forskellige AIB'er, hvoraf de kun har modtaget (eller vil modtage i skrivende stund) i alt 200 GPU'er. Dette svarer til et udbud versus efterspørgsel på 10,5% samlet. På detailsiden har ProShop kundeforudbestillinger på 290 lige nu (hvilket betyder, at de allerede ikke er i stand til at gennemføre 31% af forudbestillingerne).

NVIDIA RTX 3080 Supply Vs efterspørgsel er på 6,9% (ProShop)

proshop 2.JPGSource: Proshop/Wccftech

Af RTX 3080 bestilte ProShop i alt 8925 GPU'er fra forskellige AIB'er, hvoraf de kun har modtaget (eller vil modtage i skrivende stund) i alt 621 GPU'er. Dette svarer til et udbud versus efterspørgsel på 7,0% samlet. På detailsiden har ProShop kundeforudbestillinger på 3733 lige nu (hvilket betyder, at de ikke er i stand til at udføre 84% af forudbestillingerne).


NVIDIA RTX 3090 efterspørgsel efter levering er 10,4% (ProShop)

proshop 3.JPG

Source: Proshop/Wccftech


NVIDIA RTX 3090 efterspørgsel efter levering er 10,4% (ProShop)

Til det nyligt lancerede RTX 3070 bestilte ProShop i alt 4280 GPU'er fra forskellige AIB'er, hvoraf de kun har modtaget (eller vil modtage i skrivende stund) i alt 291 GPU'er. Dette svarer til et udbud versus efterspørgsel på 6,8%.

Så det ser ud til, at NVIDIA i øjeblikket kun er i stand til at imødekomme under 10% af efterspørgslen baseret på disse data.

Der har også været rygter om, at virksomheden muligvis planlægger et skift tilbage til TSMC 7nm - hvilket, hvis det er sandt, ville indikere uforudsete udbytteproblemer med Samsungs 8nm. I henhold til informationsstrømmen på WWW, vil udbuddet forbedres betydeligt i begyndelsen af 2021, da volumen bestilt af NVIDIA forventes at kunne imødekomme en betydelig del af al denne udækkede efterspørgsel - forudsat at mining-folket ikke sætter et stort præg på produktionen og tilgængelige grafikkort.

Læs flere artikler om grafikkort

Source & Image credit:

Proshop, NVIDIaVores partnere