Cooler Master MH670 - Headset til flere platforme

cooler_master_front_mh670
Vi skal i denne test kaste os over et nyt headset fra Cooler Master ved navn MH670. Vi har at gøre med en trådløs model, der kommer med virtuel surround, software og en stor bunke tilbehør i kassen. Men hvordan lyder det og ikke mindst, hvordan sidder det på hovedet? Dette og meget mere skal vi se nærmere på i testen her. Vi starter som altid ud med en gennemgang af de tekniske detaljer nedenfor – lad os komme i gang med det samme!


1_Cooler_,Master_logo.jpg

Specifikationer og features

Jeg har traditionstro været en tur forbi producentens hjemmeside – i dette tilfælde Cooler Master – og fundet lidt oplysninger på produktet til jer. Nedenfor har jeg listet specifikationerne på MH670 headsettet op, efterfulgt af et enkelt billede der fremhæver nogle af de features og muligheder som dette headset tilbyder:

  • Modelnummer/navn: MH670
  • Type: Over-ear hovedtelefoner/headset
  • Materialer: Plastik, metal og PU-læder
  • Enhedsstørrelse: Ø50 mm neodym
  • Frekvensgang headset: 15-25.000 Hz (3.5 mm jack mode) / 20-20.000 Hz (Wireless mode)
  • Impedance: 32 Ohm
  • Sensitivitet: 110 dB
  • Kabler: 1.5 m 3.5 mm mini-jack + 1.2 m Micro-USB ladekabel
  • Mikrofontype: Omni-directional og aftagelig
  • Frekvensgang på mikrofon: 50-18.000 Hz
  • Surround: Ja, 7.1 virtuel
  • Dimensioner: 192 x 85.5 x 191.5 mm
  • Vægt: 346.5 gram (uden kabel) / 373 gram (med 3.5 mm mini-jack kabel)

2_features_specifikationer_cooler_master_headset_mh670.jpg

 

En tur rundt om Cooler Master MH670 headsettet

Med styr på den tekniske del, kan vi med det samme gå videre til det lidt sjovere, nemlig at se nærmere på headsettet. Som stort set et hvert andet tilbehørs/gamer produkt fra Cooler Master, kommer MH670 i en kasse med sorte og lilla farver. På fronten finder vi et stort billede af selve headsettet med modelnavn, samt en række features listet op.

Cooler Master MH670

Bagsiden af kassen byder på et mere detaljeret overblik over nogle af de forskellige funktioner og muligheder som MH670 tilbyder, såsom aftagelig mikrofon, den trådløse dongle og lignende.

Cooler Master MH670 headset

Nedenfor har jeg lagt alle tingene fra kassen ud på bordet til jer, så i kan se hvad man alt får med. Lad mig for god ordens skyld også lige liste det op for jer – kassen byder på følgende:

  • Cooler Master MH670 headset
  • Taske til transport
  • Micro-USB kabel til opladning (1.2 meter)
  • 3.5 mm mini-jack kabel til lyd (1.5 meter)
  • Aftagelig og fleksibel mikrofon
  • Trådløs USB-dongle
  • USB Type-C adapter til trådløs brug sammen med smartphone
  • Quickstart guide

gaming headset Cooler Master MH670

Alle kablerne og mikrofonen der er inkluderet til MH670 headsettet er i lækker kvalitet med guldbelagte stik, og kablerne er desuden også stofbelagte. Jeg blev dog en anelse skuffet, da jeg så at MH670 benytter micro-USB til opladning af headsettet. Her havde jeg forventet at se USB-C som flere og flere producenter nu også vælger at bruge i deres headsets – vi skriver trodsalt 2020 nu.

Cooler Master MH670 gaming headset

En sjov lille detalje, er den inkluderede USB Type-C adapter som man kan bruge sammen med sin telefon eller tablet. Denne skal bruges sammen med den normale trådløse dongle, og gør derved MH670 trådløs, selv når du er på farten. Det betyder dog også at du skal have en noget stor klods i enden på din telefon, Nintendo Switch eller lignende, så personligt var dette nok ikke noget jeg ville bruge til dagligt. Så hellere en normal kablet løsning, eventuelt med en USB Type-C til 3.5 mm mini-jack dongle i stedet som er noget mindre. Ikke desto mindre er det altid positivt at have mere tilbehør med i kassen, fremfor at mangle det senere hen.

