be quiet! Pure Base 500 FX: Test

Pure quiet! be tower Base ATX RGB mid midi 500FX bequiet! chassis
Be quiet! er kommet med en opgradering af deres eksisterende produkter. Tilføjelsen til serien har fået navnet FX, og udover en modernisering af Pure Base 500, så kommer kabinettet også med RGB blæsere, som adskiller sig fra tidligere kabinetter. Vi tager et nærmere kig, for at se hvad Pure Base 500 FX byder på, andet end mere RGB.

Jeg har været inde på be quiet! hjemmesiden, for at finde oplysninger omkring Pure Base 500 FX. 

Specifikationer og features

 • Type: Mid tower
 • Dimensioner: 450x 232 x 443 mm
 • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas 
 • Bundkort support: Op til ATX
 • Harddisk pladser: 4x 2.5” + 2x 3.5” 
 • Maksimal PSU-længde: 258 mm 
 • CPU-køler maksimal højde: 190 mm
 • Grafikkort maksimal længde: 369 mm
 • Farver: Sort 
 • PCI-slots: 7

Blæser support:

 • Front: 3x 120 / 2x 140 mm (3x120 mm inkluderet)
 • Top: 2x 120 / 2x 140 mm 
 • Bag: 1x 120 / 140 mm (1x140 mm inkluderet)

Radiator support:

 • Front: Op til 280 / 360 mm
 • Top: Op til 240 mm
 • Bag: Op til 120 / 140 mm

Rundt om Pure Base 500 FX

Pure Base 500 FX er under kategorien Mid tower kabinet. Selvom kabinettet er et mid tower, så er det stadig i den mindre størrelse, men stadig med masser af plads. På fronten har Pure Base 500 FX en ARGB LED, som næsten går fra top til bund. 

Billede af glasside

Pure Base 500 FX minder meget om Pure Base 500 DX, hvor vi nu er blevet forsynet med mere RGB.  Fronten har tæt gitter, som er med til at give et godt airflow, og giver dig også muligheden for at se de flotte Light Wing blæsere, når ringene lyser op. 

Pure Base bequiet! RGB 500FX chassis ATX midi mid quiet! be tower.jpg

Fronten på Pure Base 500 FX sidder godt fast med et kliksystem, som kan åbnes ved at presse på indvendigt fra kabinettet og hive til. Udover det så gør Pure Base 500 FX samme system som DX, hvor det er nogle små pins som presses mod kabinettet, og skaber forbindelse til RGB i fronten til lyset. Udover gitteret på fronten, har vi også stadig støvfilter i fronten. 

midi ATX 500FX RGB quiet! mid Pure tower be chassis bequiet! Base.jpg

På toppen af Pure Base 500 FX er den udstyret med, én USB-C, én USB-A, power knap, indgang til mikrofon og indgang til lyd. Til sidst har vi en knap til at styre lyset på blandt andet fronten. 

quiet! be ATX bequiet! tower 500FX Base chassis mid midi Pure RGB.jpg

Med sidepanelet fjernet, kan vi få kigget ind i hvad kabinettet har at byde på. Kabinettet er nærmest identisk med de andre Pure Base kabinetter, og det er ikke fordi Be quiet! har valgt at lave store ændringer her. Det er stadig et kabinet der, på trods af sin størrelse, har en masse plads at arbejde med. Det er muligt at montere op til ATX bundkort, sammen med seks 120 mm eller fem 140 blæsere

mid tower be quiet! Base midi 500FX chassis Pure RGB ATX bequiet!.jpg

Pure Base 500 FX kommer med tre Light Wing 120mm PWM blæsere i fronten. Som kan komme op på 1700 rpm ved 100% hastighed. Udover det har vi også én 140mm Light Wing PWM blæser, som har en hastighed på 1500 rpm ved 100%. 

be tower Pure ATX Base chassis bequiet! 500FX mid quiet! RGB midi.jpg

Bag på har vi syv PCIe ekspansions slots, kabinettets tykkelse giver dog ikke mulighed for vertikal montering af grafikkort.  

