Bitcoin: Det decentrale betalingsnetværk

bitcoins tweakdk
Kryptovaluta, krypto, crypto, kært barn har mange navne. Her på Tweak.dk vil vi fremadrettet bringe artikler om cryptovaluta, og kommenterer på nyheder og begivenheder, der omhandler bitcoin og den bagvedliggende teknologi: Blockchain, samt den generelle udvikling i cryptovaluta verdenen.

Du kan være med hvis du allerede har et mere eller mindre indgående kendskab til bitcoin eller hvis du – som langt de fleste - har hørt ordet bitcoin men ikke aner hvad det er. Du vil blive del af vores rejse ind i denne nye teknologi og den helt nye verden, der er ved at åbne sig i fodsporene på bitcoin.

Hvis du følger med, vil det svare til at du i starten af 1990’erne gik i gang med internet før alle andre hoppede på vognen = innovators. Det estimeres at bitcoin pr. dags dato kun har en udbredelse i verden på 2,5% af befolkningen.

Early_adapters_06-12-2020.jpg


Vi vil komme med anbefalinger, ideer til nyudvikling, kontroversielle tanker, links til bitcoin og blockchain akademier, trading akademier, bitcoin Youtube kanaler og meget mere. 

Velkommen og spænd sikkerhedsselen. 


Den vigtigste digitale opfindelse verden har set?

Bitcoin… De fleste har efterhånden hørt om denne for form digital valuta. I løbet af efteråret 2017 blev bitcoin nævnt i mainstream media talrige gange, hvilket betød at ordet bitcoin blev almindeligt kendt blandt en relativ stor andel af befolkningerne rundt omkring i verden. Primært i den vestlige verden såsom Europa, Nordamerika og Australien samt Kina. 

Hypen bestod primært i at mainstream media berettede om at USD-prisen inden for kort tid steg fra:

August 2017: 1 bitcoin = 1.000 USD 

December 2017: 1 bitcoin = 20.000 USD

Det er naturligvis en meget voldsom stigning på 20X inden for kort tid – og det var den primære historie. Mainstream media gik ikke i dybden og analyserede hvorfor værdien steg så voldsomt på så kort tid og hvad bitcoin grundlæggende er for en teknologi og hvad den er bygget på samt med hvilket formål bitcoin er skabt. 

Mainstream_media_06-12-2020.jpg

Primo 2018 faldt prisen drastisk og det følgende år var der tale om et ”bear marked” der bundede ud omkring januar 2019: Januar 2019: 1 bitcoin = 3.100 USD

Sidan da har der ikke været meget omtale af denne form for digital valuta i nogen vestlige mainstream medier, og bitcoin faldt tilbage i glemslen for langt de fleste og meget få personer på verdensplan (relativt set i forhold til den samlede befolkning) fortsatte deres interesse og tro på bitcoin og hvad bitcoin vil bidrage med i årene der kommer. 

F.eks. så har DR bragt en artikel om bitcoin den 13. juni 2019 der omhandler hvor meget CO2 de udleder. Det viser en søgning på ordet ”bitcoin” foretaget på dr.dk

Generelt bærer artiklerne på dr.dk præg af en udpræget mangel på indsigt i hvad det egentlig er og hvad det har udviklet sig til. DR står på ingen måde alene med denne manglende indsigt. 

Bitcoin er uendeligt meget mere end udelukkende et meget volatilt spekulativt aktiv. 

Bitcoin_06-12-2020.jpg

Bitcoin blev skabt af Satoshi Nakamoto i 2008. Til dato er identiteten bag Satoshi Nakamoto ukendt og det vides ikke om der er tale om en enkelt person, eller om der er tale om en gruppe. Jeg vil dog mene, at der er tale om en gruppe af personer der i samarbejde skabte Bitcoin.

Hvorfor?

Svaret er simpelt. Efter godt 18 måneder, hvor jeg har fordybet mig i bitcoin på alle områder fremstår det tydeligt at selve teknologien bag bitcoin er genial og det er lige så genialt at ingen kender identiteten på skaberne og der er INGEN der ejer den teknologi der ligger bag. Det er 100% open-source.

Hvad er bitcoin?:

    Penge?

    Valuta?

    Internettets guld?

    Svindelnummer?

    Kriminelles legeplads?

    Store of value?

Du kan selv finde på flere betegnelser og jo mere fantasifuldt betegnelsen bliver, jo mindre ved du om hvad det er. Af den årsag, er det meget positivt at du nu læser disse ord fordi det viser, at du har en interesse i at finde ud af hvad bitcoin er. 

Det kan virke simpelt at fortælle hvad der gemmer sig bag, men skinnet bedrager.

Den eneste måde hvorpå du kan finde ud af hvad bitcoin er, er ved at lave din egen research og i sidste ende købe bitcoin eller en procentdel af en bitcoin og opleve den ultimative økonomiske frihedsfølelse (som jeg oplevede) da jeg indså at med bitcoin er du din egen bank og fuldstændig uafhængig af hvad et privatejet selskab som en bank måtte mene om hvad du gør med dine penge og hvem du overfører penge til. 

Bitcoin består af maximalt 21.000.000 bitcoin, som til evighed kun vil eksistere digitalt. Altså på Internettet.

Alle 21.000.000 bitcoin er ikke skabt endnu. Kun ca. 18.000.000 bitcoin er skabt dags dato og den sidste vil blive skabt i år 2140. 

En bitcoin kan opdeles i mindre enheder. Disse enheder hedder Satoshis eller blot ”sats”:

100.000.000 satoshis = 1 bitcoin

Selve bitcoindomænet www.bitcoin.org blev registreret den 18. august 2008 og Bitcoin whitepaper blev offentliggjort den 31. oktober 2008. På sitet https://bitcoin.org/en/ kan du finde meget mere information om bitcoin.

Bitcoin_wallpaper_06-12-2020.jpg

Den første block i blockchainen blev minet den 3. januar 2009 (genesis block) hvormed de første 50 bitcoin blev skabt. Efterfølgende blev der skabt 50 nye bitcoin ca. hvert 10-ende minut. Døgnet rundt – året rundt. 

Der bliver fortsat skabt nye bitcoin ca. hvert 10-ende minut, men i modsætning til almindelige FIAT valutaer bliver der skabt færre og færre bitcoin indtil den sidste bitcoin er skabt i 2140. 

Dette skyldes princippet om ”the halving” der foregår ca. hvert fjerde år. Helt præcist foregår the halving når der er minet 210.000 blocks i bitcoins blockchain. 

Der er 1.232 dage til næste halving

God forklaring af bitcoin halving

Wikipedia har en god historisk beskrivelse af Bitcoin som kan findes her:

At vide hvad bitcoin er kræver en forståelse af den økonomiske politik der er ført i den vestlige verden siden 1. verdenskrig og de konsekvenser den første politik har haft. Det kommer vi på dette site ind på i dagene, ugerne og måneder der kommer. 

Men til en start kan jeg anbefale at se denne video på YouTube:


Ovenstående er en kort introduktion til bitcoin og Blockchain teknologien, men som nævnt kan det kraftigt anbefales at lave din egen research på internettet hvor der er ufattelig meget information om bitcoin, blockchain og cryptovalutaer. 

Læste du også:

Er det for sent at købe Bitcoin?


Vores partnere