Cooler Master MH670 Trådløs Gaming Headset

Lad os få lagt tilbehøret til siden for nu, og i stedet vende blikket mod selve MH670 headsettet. Som vi kan se på det første billede herunder, har vi med et yderst anonymt headset at gøre, som stort set er 100% sort lavet i mat plastik. Der er små krom Cooler Master logoer på hver ørebøf, men det er mere eller mindre også det hele. Her har vi ingen form for RGB eller andet unødvendigt lir, blot et headset lavet til det formål et headset nu har – nemlig at spille lyd.

Cooler Master MH670 Wireless Gaming Headset

Byggekvaliteten føles ret solid, på trods af at det hele stort set er fremstillet i plastik. De monterede ørebøffer har en god størrelse, således at personer med større ører ikke bør løbe ind i problemer umiddelbart. Det er desuden også gjort meget tydeligt hvordan headsettet skal vende på hovedet, med tydelige ”L” og ”R” bogstaver indvendigt.

MH670 Gaming Headset Cooler Master 2.4GHz Wireless

Puderne på ørebøfferne er fremstillet i PU-læder og har utrolig blødt skum indvendigt. Dette sikrer at headsettet sidder tæt på hovedet og du derved får den bedst mulige lyd, da lyde udefra holdes ude. Det kan dog også have den negative effekt, at dine ører kan komme til at svede ved længere tids brug – men mere om dette senere når vi når test afsnittet.

MH670 Gaming Multi-Platform Headset Cooler Master 2.4GHz gamer

Ud over de dejlig bløde puder på ørebøfferne, finder vi også en stor pude på toppen til hovedet, som støtter her oppe og sikrer god komfort. Denne har også PU-læder monteret og det samme skum, og er desuden pænt integreret i resten af headsettets design, og ligner ikke blot et add-on som er limet på efter headsettet var samlet.

2,4 MH670 Gaming Virtual 7.1 Surround Sound Headset Cooler Master

Da vi har med et trådløst headset at gøre, betyder det selvfølgelig også at der er en række forskellige knapper og stik på ørebøfferne. Hvis vi starter fra venstre mod højre på billedet nedenfor, finder vi på den ene ørebøf følgende: Power-knap, LED indikator (power, opladning etc.), micro-USB ladeport, Surround on/off knap. På den anden ørebøf finder vi stikket til den aftagelige mikrofon gemt bagved en gummi-flap. Ved siden af denne er der hullet til 3.5 mm mini-jack kablet, en muteknap til mikrofonen og sidst men ikke mindst et volumehjul der kører uafhængigt af lydstyrken i Windows eller den kilde man nu afspiller fra.

12_knapper_og_ladestik_gaming_headset_mh670_cooler_master.JPG

Et af de steder hvor Cooler Master har brugt metaldele er i siderne hvor at størrelsen på MH670 headsettet kan justeres. Dette er naturligvis gjort for at sikre styrke i de steder der er mest udsatte. Med begge sider trukket helt ud, kan MH670 passe på selv ret store hoveder uden videre problemer.

13_justering_siderne_cooler_master_mh670_trådløst_gamerheadset.JPG

Vi tager lige et par billeder med mikrofonen monteret, inden at vi går videre til softwaren. Der er tale om en aftagelig og yderst fleksibel en af slagsen som er Omni-directional. Den passer godt ind i resten af headsettets design når at den er monteret på MH670.

14_headset_mikrofon_monteret_cooler_master_MH670_headset_wireless_surround.JPG

Den er forholdsvis lang, hvilket betyder at du kan få den tættest muligt på munden, for at dine teammates eller hvem du ellers måtte snakke med, kan høre dig bedst muligt. Selvom den er yderst fleksibel, er den alligevel så stiv at den holder sin position og form helt perfekt, når man har sat den der hvor man ønsker.

Gaming mikrofon ørebøffer Cooler Master MH670

Det var sådan set mere eller mindre gennemgangen af designet og de forskellige detaljer på MH670 headsettet fra Cooler Master. Nu runder vi denne del af testen af med billedet nedenfor, inden at vi tager skridtet videre til et hurtigt kig på softwaren, inden vi rammer test afsnittet, hvor der skal siddes nogle ord på lyden og komforten.

Gaming trådløs Cooler Master MH670

 

Softwaren

Efter en hurtig tur forbi Cooler Masters hjemmeside, var jeg et stykke software til MH670 headsettet rigere. Denne blev hurtigt installeret og efter en genstart af computeren er man køreklar og mødes af synet nedenfor når softwaren startes op. Der er tale om en yderst basal software som faktisk nærmest har skræmmende lidt funktioner syntes jeg. Som vi kan se på startsiden om man vil, finder vi her en equalizer hvor du kan oprette forskellige lydprofiler og rette på tingene som du vil – og det er sådan set hvad du kan gøre her.