ATX Base midi bequiet! mid chassis tower RGB be Pure 500FX quiet!.jpg

På bagsiden af Pure Base 500 FX, kan vi se en lille opgradering i forhold til blandt andet Pure Base 500 DX. Selvom at kabelstyringen er den samme, så har Be quiet! forsynet kabinettet med en hub, til at kunne tilslutte blæsere og ARGB. Det er selvfølgelig på bekostning af en SSD 2.5 plads. 

be RGB mid 500FX midi Pure ATX Base quiet! bequiet! tower chassis.jpg

På toppen har vi et støvfilter som er monteret ved hjælp af magnet. Det kan nemt fjernes for eventuelt rengøring eller montering af blæsere.  

bequiet! be Pure ATX 500FX chassis tower Base midi RGB mid quiet!.jpg

Montering af hardware

Inden vi går videre til monteringen, tager vi et hurtigt kig på det medfølgende tilbehør. Vi har de nødvendige skruer til montering af bundkort, harddisk og grafikkort. Ved siden af det har vi nogle strips og en manual.  

bequiet! quiet! midi 500FX chassis Pure RGB Base ATX be mid tower.jpg

Strømforsyningen sættes ind bagfra, ved at skrue pladen af selve kabinettet, hvor den derefter kan monteres på strømforsyningen og fastmonteres til kabinettet til sidst. Selvom harddisk buret stadig er monteret, er der fin plads til at kunne få ledningerne til at være der. 

chassis be midi Pure ATX bequiet! mid 500FX quiet! RGB Base tower.jpg

Med monteret ATX bundkort og et større grafikkort, begynder pladsen at være en smule trangt. Montering af vandkøling vil nok være at foretrække i toppen fremfor fronten i dette tilfælde. 

ATX quiet! bequiet! be mid tower chassis Pure midi Base 500FX RGB.jpg

be mid tower chassis midi RGB quiet! 500FX Pure bequiet! ATX Base.jpg

RGB quiet! Pure midi 500FX mid ATX Base tower be bequiet! chassis.jpg

Pris

Prisen for Be quiet! Pure Base 500 FX er på 1069,- DKK. Hvilket stadig er i et acceptabelt niveau for et kabinet. 

tower chassis 500FX mid Base quiet! midi RGB be bequiet! ATX Pure.jpg

Ønsker du at se flere detaljer omkring Pure Base 500 FX, kan du finde mere på Be quiet! hjemmeside, ved at klikke på banneret. 

Konklusion

Det er blevet tid til at afslutte testen af Be quiet! Pure Base 500 FX. Kabinettet er en videre udvikling af Pure Base 500DX, og det er også naturligt med en opdatering, at forbrugeren kan forvente noget nyt. Selvom de to kabinetter på mange måder minder om hinanden, så formår Pure Base 500 FX stadig at komme med noget nyt, med blandt andet flere blæsere, som alle er deres nye Light Wings med RGB. Men ved siden af det, så var ingen af ”Knap så godt” punkterne på Pure Base 500DX, at der ikke medfulgte en HUB til blæserne, hvilket Be quiet! har rettet op på. 

Vi får stadig den samme gode kvalitet, som vi generelt kender det fra Be quiet! kabinetter, der er masser af plads, på trods af den mindre Mid tower størrelse, og vi har en masse støvfiltre, som viser at det ikke er en ting de vil gå ned på. 

Prisen er selvfølgelig også steget i forhold til Pure Base 500DX, men med tilføjelse af én ekstra blæser og HUB. Syntes jeg godt prisen kan forsvares alene der. 

Pure Base 500 FX er et kabinet som er lækkert at arbejde med, og hvis vi ser bort fra fronten, som stadig kræver lidt snilde og tålmodighed for at adskille, så er resten af kabinettet lige til. Det handler selvfølgelig om at finde et niveau mellem brugervenlighed og holdbarhed. Her har Be quiet! har valgt at satse mere på brugervenligheden. 

Det samme gør sig gældende for selve det indvendige, for her har Be quiet! valgt at følge den samme opskrift fra deres tidligere Pure Base modeller. Hvor den som udgangspunkt også fungere fint. Men hvis du er på udkig efter at se den større ændring i hvordan kabinettet er blevet opbygget, så vil du blive skuffet. Det er tilpasninger og opgraderinger til en allerede kendt opskrift. 

Jeg slutter alligevel testen af Pure Base 500 FX  fra Be quiet! med en score på 9 ud af 10 sammen med great product award. Min bøn omkring en HUB til kabinettet er blevet hørt, og er nu tilføjet til denne nye model. Ved siden af det så er Pure Base serien et oplagt valg, med et kabinet, hvor du gerne vil have plads til større hardware, men uden at kabinettet skal være alt for stort. Det er heller ikke et kabinet som går på kompromis med kvaliteten, og du får meget for pengene, når du vælger Pure Base 500 FX fra Be quiet!. 

Godt

 • God plads
 • Op til 360 mm radiator i front
 • God kvalitet og design
 • Nem at adskille, på nær fronten
 • Støvfiltre i god kvalitet
 • Pris
 • HUB

Knap så godt

 • Fronten kan være svær at få af

Score: 9 + Great Product

Pure quiet! be tower Base ATX RGB mid midi 500FX bequiet! chassis.jpg


Seneste kabinet

Vores partnere