17_software_2_cooler_master_headset.jpg

Det bringer os frem til den anden og sidste side i softwaren til MH670 som vedrører surround. Her har du mulighed for at tænde/slukke for den virtuelle surround, ganske som du kan på knappen på selve headsettet. Du har også mulighed for at lave forskellige surroundprofiler, samt ”flytte” på højttalerne i surround setuppet, for at få tingene til at lyde præcis som du måtte ønske. Med det sagt, kom vi faktisk igennem softwaren til MH670 headsettet – mere er der ikke. Lad os derfor straks bevæge os videre og få sat nogle ord på lyden og komforten.

Gaming høretelefoner softwaren Cooler Master MH670

 

Testen – Lyden og Komforten

Vi er nu nået til sidste stop inden konklusionen, og det er blevet tid til at knytte nogle ord til hvordan headsettet rent faktisk var at have på og ikke mindst lød. Lyd er meget individuelt, og da vi alle hører forskelligt kan det være svært at definere god lyd – da det jeg måske mener lyder godt, ikke er noget spændende i dine øre. Derfor er det lækkert at se når producenter inkluderer equalizer i deres software, da man derved kan farve lyden præcis som man måtte ønske. Med det sagt, vil jeg dog starte med at knytte et par ord til hvordan Mh670 lød out-of-the-box. Lyden var overall ganske fin og detaljerig ved både musik og spil, men dog til den noget lyse side i min optik. Dette tænker jeg Cooler Master har valgt at gøre, da vi jo har at gøre med et gamerheadset. Når der er fokus på de høje toner, betyder det at det er lettere at høre fodtrin og mindre detaljer i lyden som kan være alt afgørende i spil som CS, PUBG og lignende online multiplayer spil.

Gaming høretelefoner Multi-Platform Cooler Master MH670

Personligt er jeg til en lidt mørkere lydprofil, især når vi snakker til musiklytning. Så jeg var en tur i softwaren og lavede min egen ”Tweak Test” profil, hvor de lavere frekvenser fik et boost. Derved lød MH670 væsentligt bedre i min optik og der var faktisk overraskende meget bund/bas i dem på trods af at være trådløse. Med andre ord og kort sagt, er lyden i MH670 til den lyse side når du får dem pakket ud, men i og med at du kan kontrollere og styre lyden som du har lyst til i softwaren, kan du få det til at lyde præcis som du har løst til (så længe du bruger PC og software). For sjovs skyld testede jeg også med det inkluderede 3.5 mm mini-jack kabel og her lukkede lyden faktisk endnu mere op, i forhold til når headsettet var trådløst. Dette skyldes naturligvis at der på denne måde ingen komprimering er overhovedet, men blot et rent signal direkte fra lydkortet. Med 32 Ohms belastning kan de godt være lidt svære at drive, så hvis du ikke har et godt lydkort i din PC, kan det være at forskellen ikke er så stort for dig.

Gamer headset 2,4GHz MH670 Multi-Platform Cooler Master

Men hvordan med komforten? En ting er jo at lyden er god, men dette nytter ikke det store, hvis at headsettet ikke er behageligt at have på hovedet. Heldigvis, så at sige, var dette ikke et problem med MH670. Både puderne på ørebøfferne, samt støtten på toppen af hovedet har som sagt meget blødt og behageligt skum monteret inde bag PU-læder (kunstlæder sagt på dansk). Det betød at det var behageligt at have MH670 på hovedet og at det faktisk lukkede overraskende tæt om ørene, hvilket betød at lyde udefra havde svært ved at komme ind – man skulle næsten tro af det var en mild form for ANC (Active Noise Cancelling), så godt lukker dette headset til om ørerne. Justeringen i siderne, er også med til at gøre at du kan opnå den bedst mulige komfort når du tager dette headset på hovedet. Et mindre problem kan dog være varme og sved omkring ørerne efter længere tids brug, da de sidder så tæt som de gør. Det var ikke et problem for mig, men det er ikke utænkeligt at personer der har let til dette i forvejen, kan opleve det med MH670 på hovedet.

2,4 MH670 Virtual Surround Sound Multi-Platform Cooler Master

I forhold til mikrofonen, gjorde denne det faktisk over ganske godt og var overall næsten på linje med den i mit Corsair Virtuoso SE headset som næsten koster det dobbelte. Ligesom lyden i selve headsettet, var lyden på mikrofonen dog igen til den lidt lyse side, og der var ikke helt så mange detaljer som på Corsairs model – men dette var og er også fuldt forventeligt når vi sammenligner priserne. Mikrofonen gør det godt til prisen og især når vi tænker på at headsettet er trådløst som altid forværrer denne en del. Overall vil jeg sige at MH670 fra Cooler Master formåede at imponere mig mere end hvad jeg havde regnet med. Lyden er god overall, især efter en hurtig tur i equalizeren – og endda endnu bedre hvis man vælger at bruge headsettet kablet (eventuelt med din PC’s equalizer). Den virtuelle surround del gjorde det også ganske godt og var blandt de bedre implementeringer jeg har set længe, med mulighed for hurtigt at tænde/slukke på knappen direkte på headsettet. Komforten er der ikke noget ondt at sige omkring, det skulle lige være at det potentielt kan give svedige ører ved længere tids brug, dog ikke et problem jeg havde. Lad os få snakket kort om prisskiltet som MH670 kommer med, og dernæst runde testen af med konklusionen.

2,4 MH670 Gaming Virtual 7.1 Surround Sound Cooler Master høretelefoner gamer

 

Pris

I skrivende stund d. 11/05 2020 kan MH670 headsettet findes på nettet til lige over 800,- DKK. Dette er en ganske fornuftig pris der meget godt afspejler hvilken kaliber af headset man får i hænderne. MH670 er overall et lækkert trådløst headset med god lyd og en stor bunke tilbehør med i kassen – uden alt det unødvendige RGB-lir og andre unødvendige features.

Ønsker du alle detaljerne på MH670 fra Cooler Master, kan du besøge deres hjemmeside. Klik blot på banneret herunder og bliv sendt direkte dertil i en ny fane i din browser.

1_Cooler_,Master_logo.jpg

 

Konklusion

Det er blevet tid til at samle tankerne og få sat de sidste ord på vores test af MH670 headsettet fra Cooler Master – selvom jeg vidst fik tyvstartet lidt på konklusionen i test afsnittet, men nok om det. Dette headset formåede faktisk at imponere mig på flere punkter og leverede en betydeligt bedre lyd end hvad jeg faktisk havde forventet. MH670 tilbyder desuden god komfort og sidder meget tæt på ørerne, hvilket betyder at lyde udefra holdes ude, som igen booster lyden i selve headsettet. Især efter lidt fintuning i equalizeren lyder headsettet ganske imponerende.

Der er overraskende meget tilbehør inkluderet i kassen til MH670, hvilket er lækkert at se, også selvom man måske ikke har brug for det hele. Den aftagelige mikrofon er en lækker feature, da man derved også kan bruge headsettet i dagligdagen, enten som kablet eller trådløst via den inkluderede USB-C adapter – og så gør mikrofonen det faktisk også udmærket. Du kan desuden også bruge MH670 til flere enheder der hjemme, da der både er support for spillekonsoller, computer og smartphones – fed detalje. Dog er alle detaljerne ikke lige fede. For eksempel var jeg lidt skuffet over softwaren til headsettet, da denne virkede meget basic og skrabet. Der var kun lige præcis to funktioner og det var det hele. Her kunne Cooler Master måske godt have finpudset tingene lidt og gjort det lidt mere lækkert.

Den anden ting, som nok er en lidt større klage er valget af micro-USB til opladning af headsettet. Her havde jeg gerne set og faktisk forventet USB Type-C, især når vi har med en 2020 lancering at gøre. Micro-USB hører fortiden til, så USB Type-C havde i den grad været på sin plads, eller er det bare mig? Med det sagt, ender vi dog stadig på en fin samlet score på 8/10 samt vores Safe Buy award. Med MH670 får du et yderst solidt headset som ikke gør særlig meget forkert, men en masse rigtigt. Det er rigtig fint allround og kan bruges på flere platforme, samtidig med at det er anonymt og lækkert at se på. Så hvis du ønsker et headset uden en masse ligegyldige funktioner og RGB-lys som samtidig spiller godt og er til at betale sig fra, så kunne MH670 fra Cooler Master være et godt bud.

 

Godt

  • Fin komfort og vægt
  • God portion tilbehør inkluderet
  • Lyden er overall fornuftig (lidt lys)
  • Aftagelig mikrofon med god lyd
  • Dongle/adapter til smartphone brug (trådløst)
  • Anonymt design uden RGB eller andet
  • Udmærket surround-effekt
  • Kan bruges på flere platforme

Knap så godt

  • Meget basic software
  • Ingen USB Type-C til opladning

Score: 8 + Safe Buy award

24_konklusion_cooler_master_mh670_headset_gaming_wireless.JPG


Vores partnere